Gegeten

Fentimans Cherry Cola en andere drankjes

Mensen die hier al langer meelezen weten dat ik geen alcohol drink en daardoor ben ik altijd wel op zoek naar andere lekkere dingen om te drinken naast het gebruikelijke glas fruitsap of cola. De mocktails van Funny scoren nog altijd zeer goed, maar af en toe moet je ook eens iets nieuws proberen.

Een paar weken geleden waren we bij de drankencentrale, want Het Vriendje had een nieuwe voorraad bier nodig. Hij drinkt namelijk wél alcohol en is een grote fan van de specialere bieren. ABC Drinks (Prik&Tik) in Leuven heeft massa’s keuze als het op bier aankomt. Serieus. Dus terwijl Het Vriendje zijn selectie aan het maken was, begon ik een beetje rond te snuisteren. Ik kijk namelijk bijzonder graag naar al die kleurrijke etiketten op de flesjes. Beroepsmisvorming en al. Zo gaat dat.

Soit. Terwijl ik zo aan het rondsnuisteren was, stootte ik ter hoogte van de gin en tonics op een paar zeer retro ogende flesjes. Cherry Cola. Ik heb vijf minuten met zo’n flesje in mijn handen gestaan om uit te dokteren of het nu om een alcoholisch drank ging of niet. Gelukkig wist mijn goede vriend Google me te vertellen dat er in de Cherry Cola van Fentimans geen alcohol zat, maar dat het ging om een cola die op de traditionele manier werd gemaakt. De manier waarop ook de apothekers back in the day cola’s maakten. Dat ik geïntrigeerd was, moet ik jullie natuurlijk niet vertellen.

Fentimans drankjes

Ik nam van elke Fentimans smaak die beschikbaar was één flesje mee. Tot nog toe proefde ik alleen nog maar de Cherry Cola maar oh mijn goede god. Beste fokking cola OOIT. Serieus. Een Coca Cola in welke smaak dan ook of een Pepsi is er echt niets tegen. Helemaal niets. Deze cola was veel kruidiger en voller van smaak. Er was een lekkere nasmaak zonder dat je er een plakmond van krijgt. Er zit niet te veel prik in waardoor je ogen niet spontaan beginnen te tranen. En die smaak… Miljaar. Ik kreeg er maar niet genoeg van en ik vond het echt jammer toen mijn glas leeg was.

Gelukkig heb ik nog twee andere smaken klaarstaan in de koelkast: Dandelion & Burdock (Paardenbloem & Klit – wat dat ook moge wezen) en Mandarin & Seville Orange Jigger. Rose Lemonade zou ook heel lekker zijn, naar het schijnt, maar die hadden ze helaas niet. Maar dus, de volgende keer dat Het Vriendje zijn voorraad bier weer eens gaat aanvullen, ga ik mijn voorraad Fentimans aanvullen. Dat staat vast. Het is natuurlijk niet iets voor iedere dag, maar zo af en toe eens in het weekend, dan moet dat al eens kunnen.

Heb jij zelf al een keer iets van Fentimans geproefd? Wat vond je ervan? Of zou je het wel eens willen proeven?

You Might Also Like

 • Elisa

  De Rose Lemonade is inderdaad een aanrader! Ik ben erg benieuwd naar de Cherry Cola, klinkt hemels! En wat zijn de flesjes prachtig vormgegeven, trouwens <3

 • Heidi

  Jep, hier nog een liefhebber van de rose lemonade!

 • Lies

  Ik heb enkel nog maar de Rose Lemonade geproeft, leren kennen door mijn schoonbroer die heel erg van Gin Tonic houdt, maar dat voor mij dan met Rose Lemonade maakte want ik ben niet zo voor Tonic.
  Als ik de andere zie staan, wil ik die nu ook wel eens testen.

 • Lotte

  Oeh, dit ken ik helemaal niet! Ik drink ook nooit alcohol (of het moet al een heeeeeeel speciale gelegenheid zijn), dus ik hou het ook meestal bij cola. Vroeger nam ik ook nog eens fruitsap, maar dat kan mijn lichaam sinds een paar jaar niet meer verwerken. Eens iets anders dan cola zou wel leuk zijn. Ik vrees echter dat ik nogal een moeilijke ben. Het mag enkel de enige echte cola zijn, want Pepsi, zero of light drink ik niet graag. Ik zei het al hé, moeilijk, haha. Smaakt deze cola heel sterk naar kersen?

  • Kathleen

   Nee, absoluut niet. Hij smaakte eigenlijk voornamelijk naar colasnoepjes, maar dan vloeibaar en kruidiger. De moeite om eens te proberen in ieder geval.

 • Kristien

  In de Stonemanor in Everberg hebben ze nog andere smaken van Fentimans. Ze hebben er ook bijvoorbeeld ook ‘Victorian Lemonade’. Dandelion & Burdock is een van mijn favorieten! Hij smaakt een beetje speciaal kruidig maar ik vind dat net lekker.
  Oh en de Ginger Beer-versie kan je ook perfect drinken, er zit eigenlijk geen alcohol in. Smaakt een beetje als Canada Dry maar met meer gembersmaak. Oh en blijf weg van de Lemon Shandy, want die bevat wél alcohol (een nogal vies mengsel van limonade met bier).
  Hm, ik besef net dat ik nogal vaak rare drankjes probeer precies…

  • Kathleen

   Merci voor de tip! De Stonemanor is hier vlakbij, dus binnenkort eens langsgaan om nog wat nieuwe smaken in te slaan. 😀

 • Literasa

  Ik heb die cola ook al eens gedronken, in Edinburgh! Heel lekker, ik zal er hier ook eens naar moeten zoeken.

 • Silke

  Ik proefde de Rose lemonade en Ginger beer al, beiden heerlijk! Zeker eens proberen! De Cherry cola wil ik nu zeker ook eens proeven na zo’n bejubelende review van jou 😉

 • Josie

  Ik ken het niet maar als ik dit lees zou ik het graag eens proeven, klinkt geweldig!

 • ilse

  Heb je de Rose Lemonade al geproefd? Hier staat al even zo’n fles mooi te wezen in de kast maar ik durf hij niet open te doen omdat het zo’n mooi drankje is.

  • Kathleen

   Die smaak hadden ze dus helaas niet, maar ik hoop er binnenkort ook een flesje van te bemachtigen. Iedereen lijkt er nogal lyrisch over te zijn.

 • ilse

  Btw. Die Rose Lemonade heb ik bij AH gekocht.

 • Klara

  Leuke tip! En de website is ook prachtig… wat vormgeving al niet kan doen! (Of toch voor een geschiedenislover zoals ik ;o))

  • Kathleen

   En wat vormgeving al niet kan doen om een grafisch vormgever te overtuigen een product te kopen! Pfoeh! 😀

 • Ruth

  Hier ook fan van de roosjeslimonade! En inderdaad, alleen al voor de etiketjes 😉 Ik ga zeker de cherry coke ook eens uitproberen!

 • Hilde

  Dit kende ik totaal niet, de frisdranken van Fentimans. Vanaf nu dus wel :-). Hier wordt nog weinig frisdrank gedronken, maar lijkt me inderdaad een lekker alternatief voor de dagen mèt. En nu op zoek naar een verdeler hier in de buurt. Ik vind die flesjes ook iets heerlijk nostalgisch hebben btw.

 • Nikki

  Oei, dat zou je alleen voor het flesje al kopen!

 • zwartraafje

  Die zien er mooi uit. Ik ga er toch eens naar op zoek gaan. Misschien haal ik ze wel in huis tegen dat mijn suiker een keertje crasht. Zo’n lekker flesje frisdrank klinkt veel lekkerder dan een zakje suikergel. 🙂

 • Pin It on Pinterest