Gebeurd

De 16 van 2016 – maand 2

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zestien doelstellingen voor het jaar 2016. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 16 van 2016 lijst.

Februari was een vreemde maand, om het zachtjes uit te drukken. Dan heb ik het niet alleen over die schrikkeldag die deze maand telde. Nope. Ik was twee keer ziek op korte tijd (een immuunsysteem, wat is dat?), er werden een paar zeer belangrijke knopen doorgehakt, er bewoog zoveel rondom mij dat het even leek dat ik zelf mijn evenwicht aan het verliezen was,… En ik wou dat ik al die zaken hier kon neerpennen, maar af en toe moet een mens al eens aan zelfcensuur doen voor z’n eigen bestwil. Vandaar dat het hier mid-februari aan de stille kant is geweest.

Om maar te zeggen dat ik deze maand bijzonder weinig aandacht heb besteed aan mijn 16 van 2016.

 • Nummertje 1: 30 van de ongelezen boeken in mijn boekenkast lezen
  Februari was in het algemeen geen al te beste leesmaand, maar vooral op gebied van lezen uit mijn eigen boekenkast was het een kleine ramp. Ik las geen enkel boek uit mijn eigen boekenkast. Ik las wel een boek dat ik vorige maand kocht. Dat telt een beetje, toch?
 • Nummertje 4: De Fanny&Laura omzet verdubbelen
  Stiekem speel ik een cijferspelletje met mezelf. Ik hou zelf in een Excelbestand bij hoeveel er binnenkomt en hoeveel er buiten gaat. Mijn mini-boekhouding. Het komt er min of meer op neer dat ik in dat Excelbestand ook nog eens bijhou hoeveel ik nog moet verdienen om mijn kwartaal te verdubbelen. Voor het eerste kwartaal ben ik er bijna. Nog letterlijk vier euro en zestien cent. Het eerste kwartaal was ook wel het makkelijkste om te verdubbelen, om eerlijk te zijn. Dus benieuwd hoe het hierna gaat gaan.
 • Nummertje 10: De Verbeelding Book Challenge 2016
  Ik las The Mystery of the Clockwork Sparrow van Katherine Woodfine, wat goed is voor een detective én een debuut in één. Zondag volgt van dat boek een recensie, maar als ik zeg dat ik meteen ook het vervolg heb gekocht, dan zegt dat wel genoeg, lijkt mij. De negen dagen van Rabbit Hayes was dan weer goed voor een boek waarin de dood centraal staat. En oh! Ik kreeg ook een boek opgestuurd voor nummertje 30. Ideaal!
 • Nummertje 11: Minstens twee maal per maand iets doen met video
  Check en check.

In maart ga ik een poging doen om mij te herpakken. U mag alvast uw pomponnetjes bovenhalen om mij aan te moedigen. Dat wordt ten zeerste op prijs gesteld. Echt waar.

Hoe was de maand februari voor jullie doelstellingen? Hebben jullie gebruik gemaakt van de schrikkeldag om een stapje dichterbij jullie doel te komen?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Goed van de omzet! Succes nog met de rest, hopelijk blijft je gezondheid even in orde en valt de rest terug in balans.

 • Literasa

  Proficiat met Fanny & Laura! Laat je voor de rest niet gek maken door doelen en cijfertjes. Februari vind ik ook altijd een lastige, donkere maand. Maar hey, daar is de lente bijna!

 • Nele

  Ik vind februari ook een stomme maand. En geen één feestdag zeg. En ook ziek, hier, het is de moment denk ik, de dokter van het bloedtransfusiecentrum zei tegen mij (toen ik zei dat ik vorige week wel wat anti-verkoudheidsmedicatie nam) dat als ze daarop zou weigeren er niemand meer over is om te doneren. Enfin, hoera voor knopen doorhakken! Misschien is dat al pomponnerig genoeg om vol goeie moed verder te werken aan je doelen! Ik supporter alvast :-).

 • fieke

  Yay voor Fanny&Laura!
  In februari vond ik eindelijk wat energie terug (byebye misselijkheid!) en bleef ik lustig verder lezen. Ik vulde ook eindelijk jouw blogplanner in en merk dat het werkt voor mij.
  Hopelijk een betere gezondheid in maart! De pomponnetjes liggen al klaar 😀

 • Falderie

  Applausje voor Fanny&Laura! Goed bezig! 🙂
  Ik vind de Book Challenge al uitdagend genoeg voor dit jaar. Verder ga ik me niet al teveel extra doelen stellen 😉

 • liese

  goed bezig met het bedrijfje! cool!

 • Sabrina

  En of ik de schrikkeldag goed besteed heb: die dag loopschoenen gekocht en sindsdien al twee keer wezen lopen, mijn pomponnekes liggen klaar om voor jou te supporteren, en voor mezelf als ik tegen te zomer een kilometer of vijf kan lopen wat ik me stiekem wel als doel gesteld heb!

 • Le petit requin

  Hihi, je had je omzetverdubbeling voor het eerste kwartaal ondertussen misschien al, maar indien niet heb ik er net voor gezorgd 😉

  En hoewel ik vind dat je het best goed gedaan hebt in wat een moeilijke (en korte!) maand was, ga ik toch maar een pomponnekesdans doen voor de maand maart: hup, hup Kathleen!

 • Pin It on Pinterest