Gebeurd

De 16 van 2016 – maand 1

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zestien doelstellingen voor het jaar 2016. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 16 van 2016 lijst.

 • Nummertje 1: 30 van de ongelezen boeken in mijn boekenkast lezen
  Ik las in januari al vier boeken uit mijn boekenkast. Hoera! In principe zou ik iets van een drie boeken per maand moeten lezen om dit puntje op het einde van het jaar te kunnen schrappen. Dus ik ben alvast goed begonnen. Nu blijft het een kwestie van volhouden. Voor de geïnteresseerden: er zijn deze maand drie nieuwe boeken bijgekomen. Twee kadootjes, één zelf gekocht. #sorrynotsorry
 • Nummertje 3: Iedere maand iets bakken aan de hand van een nooit eerder geprobeerd recept
  Ik maakte deze maand brownie in een kopje. Je kent die recepten wel waarbij je een aantal ingrediënten in een tas, kopje of kommetje moet doen en het dan enkele minuten in de microgolfoven moet steken. Je hebt meteen een lekker dessert en het is een kleine portie, dus je kan je er niet aan overeten. Dat is een win-win in mijn ogen. Ik ging aan de slag met het brownie recept van Gemma en het was niet slecht. Mijn goddelijke brownies zijn natuurlijk een pak lekkerder, maar dit was ideaal omdat ik geen zin had om uitvoerig te rommelen in de keuken, maar wel nood had aan iets lekkers.
 • Nummertje 7: Gemiddeld duizend woorden per dag schrijven (16.709/366.000)
  Ik heb de afgelopen weken serieus nagedacht over dit puntje, want het was niet helemaal duidelijk welke kant ik ermee uit wilde. Intussen heb ik er aantal extra voorwaarden aan toegevoegd. De tekst moet gepubliceerd worden om te tellen. Met gepubliceerd wil ik zeggen dat de tekst ergens publiekelijk leesbaar is zoals hier op de blog, op Tuttefrut, op Wattpad of… ergens. Ik durf al eens lange e-mails te schrijven, maar die ga ik niet meetellen. Intussen heb ik mijn weg gevonden naar sites vol writing prompts. Dat zijn korte opdrachtjes die je moeten stimuleren om te schrijven. Een writing prompt kan een zin zijn waarmee je je verhaal moet beginnen of een bepaald idee bijvoorbeeld wat als mensen en dieren konden communiceren? Zo van die zaken. Er zitten geniale ideeën tussen die mijn vingers doen kriebelen. Ik moet alleen terug wat in de schrijfsfeer komen en niet in de staren-naar-YouTube-en-Netflix-sfeer. Ahum.
 • Nummertje 10: De Verbeelding Book Challenge 2016
  Ik ben helemaal niet slecht begonnen. Al zeg ik het zelf. Intussen kan ik puntje 8, 17, 18 en 28 schrappen. Ik las ook Big Magic van Elizabeth Gilbert en twijfel of ik dat boek kan gebruiken voor puntje 11. Langs de andere kant komt het woord spiritualiteit er wel een aantal keren in voor. Puntje 5 wordt deze maand ongetwijfeld geschrapt omdat we Daar is hij weer van Timur Vermes lezen met de leesclub. Dus ja, geen slechte start voor deze challenge. Net als vorig jaar ga ik om de drie maanden een uitvoerigere update doen van mijn Verbeelding Book Challenge. Het is maar dat je het weet. 😉
 • Nummertje 11: Minstens twee maal per maand iets doen met video
  Check en check voor de maand januari.
 • Nummertje 12: Een bijberoep routine vinden
  Ik ben er nog niet helemaal, maar uiteindelijk kom ik er wel. Er zijn nog werkpuntjes, dat wel. Langzaam maar zeker kan ik beter inschatten hoe mijn energie is tijdens de dagen dat ik thuis werk. Zo heb ik op donderdagen heel veel last om mij te concentreren, maar als ik het dan wat rustiger aan doe en werk aan mijn eigen projecten, dan barst ik op vrijdag van de energie en kan ik me helemaal storten op klantenwerk. De goesting om te blijven werken tijdens het weekend blijft en als de energie en de tijd het toelaat, dan pruts ik graag nog wat verder.
 • Nummertje 13: Mijn Filofax terug beginnen gebruiken
  Ik heb mijn inserts een beetje aangepast zodat ik er mijn bijberoep routine beter in kan verwerken en dat lijkt deze twee puntjes alvast vooruit te helpen.
 • Nummertje 15: Een zelfcheck voor het lijf
  Afgelopen kerst kreeg ik van mijn ouders kadobonnen voor Bol.com. Mijn vader wees me erop dat je met die bonnen meer dan alleen maar boeken kon kopen. Ik wou eigenlijk al een hele tijd een Fitbit kopen, maar vond het een beetje langs de prijzige kant. Maar lang leve kadobonnen van Bol.com. Daardoor heb ik een Fitbit Charge HR (met hartslagmeter dus) kunnen kopen met een zeer fijne korting. Hoppa! Merci mama en papa voor de bijdrage. Mijn lijf dankt jullie alvast. 😉 Ik vertel jullie binnenkort met over het hoe, wat, waarom etc. Beloofd!

Ik heb de indruk dat ik het jaar goed begonnen ben. Langzaam maar zeker begin ik mijn draai te vinden en ik blijf het gevoel hebben dat die zestien puntjes best wel haalbaar zijn.

Hoe was de maand januari voor jullie doelstellingen? Hebben jullie al bepaalde zaken kunnen afvinken of moeten jullie misschien een tandje bijsteken?

You Might Also Like

 • fieke

  Goed begonnen! In januari las ik al 25% van de boeken die ik mezelf als doel stelde op Goodreads. Oops!
  Ik ben benieuwd naar je ervaringen met de Fitbit, en fotootjes van de filofax mogen hier ook wel verschijnen 🙂

 • Lotte

  Wat ben jij goed bezig zeg! Heb je al eens eclairs gemaakt? Niet zo heel erg moeilijk en ze smaken duizend keer beter als je ze zelf gemaakt hebt. Ik spreek uit ervaring 😉
  Ik ben zelf ook volop bezig aan mijn ’25 before 25′-doelstellingen. Sommige lukken vlot, andere wat minder en aan nog andere ben ik nog niet eens begonnen. De Book Challenge lukt ook goed, ik kon al een paar puntjes schrappen 🙂

 • Peter

  Op leesgebied ben ik niet zo slecht bezig. Alleen moet ik mij weer inhouden om mij op te jagen en per se voor de kwantiteit te gaan. Op de rem staan en intenser te lezen in plaats van snel.
  Op schrijfgebied en vooral op mijn webloggeval ben ik serieus veel bezig geweest. Het is fijn om terug te zijn! Volhouden is de boodschap.
  Op loopgebied heb ik welgeteld 1 loopsessie achter de rug. Dat is al iets beter dat niets. Ik ga daar maar snel over zwijgen.
  Op fruitgebied drink ik bijna iedere dag smoothies. Dat is een vooruitgang van 100% op fruitgebied. Keihard gaat dit! :p
  Op socialemediagebied ben ik echt niet goed bezig. Veel te veel op die gsm bezig. Error!
  Op stilstandgebied lukt het aardig. Ik bouw meer momenten in voor mezelf. Dat is echt een fijne vooruitgang, dat stilstaan!
  En overkoepelend probeer ik nog meer stil te staan bij de kleine dingen in plaats van de doelen te proberen die toch gaan mislukken. Ik speel meer muziek de laatste tijd and I love it :-).
  Kortom: woehoew!

  • Kathleen

   Amaai! Keigoed bezig jij!

 • lies

  Op sommige gebieden heel goed bezig, op andere absoluut nog een tandje bijsteken. En daar maakte ik me eerst druk in, maar nu probeer ik het los te laten en dan gaat dat onfetwijfeld beter lukken.

 • Miss Pixie

  Hier redelijk goed 🙂
  Minimum 1x/week bloggen –> check
  300 volgers op FB –> check
  1 boek lezen –> check
  1 item naaien –> Check (het werden er zelfs meer)
  700 volgers op IG –> net geen check (oh wat haat ik die volg-en-ontvolg-spelletjes van grote accounts).
  Resultaat? Happy me!
  Op persoonlijk gebied kan het wat beter qua eten (regelmatiger, meer en gezonder) en slapen, maar stap voor stap eh 😉

  • Kathleen

   Stapje voor stapje. Niets rushen en het belangrijkste is een “happy me” als resultaat. 😉

 • Veerlez

  Wow, je bent goed bezig geweest! Ik ga me in maart weer op mijn jaarlijstje gooien, aangezien ik nu even te druk ben met verhuizen! Wat punt 1 is op mijn jaarlijstje! 😉

  • Kathleen

   Ha! Dat is meteen al een zeer groot en belangrijk puntje. 😀

 • Sofie

  Fijn lijstje, je bent goed bezig!! 🙂

 • Kelly

  Oeh, mug cakes zijn zo gevaarlijk! Oké, je kan je er niet echt in overeten, maar ze zijn zo snel gemaakt dat ze net daardoor weer gevaarlijk worden. Ahum.

  • Le petit requin

   Second that! Drie dagen na elkaar mugcakes eten gewoon omdat ze zo snel klaar zijn: check. Overeten heb ik mij niet, maar toch, zoiets elke dag maken is precies toch ook niet de bedoeling 🙂

   Maar dat neemt niet weg dat jij ondertussen keigoed bezig bent met je voornemens! Wat die boeken betreft, kan ik alleen maar denken dat een mens nooit teveel goede boeken in huis kan hebben. En benieuwd naar de update over de Fitbit, ik twijfel soms ook om zoiets te kopen.

 • olga | teamconfetti

  Jaaaaaa, routine vinden! Ik klooi al jaren maar wat aan, maar begin nu eindelijk een ritme te krijgen. Nu nog WERK UITZETTEN in mijn hoofd ‘s avonds en in het weekend. Dan heb ik de volgende werkdag of maandag meer frisse energie.

 • zwartraafje

  Dat nummertje 1 is ontzettend herkenbaar. Ik heb mezelf geen specifiek aantal opgelegd maar probeer wel zoveel mogelijk eigen boeken te lezen. Januari was een rustige recensiemaand waardoor ik ZEVEN eigen boeken kon lezen. Ik blijf het ook leuk vinden om nieuwe recepten te testen. Momenteel liggen hier drie nieuwe kookboeken klaar dus dat komt zeker in orde. Eigenlijk ben ik ook heel benieuwd naar een Brownie-recept uit een kookboek van vorig jaar waarin ze zwarte bonen verwerken. Stel je voor dat die gezondere brownies even lekker zijn als de ongezonde 🙂

 • Pin It on Pinterest