Gegeten

Brits en Amerikaans snoep proeven met Het Vriendje

Een aantal weken geleden trokken Het Vriendje en ik naar Stonemanor, een Britse winkel hier vlakbij. We sloegen een flinke hoeveelheid snoep in en besloten deze te proeven op video.

Conclusie: Britse en Amerikaanse snoep is precies wel een pak zoeter dan wat wij gewend zijn. Plus, wij belgen, zijn echt rotverwend als het op chocolade aankomt. Dat werd nogmaals bewezen.

Weet iemand waar ik nog gekke, buitenlandse snoep kan vinden voor meer van dit soort filmpjes? Tips zijn altijd welkom, want Het Vriendje en ik zien dat wel zitten om nog meer van dit soort filmpjes te maken.

You Might Also Like

 • Kir

  Wuift naar het vriendje!

 • Caro

  Haha, love it! Jullie zijn een geweldig komisch duo. Echt grappig, goed gedaan, ik heb met plezier het hele filmpje uit gekeken. Nu wel zin in chocola, maar dan wel goeie 🙂

 • Jessi

  “Spoelmomentje”, hehe. Wat zijn jullie leuk samen! JA, ik wil nog meer van dit zien 😀

 • Wildcard

  Grappig en goed gedaan 😉

 • Barbara

  haha, dit is wel echt grappig en leuk om te zien, en ik krijg er goesting van, vooral die double decker, zeker na de inzoom-beelden… mmm… jammer dat het zo extra gesuikerd is natuurlijk 🙂 maar soms… 😉 waar zijn hier ergens die sint-beeldjes, dan heb ik ook wat chocolade 🙂 Jullie zijn wel heel schattig vind ik 🙂 Waar heb je dit idee van trouwens? Het doet me denken aan de filmpjes waar mijn dochtertje (helaas) aan verslaafd is, waarbij ze van die kindersurprise-achtige dingen uitpakken de hele tijd, dat gaat echt maar door en door en zo zijn er dus miljoenen filmpjes he! Naar het schijnt kan je er ze serieuze boterham mee verdienen! misschien een ideetje 🙂

 • An

  Hihi, zalig! Leuke activiteit om samen te doen, snoepjes proeven :). Die nerd snoepjes doen me aan die doosjes Dummy Frutella denken, dat vond ik vroeger altijd zo leuk om te snoepen.

 • Kelly

  Ik schreef het al, maar nog eens: jaaaaa, meer van dit! 🙂

 • Sarah

  Op de website van Jamin hebben ze Zweeds en Japans snoep! http://www.jamin.nl/

 • Nele

  in Mechelen in de OLV-straat is er een Russisch supermarktje met een hele rayon aan snoepjes die je los kan kopen.
  En was jij geen Ijslandlover? Op heimkoma.nl kan je naast ijslandse wol ook ijslands snoep kopen. Daar ben ik wel benieuwd naar, dus je mag dat altijd eens voor mij testen.

 • trijnewijn

  Ooh Kathleen, ge had dat niet mogen doen jong, nu mis ik de Belgische chocolade nog harder, de hoeveelheid die we nog hebben wordt streng gerantsoeneerd… Dairy Milk is een van de enige merken die chocolade maakt die je in Ierland kan vinden, meestal inderdaad met lekkere extraatjes erin. Chocolade met muntsmaak lijkt me een lokale variant (die vind ik walgelijk, net alsof je je tanden poetst nadat je chocolade at en dat goedje vrijwillig inslikt). Mallow cakes worden individueel verpakt (met slappe koekjes) en kun je hoogstens per 6 kopen. Je zou er zowaar meer marsen e.d. door beginnen eten, omdat die overal hetzelfde smaken. Zo een kritische Belgische chocolade-eter zijn, dat valt niet mee in het buitenland… En ook: zo leuk, het vriendje kreeg een gezicht en een naam 🙂

 • Kapucijnaap

  Hahaha, grappig! Nostalgie ook naar tripjes naar de Stonemanor. Sinds ik plantaardig eet zitten die dingen er niet meer zo in, maar oooh ja peanut butter cups! Voor volgende aflevering raad ik alvast de Cadbury Cream Egg aan – ik vond dat echt geweldig; een chocolade-ei gevuld met een witte suikersubstantie (en ook een gele vlek, kwestie van het realistisch te houden). Gaat sowieso ook een hilarisch filmpje opleveren, want echt elegant kunt ge dat niet eten. Alle Belgische kwaliteitschocolade tenspijt was Cadbury in mijn pre-vegan tijdperk ook mijn favoriete chocolade trouwens – extra veel suiker en extra vet, dat ligt mij wel 🙂

 • gerhilde maakt

  Mah, zotjes, eindelijk Het Vriendje op je blog! Meer van dat! Jullie zijn trouwens heel schattig samen.

 • Tita

  Jullie zijn zo leuk samen! Hij mag zeker nog wel eens aan het woord of in beeld komen.

 • Es

  Geestig. Makes me smile 🙂

 • Dorien

  Heel leuk! Volledig uitgekeken, en dat doe ik niet vaak met zo’n filmpjes.
  In de Aziatische supermarkt “Circle” in Leuven (Brusselsestraat 50) vind je waarschijnlijk wel genoeg materiaal voor een nieuwe aflevering. Ik zet op je faceboekpagina een foto van een paar willekeurig gekozen verpakkingen.

 • Mirthe

  Leuk om jullie bezig te zien. Natuurtalenten! 😉

 • Zwartraafje

  Super! Zowel het idee als het filmpje. Het toeval wil dat ik eergisteren nog zo’n Reese Cup heb vastgehad bij Xenos. Maar vermits ze enkel die grote cups hadden heb ik het toch maar niet geriskeerd. Als diabeet was dat waarschijnlijk een wijs besluit, dus het voorproeven van snoep laat ik graag aan jullie over. 🙂

 • lilith

  <3 voor jou en het vriendje. Leuk filmpje!

 • Leen

  Suuuuuperleuk!!!! 🙂

 • Blogger Lovin #9 | Zwartraafje

  […] Samen met haar vriend testte Kathleen een hele hoop Amerikaans snoepgoed uit. Heel grappig om te zien – al denk ik nog steeds dat mijn suikerwaarden stijgen zodra ik naar dit filmpje kijk. […]

 • Ivy

  Leuk filmpje !!
  En nu heeft Het Vriendje eindelijk een naam en een gezicht 🙂

 • Pin It on Pinterest