Gegeten

De favorieten van januari

Het leek me, zo op het einde van de maand, leuk om even terug te blikken op de afgelopen maand en een paar van mijn favoriete items, gebeurtenissen, Netflix shows,… in de kijker te zetten. Net zoals iedere maand weet ik niet goed waar de afgelopen dertig dagen (wel, zevenentwintig om exact te zijn) naar toe zijn. Maar bon. Het leven en zo.

 • Gegeten: Ik heb eigenlijk verdacht veel lekkere dingen gegeten deze maand. Je zou denken dat je na de feestmaand december wat minder zou eten, maar nee. Nope. Iedere week gaan we met de meiden van het werk ergens lunchen. Gewoon. Omdat het kan. Vorige week trokken we naar Noordoever aan de Vaartkom in Leuven. Het concept is vrij eenvoudig. Je neemt een bord, er is een buffet vol met veggie lekkers en je neemt wat je wil. Je bord wordt gewogen aan de kassa en op basis van het gewicht, betaal je. Heb je grote honger en neem je een hele hoop eten? Dan betaal je meer dan wanneer je een klein hongertje hebt. Heb je zin in sushi met lasagne? Geen probleem. Het gaat trouwens perfect samen als alles veggie is en je dus geen vlees met vis aan het mengen bent. Just sayin’.
 • Nog meer gegeten: En wie een beetje vertrouwd is met Leuven weet dat er vlakbij de Vaartkom nu ook een Albert Heijn is. Jawel. Dus nadat we hadden ge-meiden-luncht (dat is keihard een woord), sprong ik daar even binnen om weer een voorraadje Tony’s Chocolonely in te slaan. Ik wou al maanden de zeezout/karamel smaak proberen omdat ik die al tienduust keer zag passeren bij mijn Nederlandse Instagram maatjes. Om nog maar van al die andere lekkere smaken te spreken die hier precies niet te vinden zijn. Soit. Ik had een sjanske en de zeezout/karamel was er en oh boy. Wat een zaligheid! Ik ben sowieso voorstander van ietwat vreemde zoet/zout combinaties en deze was helemaal perfect in evenwicht. Nu de melk nougat nog eens zien vast te krijgen en dan heb ik alle smaken uit de Classic reeks eens geprobeerd.
 • Het Hout - Jeroen BrouwersGelezen: Het Hout van Jeroen Brouwers. Er is hier nog geen recensie van verschenen, maar die komt vermoedelijk nog wel. Ik was serieus onder de indruk van dit boek. Zelf zou ik het nooit kiezen om te lezen omdat het nogal Literatuur met een grote L is, maar het was het boek van de maand januari bij het leesclubje. Sinds ik Stoner las, heb ik een beetje schrik van alle uberliteraire boeken die iedereen en z’n moeder goed vindt. Die vallen standaard bij mij niet in de smaak. De eerste twintig à dertig pagina’s had ik heel veel moeite om in dit boek te geraken, maar eens ik de klik had gemaakt, heb ik het vrij snel uitgelezen. Het onderwerp is behoorlijk zwaar (vieze oude patertjes die hun leerlingen bepotelen), maar het is knap gebracht en zeker de moeite om te lezen. Mini-recensie. Tadaaa.
 • Gezien: We kijken hier ten huize Verbeelding al eens graag een documentaire. Dus toen Netflix kwam aanzetten met een documentaire reeks, Making a Murderer, waren we er als de kippen bij. En oh boy, wat was me dat? Ik denk dat ik nog nooit zo hard de neiging heb gehad om met dingen naar mijn televisietoestel te gooien. Zelf heb ik het heel moeilijk met onrechtvaardigheid en ja, er zit wel wat onrechtvaardigheid in die documentaire. Een beetje zo. Ja. Pas op, er zitten ook twee zeer geweldige advocaten in deze documentaire die echt tot het uiterste gaan. Massa’s respect voor die mannen. En ook wel voor die ene journaliste. En dat ene meisje dat eerlijk haar verhaal vertelt in de rechtbank. Soit. Het is dus zelfs zo ver gekomen dat ik heel kwaad in tranen ben uitgebarsten, want hoe konden ze zoiets doen?! En wat een fokking zelfingenomen klootzakken lopen er rond in de wereld?! We hebben de documentaire van een tiental afleveringen vorige week in een ruk uitgekeken en nu zit ik dus tegen iedereen te zeggen die het wil horen dat ze die reeks NU moeten kijken. Verplicht en al. ‘t Is echt zotjes gewoon.
 • Gekocht: Een Fitbit  Charge HR in een mooi aqua kleurtje. Hoera! Ik had het er vorig jaar al over nadat mijn dokter aan de alarmbel had getrokken. Tijdens die consultatie ging mijn hartslag even alle kanten uit en ik besloot dat ik dat toch op de een of andere manier zelf wilde gaan bijhouden. Als kerstkado had ik van mijn ouders Bol kadobonnen gekregen, want ja, dat bestaat blijkbaar. De papa had er duidelijk aan toegevoegd dat je daar meer mee kan kopen dan alleen maar boeken. Ik had toen nochtans nog geen TBR Shame filmpje opgenomen. Ahum. Dat kwam pas later. Kuch. Dus besloot ik een deeltje van mijn kadobonnen te investeren in die Fitbit. Het andere deel had ik braafjes zelf bij elkaar gespaard. De fitness tracker hangt nu al een paar dagen aan mijn pols en voor iemand die zot is van statistiekjes is het wel een fijne gadget. Ik kan je bijvoorbeeld zeggen dat ik vannacht zes uren en twaalf minuten heb geslapen (ik had weer een X-files waardige droom waaruit ik ben wakker geworden), dat ik vandaag al 9489 stappen heb gezet en dat ik terwijl ik dit schrijf een hartslag heb van 74. Not bad. Not bad at all. Ik geef binnenkort een uitgebreidere update, maar daarvoor wil ik eerst een wat langere tijd hebben doorgebracht in het gezelschap van meneer Fitbit.

Hoe was jullie maand januari? Leuke dingen gedaan? Lekkere dingen gegeten? Fijne boeken gelezen? Interessante seriekes gekeken?

You Might Also Like

 • Hanne

  Mijn favoriete Tony’s Chocolonely is 1) puur met kers en meringue en 2) puur met pecan en kokos.
  NOMNOMNOM.
  ik ben zo blij voor pure chocolade zonder melk die ik mag eten. De dag dat ze pure chocolade met zeezout en karamel maken of met banaan ga ik zo gelukkig zijn.

  Die fitbit kijk ik ook naar uit om te kopen, mijn vriend heeft eentje en ik ben stiekem jaloers op al de statistieken 🙂

 • gerhilde maakt

  Leve Tony’s! De oranje en de gele zijn mijn favoriet, maar ik kan de gele ook nergens meer vinden tegenwoordig …
  Wij hebben deze maand ons Netflixabonnement opgezegd (niet compatibel met Linux, geen tijd …), maar mogen nog een paar weken kijken. Je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt naar Making a Murderer. Moet ik dringend even werk van maken!
  9489 stappen! Heel goed! Mij hielp een stappenteller altijd goed om extra te stappen (je wil die 10 000 toch halen vandaag, niet?), maar nu ik veel fiets is dat niet zo nuttig (lees: frustrerend, omdat dat niet geregistreerd wordt).

 • Resaarcle

  Tony aan de top! Ik ben na 9 maanden thuis bij ons nu dus niet meer zo pasgeboren tweede kindje weer aan het werk gegaan sinds begin januari. Ik ben nog niet helemaal bekomen van de cultuurshock. Maar ik heb dankzij dat werken wel weer kunnen lezen op de bus. Lekker dunne boekjes (geen gesleur!): Embassy of Cambodja van Zadie Smith en East West van Salman Rushdie. Die eerste kan voor de challenge in 1 dag uit!

 • fieke

  Mmm, Noordoever klinkt lekker!
  Ik beken: nog nooit Tony’s chocolade gegeten. Echt waar!
  Series kijk ik niet (meer), omdat ik van mezelf weet dat ik dan veel minder tijd ga besteden aan lezen. En momenteel (of zeg maar: het afgelopen jaar) ben ik veel meer into lezen dan into tv. Je kan niet alles hebben in ‘t leven, dus moet je er maar de dingen uit kiezen die voor jezelf het leukste zijn!

 • Lotte

  Ik heb vandaag ook al geknabbeld aan mijn reep Tony’s Chocolonely! Ik durf de combinatie zout en karamel echter niet te proberen, want die combinatie lijkt me niet zo lekker. Trouwens, met de documentaire Making a Murderer ben ik na 2 afleveringen gestopt. Hoewel ik het onderwerp wel interessant en tragisch vind, vond ik het tenenkrommend irritant. Ik vond het zo Amerikaans, hoewel ik niet meteen kan verwoorden wat ik er precies mee bedoel…

 • Mirthe

  ‘Making a Murderer’ staat hier op het programma voor binnenkort.
  Ik ben eens benieuwd naar je bevindingen over de Fitbit! Ik had een Flex, met veel minder functies.

 • Zwartraafje

  Ik heb net als Fieke nog nooit Tony’s chocolade gegeten. De kleurrijke verpakkingen en enthousiaste omschrijvingen heb ik al vaak zien langskomen maar ik heb ze dus nog nooit getest. Eigenlijk doen die repen me aan de chocolade uit Charlie and the Chocolate Factory denken. Als ik er dus ooit wel is aan toekom en er zit vervolgens geen gouden ticket bij mijn chocolade dan ga ik super ontgoocheld zijn. 😉

 • Veerlez

  Tony’s en Making a Murderer, dat is een top maand! En ik geloof dat het mijn maand ook wel goed samenvat! 🙂

 • Kristien

  Ik heb me ook rot gezocht naar Tony’s zeezout/karamel, gelukkig waren er nog enkele kleine repen aan de kassa.
  Ik durf niet zo goed naar Making a Murderer kijken, ik heb al van verschillende mensen gehoord dat je er erg in opgaat (en zoals je zegt, met dingen naar de tv zou willen smijten) en dat houdt me momenteel een beetje tegen.

 • Jessi

  Waaah, Noordoever, nog niet van gehoord. Ik moet dat dus dringend eens gaan uittesten hé! Thanks voor de tip 🙂
  En success met de fitbit. Ik zou zoiets niet de hele tijd aan mijn pols willen zien. Daar word ik nerveus van, precies of big brother houdt alles in ‘t oog 😀 Maar ik hoor binnenkort wel eens graag wat je er van vindt!
  Ik ben weer begonnen met werken deze maand, dus januari stond vooral in het teken van ‘terug op zoek naar die routine’. En een duizendste poging tot gezond eten.

 • Sandra

  Awel.
  Ik ben Desperate Housewives aan het herbekijken. Ik heb net de twee eerste seizoenen achter de kiezen.
  Het heeft goede invloed op mijn eigen uitdaging om mijn huishouden meer op orde te krijgen met succes ;-).
  Het beste boek van januari was Ik reis alleen van Samuel Bjork.

  Ik heb gehoord dat Orange is the new black ook heel goed is. Iemand gezien?

  • fieke

   ‘Orange is the new black’ vind ik heel goed, de serie is veel sterker dan het boek 🙂

 • Lizesboeken

  Noordoever aan de Vaart in Leuven kende ik nog niet maar er zijn waarschijnlijk nog véél meer restaurantjes in Leuven die ik niet ken. Ik ben erg benieuwd naar je verslag over de Fitbit en of het jou helpt. Misschien moet ik mij toch ook maar zoiets gaan aanschaffen?

 • Hilde

  Altijd interessant, zo’n overzicht. Als ik nog eens in Leuven vertoef, bij één van de vriendinnen, zal ik eens voorstellen om Noordoever te gaan verkennen. (Het laatste dat we daar hebben bezocht, was ‘Lukemieke’ vlakbij het park. Ook erg lekker ;-).) Die chocolade kende ik (nog) niet, Albert Heijn wel. Ik heb ‘m intussen geproefd en wauw dat smaakt toch wel zene! Hoop voor jou dat de Fitbit de verwachtingen zal inlossen. Als ik me niet vergis, bestaat daar ook een app van.

 • abfabulies

  Hier nog 2 afleveringen te gaan van Making a Murderer, en ik word er ook nogal kwaad van. Dat, en schrik, dat het allemaal zo maar kan. En zelf heb ik ook een fitbit charge HR, een zwarte, al een maand of 3. En om eerlijk te zijn kan ik niet meer zonder. Al durf ik hem ook wel in te zetten als ‘kijk, ik heb al 10 000 stappen gezet, ik hoef helemaal niet te sporten’ 🙂

 • ilona

  De pure chocolade met gezouten amandelen van Tony is ook geweldig, en veganistisch 😉

 • olga | teamconfetti

  Hihi, ik heb bijna nooit grote honger maar wel heel vaak ‘kleine hongertjes’. 😀
  En ja, wij hebben Making a Murderer ook heeeeel gauw uitgekeken. Normaal lopen we duizend jaar achter met populaire series (omdat we altijd Australische verbouw-wedstrijden aan het kijken zijn) maar wegens een dubbeldikke griep is het bij deze wel gelukt. En ja, het is inderdaad wel een aanrader. Ik ben zo benieuwd of dit verhaal nog een staartje krijgt….

 • Pin It on Pinterest