Gebeurd

Die keer dat ik drie weken min een dag vakantie had

Ergens in het jaar onzes heeren 2007 begon ik te werken en natuurlijk gebeurde het wel eens dat ik vakantie nam. Een weekje hier, twee weken daar. Maar ik ben sinds gisteren voor het eerst sinds 2007 begonnen aan een vakantie van drie weken.

Drie weken min een dag om exact te zijn. Maandag moest ik nog even mijn neus laten zien op het werk. Drie weken vakantie. Ah. Wat een zaligheid! Zoals gewoonlijk had ik nog voor de vakantie goed en wel begonnen was een hele waslijst met dingen die ik wilde doen, dingen die ik zeker moest doen en en dingen die ik moest én zou afwerken, no matter what! Nieuwe recepten voor desserts uitproberen, veel schrijven, filmpjes maken, nog meer tekenen, opdrachten afwerken voor Fanny&Laura, de site van Fanny&Laura in een nieuw jasje steken,… Uiteindelijk bestaan die drie weken vakantie ook een deeltje uit tijdskrediet en die tijdskrediet gebruik ik om te werken voor Fanny&Laura. Dus ik vond het nodig om toch ook wat Fanny&Laura tijd in te plannen. Jullie, mijn lieve, trouwe lezertjes, weten intussen wel hoe dat gaat bij mij met vakanties en veel te ambitieuze plannen.

Maar dag één en dag twee van de vakantie hebben me al geleerd dat ik de afgelopen maanden al heel veel heb gedaan en verschillende keren over mijn grenzen ben gegaan. Mijn lijf is nog altijd niet helemaal bekomen van dat dipje in september. Het gaat beter, maar ik draai nog altijd maar op iets van een 60 à 70% van mijn normale capaciteit, heb ik het gevoel. Dus het to do lijstje werd opzij gelegd en ik heb besloten om gewoon de dagen te nemen zoals ze komen. Als ik een dutje wil doen om drie uur ‘s middags, hell, dan doe ik met veel plezier een dutje (zoals deze middag). Als ik een blogje wil schrijven, dan doe ik dat. Als ik wilde plannen wil smeden en uitwerken, dan doe ik dat. Als ik wat wil werken, dan doe ik dat, want stiekem werk ik ook gewoon graag voor Fanny&Laura. Als ik uren aan een stuk naar een bepaalde serie op Netflix wil kijken, dan doe ik dat ook. Lekker puh!

Een “niets moet, alles mag” vakantie. Een vakantie waarin ik mijn lijf effe kan laten bekomen van een zot jaar. Een vakantie van drie weken min een dag. Wat een zaligheid!

Wanneer begint de eindejaarsvakantie voor jullie? Ambitieuze plannen of houden jullie het bij uitgebreid dineren en voor de rest plat liggen?

You Might Also Like

 • Ilse

  Pas een week blokverlof gehad (dus niet echt verlof, vooral de zoon geholpen met studeren) en nu nog 3,5 dagen te gaan tot mijn tweede congé van december start. Plannen, niet echt buiten de verplichte nummertje (familie kerstfeest) verder wat rommelen en leuke dingen doen met de zonen. Redelijk relax dus. Geniet van je congé !

 • An

  Zo moet dat! Ik kijk ook zo hard uit naar de kerstvakantie, maar het kan zijn dat ik volgende week nog een paar dagen moet gaan werken, afhankelijk van hoeveel bouwaanvragen er nog buiten moeten voor het einde van het jaar). En plannen genoeg: uitslapen, knutselen, bloggen, feest vieren, nog eens goed koken,…

 • Sandra

  Klinkt heerlijk Kathleen.
  Eigenlijk heb ik elke dag een beetje vakantie want ik werk niet.
  Ik deel mijn tijd altijd een beetje zelf in.
  Maar laten we zeggen dat mijn vakantie samenvalt met dat van de kinderen want dan hoef ik ze eindelijk niet meer elke dag op tijd op school te krijgen. Gevoed en gekleed 🙂 en huiswerk gemaakt.
  Dit jaar gaan wij voor een keer niet op vakantie, maar blijven we gewoon lekker in ons huisje. Ik wil veel lezen, zo lang mogelijk in bed blijven liggen ‘s morgens en af en toe een uitstapje maken.
  Voor het nieuwe jaar heb ik alvast maar één voornemen: méér wandelen! Ik ga klein beginnen, maar proberen élke dag te wandelen. Misschien wordt het wel mijn mini projectje :-).

 • Hanne

  Oh, 3 weken min 1 dag vakantie, dat klinkt heerlijk. Ik ben ook zo van de oneindige lijst met plannen, dus herken je verhaal!
  Ik geef halftijds les in het Deeltijds kunstonderwijs, dus vanaf zaterdag, 17 uur heb ik ook 2 weken waarin ik geen les geef. Ideaal om het huis hier terug in orde te krijgen en me eens een paar dagen helemaal op mijn bijberoep te concentreren, ik heb er al zin in!

 • Jessi

  Geniet daar maar goed van! Niks moet, alles mag! 🙂
  Werkloos zijn is een beetje zoals vakantie, al zie ik het momenteel niet zo. Ik loop een beetje doelloos rond en da’s niet zo aangenaam. Ik word er lui van.

 • gerhilde maakt

  Groot gelijk! Mijn vakantie begint de 24ste. Maandag had ik een dagje verlof (om kerstcadeautjes te kopen), maar in de loop van de dag voelde ik mij ziek worden en nu zit ik thuis met (buik)griep. Ik hoop vrijdag wel terug te kunnen gaan werken, want voor vandaag stond een belangrijk gesprek op de agenda en ik hoop dat zo snel mogelijk gehad te hebben. Geniet van je vakantie en rust goed uit, zou ik zeggen.

 • Klara

  Geen reactie op je vraag maar gewoon, echt, high five en vuistje in de lucht: “niks moet” is een wijze les, onthou hem goed en geniet zalig van je verdiend verlof!

 • Annelyse

  Doe dat maar, want je kan daar gigantisch deugd van hebben. Dat merk je pas nadien, als je energielevel terug aangevuld is.
  Ik deed verleden week niets, in de week enkel het hoogstnoodzakelijke, om 20u30 in mijn bed kruipen. Een héél lui weekend, en ik ben zelfs maar 1 keer 5km gaan lopen.
  Toen voelde ik mij wat schuldig, maar deze week kan ik precies terug de wereld aan.

 • Mirthe

  Geniet van je verlof!
  Het mijne begint over exact een week. ‘t Zal ook rustig zijn, want ik ben nogal moe de laatste tijd en geraak precies maar niet bijgeslapen.

 • Zwartraafje

  Tja, ik kan niet gaan werken. Vermoedelijk klinkt dat alsof ik altijd verlof heb – maar eigenlijk voelt het enkel als vakantie aan wanneer de echtgenoot ook thuis is of wanneer we samen een midweekje naar Centerparcs gaan én ik dus geen klusjes kan zien liggen. 🙂 De feestperiode ziet er voorlopig vrij rustig uit. Kerstkaartjes zijn allemaal gemaakt en geschreven dus die kunnen op de post, vrijwel alle pakjes liggen ingepakt klaar en het huis is een ‘beetje’ ondergedompeld in sfeerlichtjes. We hebben twee etentjes bij de ouders voor de boeg, maar met oudejaarsavond zijn we gewoon rustig met ons tweetjes thuis. Lekker eten, filmpje zien of een leuk gezelschapspel bovenhalen … gewoon een rustige en gezellige avond. Meer hoeft dat niet te zijn.

 • Kelly

  Geen eindejaarsvakantie voor mij, ik heb enkel de 24e en de 31e verloren genomen, maar gij: geniet ervan, zeg! ZO ZALIG, er eens helemaal uit gedurende DRIE-weken-min-een-dag! Dit jaar heb ik voor het eerst eens twee volle weken genomen, dat deed ook wel eens deugd. Maar eigenlijk verdeel ik mijn weinige verlofdagen liever wat meer over het jaar, anders is alles er in een keer door en moet ik veel te lang wachten tot ik nog eens de pauzeknop kan indrukken, heb ik het gevoel. Niets moet, alles mag = de beste vakanties!

 • fieke

  Héérlijk! Geniet ervan!!!
  Ik werk in een zeer kleine KMO waarin het – behalve de collectieve sluiting eind juli – niet mogelijk is om meer dan twee dagen aaneensluitend verlof te nemen… Of mijn collega of ik moet aanwezig zijn en we hebben elk onze eigen taken waardoor we geen werk van elkaar kunnen doen… Dat heeft natuurlijk ook voordelen, maar met af en toe een ‘snipperdag’ geraak je niet echt opgeladen. Gelukkig hebben we wel 24/12 en 31/12, waardoor we twee keer vier dagen weekend hebben. Hoera! 🙂

 • Nog twee daagjes werken en dan begint mijn vakantie van anderhalve week ! Het voelt echter nu al een beetje als vakantie omdat onze twee bengeltjes bij mijn ouders logeren tot woensdag.
  Voor de rest nog niet veel gepland, hopelijk wel bezoek van mijn medeblogster uit Engeland !
  Geniet van je vakantie!

 • Pin It on Pinterest