Gelezen

Die keer dat de “ongelezen in mijn boekenkast” lijst nog een staartje kreeg

Herinneren jullie zich dat filmpje dat ik maakte waarin ik alle ongelezen boeken in mijn boekenkast af ging? Dat filmpje waarbij het schaamrood me op de wangen verscheen? Ik kwam tot de ontdekking dat er eigenlijk nog meer ongelezen boeken rondslingeren ten huize Verbeelding. Jawel. Schaamtelijk.

Er kwamen ook nog een paar nieuwe boeken bij, want waarom nu ook niet? Ooit. Ooit lees ik ze allemaal. Eerlijk waar.

En heel misschien ging ik vandaag ook naar het Boekenfestijn in de Brabanthal. Want heel misschien moest ik toevallig vandaag naar de boekhouder en de boekhouder zit toevallig in de buurt van de Brabanthal waar het dus toevallig vandaag Boekenfestijn was. Toevallig vonden ook twee boeken hun weg naar mijn tas en toevallig hebben die boeken intussen een plaatsje geclaimd in mijn boekenkast. Allemaal zeer toevallig. Echt waar.

Kijk, je hebt vrouwen die hun geld uitgeven aan veel te dure, uiterst oncomfortabele schoenen, aan kleren die helemaal in de mode zijn om na zes weken weer helemaal uit de mode te zijn of aan make up die uitgebreid getest is op dieren of god weet wat. Allemaal niks voor mij. Nope. Ik geef met zeer veel plezier mijn zuurverdiende centen uit aan boeken. Ieder z’n ding. En als er ooit een zombie apocalyps uitbreekt of we bereiken peak oil, dan heb ik aardig wat papier in huis om een vuurtje mee te stoken. Nah. #sorrynotsorry

You Might Also Like

 • Sandra

  Dat herken ik. Hier ook niet gigantisch veel schoenen die een fortuin kosten, maar een beetje verslaafd aan boeken kopen…
  Vandaag nog drie boeken gekocht al waren ze niet voor mij. Eén voor de tienerdochter en 2 voor de kleuters.
  Maar er is wel één besteld: De glasblazers :-).
  En mijn auto van bijna tien jaar is aan vervanging toe, maar ik wacht nog liever een jaar langer want stel je voor dat ik me dan moet inhouden met boeken kopen…
  Ik heb hier ook nog een hoop ongelezen boeken, maar heb ook nog steeds de intentie ze te lezen.
  Mijn lezen is wel wat geminderd sinds ik ook tv reeksen beginnen kijken ben. Momenteel Rebound. Heerlijk wel.

 • Lotte

  Ik koop ook erg graag boeken en schafte deze week per ongeluk al 5 exemplaren aan (gelukkig 2 ervan tegen een zacht prijsje en de andere met een ‘3 halen, 2 betalen’-actie), terwijl ik er ook al bijzonder veel heb liggen die nog nooit opengeslagen werden. Maar ik ben het met je eens, beter boeken dan dingen die zeer vergankelijk zijn!

 • Falderie

  Ik ben me al lang aan het inhouden wat de aankoop van boeken betreft… Er komt een dag dat ik me niet meer ga kunnen inhouden en dan is het hek helemaal van de dam… 🙂

 • meisje

  Hihi, ik heb vandaag aan je gedacht: zou Kathleen nu naar het Boekenfestijn gaan in Leuven, met dat filmpje in mijn achterhoofd.

 • Jessi

  Geweldig XD

 • Liesbet Denayer

  Wel, ‘The name of the wind’ is alvast zeker geen miskoop! Daar ga je -denk ik – heel veel plezier aan beleven. Wel even doorbijten bij de eerste hoofdstukken. En het vervolg is zo mogelijk nog toffer!

 • fieke

  Haha, ik ben er vrij zeker van dat ik nooit filmpjes ga opnemen voor mijn blog, maar deze vind ik altijd zó geweldig! En ook hartjes voor Vince!
  Met (veel) boeken kopen heb ik niet zo’n probleem, omdat ik in principe geen fictieboeken koop. Maar binnenkort komt er een e-reader, en e-boeken zijn dan een heel ander verhaal. Gelukkig kreeg ik van mijn metekindje een boekenbon voor mijn verjaardag / nieuwjaar, hoera!

 • zwartraafje

  Ik heb het misschien al eerder gezegd … ik ben geen fan van vlogs. Er zijn echter twee uitzonderingen op die regel en dat zijn de filmpjes op jouw blog en die van Cinderellis. Oh, zelf tel ik recensieboeken niet mee voor mijn TBR. Net als jij lees ik deze zo snel mogelijk uit en het zijn eigenlijk net deze boeken die ervoor zorgen dat mijn TBR een vicieuze cirkel is geworden. Ik kan ze immers niet sneller weglezen dan dat er nieuwe bijkomen. Had ik er eindelijk enkele kunnen lezen … win ik toch wel geen vier boeken zeker. 🙂

 • Romina

  Yasmine ♡♡♡

 • Miss Pixie

  Haha Kathleen, geweldig ^^
  Wel, ik moet met schaamte bekennen dat er hier ook een grote stapel ongelezen boeken in de kast staat en ik net een heleboel andere boeken nog toevoegde aan mijn e-reader :p En dan ga ik vanaf nu nog regelmatig recensie-boeken krijgen..
  Oops ^^

 • Le petit requin

  Kathleen, ge zijt mijn heldin! Hoera voor boeken en nog meer boeken, dat is ook zo’n beetje mijn motto (zo’n filmpje zou hier ook nogal wat opleveren vrees ik). Toen ik afgelopen week tegen mijn vriend zei dat ik Passa Porta gemaild had, zei hij direct “ah, wat hebt ge besteld?”. Hij was een beetje vergeten dat ik ging informeren naar een boek dat hij in de kerstvakantie besteld had, maar dat we toen niet meer hadden kunnen ophalen door een vertraging. En toch kon ik niet verontwaardigd zijn, want – uiteraard – had ik er ondertussen toch nog eentje bijbesteld voor mijzelf. Oeps, of toch niet 😉

  • Le petit requin

   Efkes te snel op enter geduwd! Merci nog voor de tip van dat boek over Feynman. Dat gaat mijn ooit-fysica-gestudeerd-lief waarschijnlijk geweldig vinden!

  Pin It on Pinterest