Gebeurd

Fun speelgoedbuit

Onder het motto: “het moeten niet altijd boekenbuiten zijn”, presenteer ik jullie vandaag mijn speelgoedbuit. Hoera! Normaal gezien stuurt Fun me zelf iets op waarmee ik aan de slag kan gaan, maar deze keer kreeg ik een Fun geschenkcheque toegestuurd waarmee ik zelf mocht gaan winkelen. Ik liet het kind in mij dus volledig gaan.

Ik heb lang getwijfeld of ik met die kadobon speelgoed voor mezelf zou kopen of speelgoed voor mijn neefjes en kinderen van fijne vrienden. Het is nogal vreemd om als dertigjarige speelgoed te kopen voor jezelf. Ik ben me daar volledig van bewust. Maar het leek me ook niet helemaal juist om kadootjes voor anderen te kopen, terwijl ik er uiteindelijk wel iets rond moet schrijven. Laten we zeggen dat ik er vele uren heb over zitten twijfelen en uiteindelijk toch de knoop heb doorgehakt om speelgoed voor mezelf te kopen. Jawel. Dat moet allemaal kunnen.

Dan kwam het volgende dilemma: wat in godsnaam wilde ik kopen voor mezelf? Ik heb getwijfeld tussen één heel duur ding (de toddler poppen van Disney steken keihard mijn ogen uit, maar zijn duur) of meerdere kleine dingen. Uiteindelijk kwam ik thuis met de volgende zaken:

 • Een stickermachine. Daarmee wil ik ook proberen om mijn eigen tekeningen en illustraties te verstickeren of te vermagnetiseren. Ik heb geen idee of dat gaat lukken, maar we zien wel.
 • Machiavelli. Want een gezelschapspel mocht uiteraard niet ontbreken.
 • Een elfje om te schilderen. Ik deed niets liever dan schilderen en tekenen vroeger, dus dit moest er gewoon bij.
 • Twee zakjes van Lego Friends. Want Lego. Je kan nooit iets mis doen met Lego.
 • Een tamagotchi (die ik helaas niet kan linken, want het staat niet op de Fun site). Want ik ben en blijf een kind van de jaren 90.

Ik weet weer wat gedaan de komende tijd en ik ga mij zo hard hiermee amuseren. Dat spreekt helemaal voor zich. En intussen kijk ik keihard uit naar de nieuwe Barbie’s. De nieuwe generatie Barbie’s, de Curvy, Tall en Petite, zouden vanaf maart ergens beschikbaar moeten zijn. Yes!

Zeg eens, beste volwassenen, moesten jullie jullie innerlijke kind vrij spel mogen geven in een speelgoedwinkel, met welk speelgoed zou jij dan allemaal thuiskomen?

Dit blogbericht kwam tot stand in samenwerking met Fun Play, Create, Party!

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Machiavelli is tof en veel te lang geleden dat ik dat zelf nog gespeeld heb. Zo’n stickermachine heb ik als kind gehad. Dat was toen toch vooral rommel eigenlijk. Hopelijk is dat nu beter. Ik had als kind trouwens ook een plaatsermachine. Nostalgie!

 • Hanne

  Ik heb zo een stickermachine nog van toen in kind was. Ik beplakte echt ALLES met de stickers uit dat machine. De navulrolletjes moesten ook echt per post besteld worden. Spanning, sensatie en lang wachten. Good times. En oooh, een tamagotchi!

 • Wapiti

  Als boeken echt niet mogen, wil het kind in mij graag lego of kleurpotloden en papier.

 • Nele

  Jouw enthousiasme is zo’n plezier om naar te kijken! En ik vind die tamagotchi echt helemaal iets voor jou! Ik had er vroeger ook eentje en ik herinner me vooral dat mijn moeder er gek van werd (dan piepte het als we aan tafel zaten en móest ik er echt nú mee spelen, anders werd ie ongelukkig). Maar je bracht me op een goed idee om eens te zoeken of er zo geen app bestaat :-).

 • Cindy

  Oh, ik ben bijna jarig, misschien moet ik ook zo een sticker magneet machine vragen!

 • Lotte

  Grote kans dat ik met kleurboeken en -potloden zou aankomen, net als een gezelschapsspel of twee en iets voor een BabyBorn of My Little Pony voor de nostalgie 🙂

 • Marcia

  Machiavelli is echt een super leuk spel, zeker als je het met minimaal drie personen speelt 😀

 • Lizesboeken

  Playmobil is lang mijn favoriete speelgoed geweest. Als ik nu zie dat er een kind(je) mee aan het spelen is zou ik er zo terug gaan bijzitten en mee spelen 🙂

 • Literasa

  Zo’n stickermachine zou ook iets voor mij zijn! Verder zou ik vooral tekenenspullen en stationery kopen als ik het kind in mezelf mocht loslaten 🙂

 • Jessi

  Ik zou sowieso ook meteen voor een Tamagotchi gaan! Ik weet nog dat het op den duur verboden was in de klas, omdat iedereen er heel de tijd mee zat te spelen. Je kon dat ding op mute zetten, dus stiekem deed ik het toch nog in de les. Een beetje een verslaving zoals de smartphones nu, maar dan veel goedkoper 😀
  Leuke keuze gemaakt alvast! En ik heb het nog al gezegd, JA tegen filmpjes! Ik word altijd zo vrolijk van uw enthousiasme 🙂

 • laura

  Ik zou mij helemaal laten gaan in de playmobil (ik wilde vroeger dat grote huis en nooit gekregen, trauma) of plasticine (idem). Ik zou mij daar echt heel erg mee kunnen amuseren. Ik kan nu al niet wachten tot ik dat allemaal voor Oskar kan kopen. Dat en een speelgoedkeukentje en winkeltje. Ik ga mij daar harder mee amuseren dan hij zelf denk ik :-). Machiavelli is trouwens een heel leuk spel, waarbij je strategisch kan spelen, een aanrader!

 • Voskosmos

  Woooow cool een tamagotchi! Als ik mij nog eens zou laten gaan in de speelgoedwinkel, dan zou ik sowieso een Polly Pocket kopen. Ik heb dat al eens gezocht online, maar blijkbaar maken ze die echte schelpen van vroeger niet meer, en alleen maar modernere “Polly’s” 🙁

 • Pin It on Pinterest