Gelezen

De Verbeelding Book Challenge 2016

Daar gaan we weer! Vorig jaar maakte ik voor het eerst de Verbeelding Book Challenge en jullie lazen massaal mee. Super gewoon! Uiteraard moest er gewoon een tweede editie komen. Dat moest gewoon. En tadaa…

De bedoeling van deze challenge is om diverser te lezen en een keer een stapje uit je comfortzone te zetten. Ik ben bijvoorbeeld niet iemand die van nature naar thrillers gaat grijpen. Ze interesseren me gewoon niet. Maar dankzij de Verbeelding Book Challenge 2015 heb ik vorig jaar mijn tanden in een aantal zeer fijne boeken uit dat genre gezet. En ik hoop dat ik dit jaar weer een beetje buiten mijn eigen comfortzone kan lezen zodat ik weer wat nieuwe, interessante boeken kan lezen.

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt (want 500 pagina’s waren nog niet moeilijk genoeg, ugh)
 2. Een horror boek
 3. Een detective
 4. Een klassieker
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie)
 8. Een boek waarin familie centraal staat
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…)
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Deze challenge bestaat uit een lijst met 30 items, maar daarom moet je zeker geen 30 boeken lezen. Je kan bepaalde puntjes ook combineren bv. een debuut van meer dan 600 pagina’s. Believe you me, die zijn er meer dan genoeg.

Puntje 30
De Verbeelding Book Challenge 2015 was leuk, deelnemers moedigden elkaar aan en er werden volop tips gewisseld. Ik vond het schitterend om te zien hoe deze challenge en boeken mensen bij elkaar bracht. Dus wilde ik graag een stapje verder gaan en de challenge nog interactiever maken door er een mini-boeken-ruil aan te koppelen. Op die manier leer je niet alleen nieuwe boeken kennen, maar leer je misschien ook een aantal nieuwe mensen kennen. Wie weet! En we hebben allemaal wel ergens een boek rondslingeren dat we misschien niet nog eens willen lezen of waar we toevallig twee exemplaren van hebben.

Je kan dit puntje op verschillende manieren aanpakken. Je kan op je eigen blog een pagina maken met daarop de boeken die je zelf in de aanbieding hebt voor dit puntje zodat andere mensen bij jou kunnen komen aankloppen. Je kan zelf bij mensen gaan aankloppen om te vragen of ze een boek in de aanbieding hebben. Je kan hieronder in de reacties een oproep plaatsen voor een boek. Of je kan in de Verbeelding Book Club op Goodreads in dit topic je noodkreet plaatsen en hopen dat iemand je verder kan helpen.

Hoe krijg je het boek bij de andere persoon in kwestie? Dat zoek je zelf uit. Misschien kan je afspreken om samen een kop thee te gaan drinken en kan je ondertussen uitgebreid praten over boeken. Misschien kan je het lot tarten en het boek via de post opsturen. Misschien kan je tijdens een blogmeetup boeken ruilen. Misschien is één van je collega’s ook deelnemer aan deze challenge en kan je gewoon boeken ruilen op het werk.

Zin om mee te doen? Zeker doen, zou ik zeggen. 😀
Je kan ons op de hoogte houden van je proces op je eigen blog, Facebook profiel of via de Verbeelding bookclub Goodreads pagina. Als je updates wil plaatsen op Twitter of op Instagram een foto laat zien van je volgende boek, gebruik dan even de hashtag #verbeeldingbc2016. Dan kunnen we met z’n allen mee volgen! Laat zeker ook een linkje achter naar waar je ons zal updaten in de reacties, want ik ben uiteraard benieuwd naar iedereen z’n proces!

You Might Also Like

 • Kelly

  Oeh la, daar staan heel wat uitdagende puntjes bij! Snel even copy-paste naar Evernote! 🙂

 • Veerlez

  Oeeehw je hebt hem weer leuk gemaakt! (er staat een spelfout in detective!) Ik ben nu echt aan het twijfelen of ik mee ga doen, maar ik denk dat ik het gewoon ga doen, ik vind het zo ontzettend leuk en ik heb afgelopen jaar hierdoor echt andere boeken gelezen dan ik normaal gesproken zou doen! 🙂

 • Julienne

  Jaahaa, dit jaar doe ik absoluut mee! Heb de Verbeelding Book Challenge pas midden 2015 leren kennen, en vond het dan een beetje laat om er nog mee te starten, maar dit jaar ga ik er helemaal voor! Leuk puntje trouwens, dat laatste… Ga ik eens over brainstormen 😉

 • Anne-Catherine

  Vorig jaar was het mijn bedoeling mee te doen en dat is zeker niet gelukt, Maar een nieuw jaar brengt duidelijk nieuwe uitdagingen dus ik begin ook met volledig nieuwe moed!
  Puntje 30 wordt de eerste helft van het jaar zeker moeilijk tenzij er nog een andere deelnemer in Cincinnati in de VS woont… 😉 maar ik vermoed dat er wel voldoende andere puntjes eerst kunnen afgewerkt worden.

 • Elisse

  Joepie, ik doe natuurlijk weer mee! Nummer 20 wordt wel moeilijk vrees ik… Mag ik een beetje valsspelen en een boek lezen van een auteur met bijna dezelfde voornaam als ik? Elise maakt het al net iets gemakkelijker 😉

  • gerhilde maakt

   Same here. Ik ga wel proberen, maar desnoods kies ik voor ‘close enough’ of dezelfde familienaam. 🙂

 • Literasa

  Ziet er uitdagend uit! Ik doe sporadisch weer mee 🙂

 • Sandra

  Wow. Dit jaar gaat het moeilijker worden. Ik las vandaag een boek uit met 576 bladzijden :-). Net niet genoeg om al één te kunnen afvinken ;-). Maar de auteur is wel al 68 jaar en dit boek is uitgekomen in 2015 dus toch nog.

 • Becky

  Ik doe natuurlijk mee 🙂 Er zit serieus wat uitdaging in, voor een aantal puntjes ga ik echt moeten zoeken denk ik…
  Tof, dat laatste puntje! Lijkt me fijn om eens een mede-bookchallenger te ontmoeten 🙂

 • Lizesboeken

  Ik weet het niet goed of ik ga meedoen of niet… Ik wil wel om nieuwe boeken te leren kennen en eens buiten mijn comfort zone te gaan maar langs de andere kant denk ik dat het mij gaat belemmeren om veel te lezen… Moeilijke keuze dus.

  • Lizesboeken

   Ik heb ondertussen besloten dat ik toch ga meedoen

   • Kathleen

    Hoera! Veel plezier!

 • An

  Dit jaar ga ik ook meedoen, al zal het niet makkelijk worden om ze allemaal gedaan te krijgen, maar ik ga mijn best doen en het zal zeker helpen om eens iets anders te lezen dan de andere jaren

 • fieke

  Yay, wat een leuke én uitdagende lijst! Ik doe zeker mee, en zal maandelijkse updates op mijn blog (en FB) posten. Vooral puntje 30 vind ik heel leuk! Bedankt om dit weer op poten te zetten, je bezorgt er heel wat mensen een jaar vol leesplezier mee! 🙂

 • Verbeelding Bookchallenge 2016 | Licht Geschift

  […] las bij Fieke iets over een Bookchallenge voor 2016, en ik dacht: mocht ik daar nu ook eens aan […]

 • Lotte

  Maar zo zalig zeg! Er staan heel wat uitdagingen tussen die ik zelf niet meteen zou kiezen om te lezen. Hopelijk vind ik een schrijfster met de naam Lotte, haha. Aan de challenge van 2015 kon ik helaas niet meer deelnemen omdat ik het pas medio 2015 leerde kennen en dat vond ik wat te laat. Superleuk idee ook, dat van de ruil!

 • Hanneke

  Ooooh leuk! Ik heb weleens het plan gehad om bij een boekenclubje aan te sluiten, omdat het me zo leuk lijkt om totaal iets anders te lezen. Nog geen clubje gevonden, maar wie weet. 🙂

  Ik sla even over omdat ik van plan ben om veel filosofie te lezen (ivm nog een studie die ik ga doen), maar leuk idee!

  • Lotte

   Ik wil me ook graag aansluiten bij een boekenclubje, maar heb ook nog geen gevonden. Woon je toevallig in West-Vlaanderen? 🙂

 • Madrina

  Ja, ik doe mee! Maar ik moet ook nog de Verbeelding Book Challenge van 2015 nog afwerken. Ik heb ze in april op mijn 30 before 30 bucket list geplaatst en daar heb ik nog wel wat werk aan. En twee leesuitdagingen tegelijkertijd volgen, is er misschien wat over. Maar ik wil die van 2016 wel afwerken tegen het einde van het jaar.

 • Verbeelding Book Challenge (2016 en 2015) – Baie Goed door Madrina

  […] lanceerde Kathleen haar tweede editie van de Verbeelding Book Challenge. Vorig jaar organiseerde ze dat voor de eerste keer. Ik pakte haar leesuitdaging een beetje anders […]

 • Veronique

  Super leuk! Ik heb de editie van 2015 te laat ontdekt om mee te doen. Of ik deze keer meedoe, ga ik ook nog bekijken. Ik denk dat ik voorlopig gewoon ga lezen waar ik zin in heb en dan kijken of de boeken bij één van de puntjes passen. Een beetje averechts te werk gaan dus. 😉

  Ik ga de tips van iedereen natuurlijk wel in de gaten houden.

  En puntje 30 lijkt me héél leuk! Misschien kan er een soort “blogger-meet-up-barbecue-book-swap” aan gekoppeld worden of zo. 😉

 • Hilde

  Ook hier werd er uitgekeken naar de nieuwe Book Challenge, en wat voor ééntje! Ik heb nu m’n leeslijst op m’n blog klaarstaan dus count me in 😉 . Super initiatief, Kathleen!

 • R.

  Als je Leuven als stad kiest, kan je vb iets lezen van Jo Claes (misschien heb je er vroeger nog les van gehad in het H. Hart) en die zou je dan ook kunnen gebruiken om ‘detective’ mee af te vinken.

 • Greet

  Ik ga ook meedoen. De goesting om te lezen gaat bij mij in golven: het grootste deel van 2015 las ik weinig tot ik vanaf halverwege november het ene boek na het andere verslond. Afwachten dus hoever ik in 2016 geraak. Ik las de afgelopen maanden een aantal blogposts van de deelneemsters van de editie 2015 en merkte dat dat inspirerend werkte, en dus wil ik deze keer zeker meedoen.

 • Wildcard

  Beste wensen voor het nieuwe jaar 🙂

 • Bibiane

  Top gewoon! Ik heb vorig jaar niet meegedaan, maar ga dit jaar wel meedoen. Met mijn eigen mix aan opdrachten van beide jaren (laat ik ‘veilig’ beginnen met een boek van 500 pagina’s ipv 600 :p En ik ken geen enkele auteur met mijn voornaam, of ik moest in een vorig leven onbewust een boek geschreven hebben….) Heb er al ongelooflijk veel zin in se 🙂

 • Eline

  Ik heb er zin in, in deze nieuwe challenge! Al staan er hier en daar een paar puntjes tussen waarvan ik niet weet of ze gaan lukken. Gelukkig staan er ook heel veel puntjes tussen waarvoor ik al een hele hoop ideeën heb. Dat puntje 28 bijvoorbeeld, daarvoor heb ik een hele plank aan keuzemateriaal. En 30 lijkt mij ook leuk om te doen. Misschien moeten we gewoon een Verbeelding Bookswap organiseren om iedereen aan een boek te helpen. :p

 • Sofie

  Ooooh ik probeer mee te doen deze keer, vorig jaar deed ik een verkorte versie. Maar ik moet nog één boek uitlezen. Ik kom maar niet toe aan het lezen. Ik maak regelmatig een update op mijn blogje 🙂

 • Weer gewoon gewoon | Het huis van Tante Alice

  […] lange termijn: De Verbeelding Book Challenge. Ik lees veel, en meestal kies ik wat er op dat moment in het oog springt in de bib. Dat kunnen de […]

 • Sarah

  Vorig jaar heb ik niet gevolgd, omdat ik je simpelweg nog niet kende. Maar nu wel! En ik doe zeer graag mee! Ik zal nog zien waar ik overal #verbeeldingbc2016 ga gebruiken, maar je zal het niet missen. 🙂 Leuke challenge!
  En ohja, mijn beste wensen, he.

 • Een boek uitdaging, moi? | Me, Myself and We

  […] heeft voor de tweede keer een book challenge uit haar mouw geschud. Vorig jaar volgde ik nog niet echt ofzo, maar dit jaar wel en ik doe dan ook […]

 • Falderie

  Aaah ik ga dit jaar ook meedoen. Benieuwd hoe ver ik geraak! 🙂

 • Charlotte

  Vorig jaar niet mee gedaan, maar dit jaar wil ik er mijn tanden in zetten. Lijkt me erg leuk 🙂

 • Heidi

  Ik doe ook mee. Alleen in puntje 28 vervang ik “gekocht” door “geleend”, oké? In onze bib alleen al vond ik 10 verschillende auteurs met mijn voornaam. Jeuj!

 • Sarah

  Ik heb trouwens al een eerste update gepost. 🙂
  https://memyselfandwe.wordpress.com/2016/01/05/book-challenge-2016/

 • Verbeelding Book Challenge 2016 | Lize's boeken

  […] Ik heb lang getwijfeld en twijfel nog altijd een beetje maar ik heb besloten dat ik ga meedoen met de Verbeelding Book Challenge 2016! […]

 • Evi

  Vorig jaar niet deelgenomen wegens te laat ontdekt, maar dit jaar neem ik met erg veel plezier deel 🙂

 • Marliese

  Ik heb het plan opgevat om dit jaar minstens één boek per maand te lezen (ik schrijf er in de loop van de week ook nog een blogpost over) 5 van die twaalf boeken liggen al vast, mss kan ik er hier en daar wel een puntje mee afvinken. Dus ik hou het zeker in de gaten, omdat ik dan mss eens wat andere boeken dan anders zal lezen. Maar om nu te zeggen dat ik inteken voor alle 30 puntjes dat vind ik lastiger, wetende dat ik vorig jaar maar twee boeken las, is die 12 van dit jaar al een stap vooruit. Een stap in de richting om gewoon terug meer te lezen en hopelijk op lange termijn veel meer dan die 12w

 • Een nieuwe reading challenge | The journey of Evi

  […] nieuw jaar, daar hoort ook een nieuwe reading challenge bij! Vorig jaar ontdekte ik de Verbeelding book challenge net te laat om deze nog helemaal tot een goed einde te brengen, maar dit jaar ga ik er volledig […]

 • Mijn 12 favoriete boeken van 2015 | Fiekefatjerietjes

  […] 2016 zal ik hier maandelijkse leesupdates posten, maar de vooruitgang van mijn Verbeelding Book Challenge 2016 kan je altijd op de aparte pagina volgen die ik hiervoor heb […]

 • 2016: het voornemen | Read my mind

  […] verschijnen waar ik alleen maar kan van dromen. En dan is er voor het tweede jaar op rij ook nog deze challenge. Ik hou die zeker in het oog, want het kan me inspiratie geven om eens een boek te lezen dat ik […]

 • Bianca Schrijft

  Dit is heel gaaf. Ga er nog heel even over na denken , maar ik denk dat ik wel all-in ben.

 • A_nnick.

  Dit jaar doe ik zeker mee! Vorig jaar had ik 1) de challenge te laat ontdekt en 2) simpelweg te weinig tijd om toe te komen aan boeken lezen voor het plezier. Dankjewel voor dit fijne initiatief, Kathleen!

 • Trifla – Sterre Carron | Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (1/30): een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets […]

 • Jeroen

  Ik heb sinds vorig jaar de smaak van lezen terug te pakken dus ik ga me dit jaar toch aan enkele puntjes van de bookchallenge wagen

 • Start Verbeelding Book Challenge # 1 | La Vie de Falderie

  […] Nu mijn leesfrequentie terug de hoogte is ingeschoten, voel ik me ook zeker genoeg om deel te nemen aan de Verbeelding Book Challenge 2016 van Kathleen. […]

 • Dag 2015! Welkom 2016! - InspiratieInspiratie

  […] wil lezen. Hopelijk ontdek ik zo ook eens andere boeken. De verbeelding book challenge 2016 kan je hier […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016… | Flavie's wereldje…

  […] zoals vorig jaar, is er ook dit jaar een Book Challenge (whiii)! En ook deze keer neem ik […]

 • kellyjade.be – Blog reanimatie

  […] ik goodreads ontdekt heb, ontdekte ik ook de Verbeelding Book Challenge. Om wat meer uit mijn comfort zone te treden op leesvlak (ik herlees te veel boeken omdat ik een […]

 • 25 before 25: update #1 – Lottes Anekdotes

  […] helpt wel enorm dat ik deelneem aan de Verbeelding Book Challenge, waarbij we uitgedaagd worden om boeken te lezen die aan één of meerdere opgegeven puntjes […]

 • Daboek van Marie – Lize Feryn – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (2/30): een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als […]

 • Mijn selectie boeken voor de leesclub | gerhilde maakt

  […] meer van. Mrs Dalloway zou trouwens ook perfect zijn om puntje vier (een klassieker) van de nieuwe Verbeelding Book Challenge te […]

 • #BC16 De strijd der koningen | peter

  […] Ook dit jaar doe ik mee aan de Verbeelding Book Challenge. […]

 • Poppy Shakespeare – Clare Allan – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (3/30): een boek waarin geestelijke gezondheid centraal […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016: update januari | gerhilde maakt

  […] ook dit jaar organiseert Kathleen de Verbeelding Book Challenge. Ze publiceerde de nieuwe uitdaging begin deze maand al, dus ik ging er meteen mee aan de slag. Ik […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 – gelezen in januari – Julienne

  […] (shame on me!), en dat vond ik toen vreselijk jammer! Toen ik hoorde dat Kathleen dit jaar de Verbeelding Book Challenge 2016 zou organiseren, was ik dan ook meteen overtuigd om mee te […]

 • Bookchallenge | Het huis van Tante Alice

  […] er wel inspiratie om een boek te vinden voor een bepaalde uitdaging. So far so good. Dankjewel Kathleen voor de […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 | gelezen in januari | Fiekefatjerietjes

  […] in 2016 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier maandelijks een overzichtje maken van de boeken die ik heb […]

 • Verbeelding Book Challenge '16: We lezen een boek dit jaar

  […] leuke boekenvlogs, boekbesprekingen heeft Kathleen op haar blog ook elk jaar een Book Challenge. Omdat we van plan zijn om dit jaar toch redelijk wat boeken te verslinden leek het mij een leuk […]

 • Dagboek van een doorzetter – Courtney Rubin – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (4/30): een boek waarin eten centraal […]

 • De Verbeelding Book Challenge 2016 #1 – Greet on the way

  […] en, toeval of niet, ik begon in die periode zelf ook weer meer boeken te lezen. Toen Kathleen de Verbeelding Book Challenge 2016 lanceerde besliste ik dan ook deze keer zelf mee te […]

 • HhhH – Laurent Binet – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (5/30): […]

 • Gelezen in januari 2016 – Le petit requin

  […] Johans armen terugvond in de luchthaven van Durban (ja ja, ik blijf verder genânt doen). Voor de Verbeelding book challenge ga ik dit jaar gewoon meteen vanaf het begin maar één puntje per boek nemen; we zien wel waar ik […]

 • Laten we het eens hebben over… de uitdagingen van 2016!

  […] van mijn favoriete blogsters organiseert jaarlijks haar eigen challenge. Ik heb het over Kathleen van verbeelding. Ook deze uitdaging bestaat uit kleine leesopdrachtjes die je dient te vervullen. Op dit moment […]

 • Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 1 | Ma vie en vertMa vie en vert

  […] jaar doe ik opnieuw mee met de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van Verbeelding. Tijd voor een eerste […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016: update februari | gerhilde maakt

  […] goed ik in januari ook begonnen was aan de Verbeelding Book Challenge, februari bleek een slecht leesmaand te zijn. Ik las wel, maar het ging niet zo vlot als in […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 | gelezen in februari | Fiekefatjerietjes

  […] in 2016 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier maandelijks een overzichtje maken van de boeken die ik heb […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 – gelezen in februari – Julienne

  […] (shame on me!),en dat vond ik toen vreselijk jammer! Toen ik hoorde dat Kathleen dit jaar de Verbeelding Book Challenge 2016 zou organiseren, was ik dan ook meteen overtuigd om mee te […]

 • Verbeelding Book Challenge: januari & februari – Lottes Anekdotes

  […] Kathleen de nieuwe Verbeelding Book Challenge 2016 online zette, sprong ik er meteen op. Vorig jaar kon ik niet meer meedoen, aangezien ik de lijst […]

 • Esmee

  Ooh zo leuk! Ik zie het nu pas maar ik ga toch meedoen. Dit gaat me zeker stimuleren om meer te lezen! leuk initiatief!

 • Augustus – John Williams – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (6/30): een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe […]

 • Gelezen in februari 2016 – Le petit requin

  […] leende het boek ondertussen uit aan Fieke, die het zo kan laten meetellen voor puntje 30 van de  Verbeelding book challenge. Bij mij staat de stand na februari op vijf puntjes (in maart zijn er ondertussen weliswaar […]

 • Leven met hooggevoeligheid van opgave naar gave – Susan Marletta Hart – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (7/30): een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016: update maart – gerhilde maakt

  […] Februari was een slechte leesmaand, gelukkig ging het in maart iets vlotter. Tijd voor een nieuwe update van de Verbeelding Book Challenge! […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 – gelezen in maart – Julienne

  […] (shame on me!),en dat vond ik toen vreselijk jammer! Toen ik hoorde dat Kathleen dit jaar de Verbeelding Book Challenge 2016 zou organiseren, was ik dan ook meteen overtuigd om mee te […]

 • Mijn zus woont op de schoorsteenmantel – Annabel Pitcher – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (8/30): een boek waarin de dood centraal […]

 • Verbeelding Book Challenge | La Fine Fleur

  […] leek mij wat veel!). Verder heb ik er niet meer aan gedacht, tot ik onlangs bij Sofie las over de Verbeelding Book Challenge 2016. Aangezien het reeds april is, weet ik niet of het mij zal lukken om alle puntjes op de lijst af te […]

 • Gelezen in maart 2016 – Le petit requin

  […] maand las ik 4 (of 5, al naargelang hoe je het beziet) boeken en streepte 3 puntjes af voor de Verbeelding book challenge. Tot nu toe heb ik nog geen enkel boek specifiek voor de challenge gekozen en al zeker van één […]

 • Mijn selectie boeken voor de leesclub – gerhilde maakt

  […] meer van. Mrs Dalloway zou trouwens ook perfect zijn om puntje vier (een klassieker) van de nieuwe Verbeelding Book Challenge te […]

 • Verbeelding bookclub meetup – Le petit requin

  […] daar al: er komt deze zomer een meetup! Omdat er natuurlijk ook mensen zijn die wel meedoen aan de Verbeelding book challenge, maar geen lid zijn van de online boekenclub, is er dit blogje (hoewel ik hen in de eerste plaats […]

 • De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren – Haruki Murakami – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (9/30): een boek geschreven door een auteur met Aziatische […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 | gelezen in april | Fiekefatjerietjes

  […] in 2016 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier maandelijks een overzichtje maken van de boeken die ik heb […]

 • Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 2 | Ma vie en vertMa vie en vert

  […] zei het al, dit jaar doe ik dus opnieuw mee met de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van Verbeelding. Ik vind lijstjes tof, en ik vind […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 – gelezen in april – Julienne

  […] (shame on me!),en dat vond ik toen vreselijk jammer! Toen ik hoorde dat Kathleen dit jaar de Verbeelding Book Challenge 2016 zou organiseren, was ik dan ook meteen overtuigd om mee te […]

 • Update: Verbeelding Book Challenge | La Fine Fleur

  […] Deze maand ben ik precies niet aan lezen toe geraakt. Ik heb één boek uitgelezen, twee andere zijn nog niet uitgelezen. Aan dit tempo raak ik nooit door de lijst van de Verbeelding Book Challenge […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 | gelezen in mei | Fiekefatjerietjes

  […] in 2016 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier maandelijks een overzichtje maken van de boeken die ik heb […]

 • De Verbeelding Book Challenge: Update 1

  […] jaar is half weg en dus zitten de eerste vijf maanden van de Verbeelding Book Challenge er al op. Tijd om eens door de boeken te gaan die ik tot nu toe heb gelezen en deze te toetsen aan […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016: update april – gerhilde maakt

  […] De laatste dag van april en dus is het tijd voor een nieuwe update van de Verbeelding Book Challenge! […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016: update februari – gerhilde maakt

  […] goed ik in januari ook begonnen was aan de Verbeelding Book Challenge, februari bleek een slecht leesmaand te zijn. Ik las wel, maar het ging niet zo vlot als in […]

 • Dood in december – Jo Claes – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (11/30): een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad […]

 • Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 3 - Ma vie en vert

  […] zijn alweer bijna twee maanden gepasseerd, dus ’t is tijd voor een update van de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van Verbeelding. Nu, veel valt er alweer niet te […]

 • Verbeelding book challenge: update & ruil – Le petit requin

  […] jaar is ondertussen halfweg en dus leek het mij wel leuk eens te kijken hoe het er met de Verbeelding book challenge voor staat. Ik kan momenteel – als ik elk boek maar voor één puntje laat meetellen […]

 • Calorieën met voelsprieten – Vanessa Pilloni – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (12/30): een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van […]

 • Gelezen in mei 2016 – Le petit requin

  […] Dat mei een drukke maand was, was ook te zien aan mijn leeskeuzes: een graphic novel, een kinderboek, een kortverhalenbundel en een dun boekje. Met gelukkig als gemeenschappelijke factor: heerlijk om te lezen! Twee ervan konden meetellen voor  de Verbeelding book challenge. […]

 • Gelezen in april 2016 – Le petit requin

  […] vandaag dus eerst de vier boeken van april (waarvan ik er twee kan laten meetellen voor de Verbeelding book challenge.) en de meiboeken volgen dan later deze maand nog. Ach ja, boekenliefhebbers genoeg onder mijn […]

 • Gelezen in juni 2016 – Le petit requin

  […] daarna in België een bibliotheek gaat plunderen… ? De helft ervan telt ook mee voor de Verbeelding book challenge, wat de totale stand daar na een half jaar op 17 […]

 • Update 3: Verbeelding Book Challenge | La Fine Fleur

  […] is. Ondertussen heb ik al weer een aantal boeken kunnen lezen. Ik ben wel wat afgestapt van de Verbeelding Book Challenge. Tijdens het recent opruimen van mijn boekenrek werd ik namelijk verrast door de vele boeken die […]

 • Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 4 - Ma vie en vert

  […] boeken, dus het aantal steeg daardoor toch nog aanzienlijk. Een vierde, korte update van de Verbeelding Book Challenge, nog altijd dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 | gelezen in juni, juli en augustus | Fiekefatjerietjes

  […] in 2016 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier maandelijks een overzichtje maken van de boeken die ik heb […]

 • Verbeelding book challenge update – Le petit requin

  […] driekwart van het jaar achter de rug, komen ook de laatste maanden van de Verbeelding book challenge in het zicht. Sinds de vorige update kwamen er zeven boeken bij, waarvan nog een uitgebreidere […]

 • Aleph – Paulo Coelho – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (13/30): een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse […]

 • Verbeelding book challenge 2016: the end – Le petit requin

  […] uur voor het einde van 2016, en daarmee ook het einde van de Verbeelding book challenge 2016, las ik met mijn vijftigste boek van het jaar meteen ook het enige nog ontbrekende puntje: een […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 – laatste update - Ma vie en vert

  […] zes, dus ik belandde op een magere 20 op 30. Goed. Hier komt ie, de laatste update van de Verbeelding Book Challenge, nog altijd dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van […]

 • Ik ben Pelgrim – Terry Hayes – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (14/30): een boek dat meer dan 600 pagina’s […]

 • De Verbeelding Book Challenge 2016: het verdict

  […] het jaar wat hangen en las toen slechts twee boeken. Waarom? Geen idee van. Maar soit. Over naar de Verbeelding Book Challenge waar ik me dus aan ging wagen. Niet met een doel zo veel mogelijk puntjes te doorstrepen. Wel om […]

 • Uit je hoofd in het leven – Steven C. Hayes en Spencer Smith – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (1/30): een boek geschreven door meerdere […]

 • Verbeelding Book Challenge 2016 | gelezen in maart | Fiekefatjerietjes

  […] in 2016 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier maandelijks een overzichtje maken van de boeken die ik heb […]

 • Big magic – Elizabeth Gilbert – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (2/30): een boek uit de […]

 • Vingerafdruk van verdriet – Manu Keirse – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (3/30): een boek met minder dan 200 […]

 • Breien voor Dummies – Pam Allen – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (4/30): een non-fictie […]

 • Verborgen – Karin Slaughter – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge (14/30): […]

 • Ze zeggen dat het overgaat – Johan Maes & Evamaria Jansen – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge 2017 (5/30): een boek met een titel die meer dan 4 woorden […]

 • Kom hier dat ik u kus – Griet Op de Beeck – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge 2017 (6/30): een boek dat iedereen en z’n moeder al heeft gelezen, behalve […]

 • Innerlijke kritiek bij eetproblemen. Op weg naar zelfacceptatie – Greta Noordenbos & Marieke ten Napel – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge 2017 (8/30): een boek gepubliceerd in […]

 • Zooikoorts – Hein Zegers – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge 2017 (9/30): een boek met een titel die bestaat uit 1 […]

 • Wings – Aprilynne Pike – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge 2017 (10/30): een eerste deel in een […]

 • Anorexia. Mijn gewonnen strijd. – Inge Jansen – Lize's boeken

  […] boek telt mee voor de Verbeelding Book Challenge 2017 (11/30): een boek geschreven door iemand die jonger is dan […]

 • Pin It on Pinterest