Gebeurd

De Meststoffen Meetup

Vorig jaar tijdens de zomer lanceerde ik de online cursus Meststoffen voor jouw blog waarin je leert hoe je je blog kan laten groeien. Intussen hebben meer dan veertig mensen die cursus al gevolgd en die veertig bloggers zitten regelmatig berichtjes met elkaar te wisselen in de besloten Meststoffen Facebook groep. Maar wat als we nu eens in het echt afspraken?

Gerhilde mailde me dat idee eind vorig jaar door en het was daarvoor ook al eens door mijn hoofd gekronkeld. Helaas ben ik niet zo’n kei in organiseren. Digitale dingen op poten zetten, geen probleem, maar échte dingen organiseren? Nope. Nope. Ik sla dan helemaal tilt. Dus toen Gerhilde aanbood om zo’n meetup te organiseren, ging ik haar absoluut niet tegenhouden. De meetup zou op zondag 6 maart doorgaan in Bar’rique, vlakbij het station van Berchem. Daar zouden we gezellig kunnen brunchen en uitgebreid babbelen. En zo geschiedde.

 • Ik stapte voor de zoveelste keer in mijn blogcarrière in de auto van iemand waarvan ik enkel nog maar de blog had gelezen. In dit geval was dat Kelly en dat bleek een bijzonder fijne madame te zijn die zo al mijn zenuwen wegbabbelde. Ideaal. Ze zette haar babbel tijdens de meetup trouwens ongestoord verder door onder andere dolenthousiast te vertellen over Gilbert de Roomba stofzuiger. We werden allemaal een beetje verliefd op Gilbert, denk ik.
 • Het was een beetje vreemd om aan te komen op een meetup vol met mensen die je eigenlijk al min of meer kenden, want ze hadden gedurende een maand bijna iedere dag een mailtje van mij in hun inbox gevonden. Het woord “eregast” viel, maar meh. Ik was denk ik wel even zenuwachtig als de rest.
 • De brunch bij Bar’rique was eentje om je vingers en tenen bij af te lekken. Ook de vegetariërs/veganisten van de groep werden voorzien van lekkers inclusief een overheerlijke brownie op basis van courgette. En chocolade natuurlijk. Dat ook.
 • De avond voor de meetup had ik in de besloten Facebook groep nog een mooi lijstje gepost met zaken die je zeker moest meenemen: een fototoestel, een smartphone met opgeladen batterij,… Drie keer raden wie er in slaagde om de batterij van haar fototoestel te laten zitten in de oplader? Indien u op mij gokte, dan was dat correct. Ayup. Ahum. Volgens mij gaat mijn mama nog gelijk krijgen. Zij zei altijd dat ik mijn eigen hoofd ooit nog zou vergeten. Ik zie dat binnen dit en afzienbare tijd gebeuren. Echt. Gelukkig paste de batterij van Stephanie haar camera ook in de mijne dus kon ik toch een paar plaatjes schieten.
 • Ik kon Bibiane eindelijk vragen waar haar naam vandaan kwam. Blijkbaar hoort ze die vraag helaas vaker dan haar lief is, maar ik blijf het wel een ontzettend leuke naam vinden.

Meststoffen Meetup

 • Gerhilde kreeg een daverend applaus toen ze vertelde dat ze nu blogt op Gerhildemaakt.be en terecht. Lang leve een eigen domeinnaam en een eigen WordPress.org installatie!
 • Er werd over zoveel gebabbeld. Van katten tot tattoo’s, van boeken tot namen voor kinderen tot bloggen uiteraard, van de kleine, onbelangrijke dingetjes des levens tot de grotere en moeilijkere kwesties. Het is ongelofelijk hoe snel je je soms op je gemak voelt bij bepaalde mensen dat je er zulke zaken bij kwijt kan.
 • De topuitspraak van de dag voor mij kwam toch wel van Saar die zei: “De Meststoffen cursus was toch wel het beste kadootje dat ik mezelf vorig jaar heb gegeven,”. Tienduust hartjes.
 • Restaurants en bars herinrichten blijft een van mijn favoriete bezigheden.
 • Misschien heb ik heel hard “DIE WIL IK!”geroepen toen Kelly één van de boeken liet zien die ze mee had voor de Verbeelding Book Challenge (nummertje 30). Misschien. En dat terwijl ik voor dat puntje eigenlijk al een boek heb liggen. Mijn liefde voor boeken is echt en ik schaam mij nergens voor. Nah.
 • En ja, ik ging naar de meetup met twee boeken en kwam thuis met drie. Ja. #sorrynotsorry
 • Er waren een aantal dames waarvan ik de blog letterlijk al jaren volg en die ik nu eindelijk voor het eerst in het echt heb ontmoet. Kelly was één van deze dames. Ze was zelfs tester van de cursus, maar ik denk niet dat we elkaar ooit al hadden gezien. Het was geweldig om haar eens in het echt te mogen ontmoeten. Idem voor Sofie.
 • Hoewel we maar met negentien waren, heb ik lang niet met iedereen uitgebreid kunnen babbelen wat natuurlijk best wel jammer is. Maar als alles goed is, komt er wel een herkansing binnen dit en een paar maanden. Mieke, Patricia, CathyJoke en Sabrina, ik kijk naar jullie. 😉

Meststoffen Meetup

 • Het was trouwens een heerlijke old school meetup. Daar waar je tegenwoordig als blogger om de oren geslagen wordt met goodie bags en gastsprekers en wat nog allemaal niet, was deze meetup gewoon afspreken met een grote groep bloggers, lekker eten en fijn babbelen. Geen sponsors die achteraf specifiek vermeld moesten worden of iets dergelijks. Gewoon. Gezellig samen zijn. Toffe mensen leren kennen. Dat is nog steeds waar het voor mij om draait bij bloggen en het is ook iets wat ik extra benadruk in de cursus. Het was dan ook fijn om te zien/horen/lezen dat zoveel andere deelnemers er even hard van hebben genoten.
 • De tijd vloog voorbij. We hadden afgesproken dat de brunch van 11u tot 14u zou duren en opeens was het 17u. Kijk. Als je in goed gezelschap vertoeft, durft zoiets al wel een keertje gebeuren. Mijn theorie dat bloggers doorgaans topmensen zijn, werd nogmaals bewezen. De dag was zo gezellig en ontspannend dat ik ‘s avonds even een vakantiegevoel had. Ha! Maandag kwam dan ook harder aan dan andere dagen. Pfoeh.

Nogmaals merci aan Gerhilde voor de fantastische organisatie en bedankt aan AnneliesAnskeBibianeCarolineCathyInneJokeKellyKellyMariekeMiekePatriciaSaarSabrina,
Sofie en Tine voor jullie enthousiasme en jullie komst.

Je kan nog steeds beginnen aan de Meststoffen cursus wanneer je maar wil. Aangezien het een cursus is waarbij je de lessen in je mailbox ontvangt, maakt het niet echt uit of je op een maandag of op een zaterdag begint. Je kan de cursus volgen op eigen tempo en natuurlijk kan je met al je vragen terecht in de besloten Facebook groep. Dus wil je er de volgende keer bij zijn? Dan weet je wat gedaan. 😉

You Might Also Like

 • A_nnick.

  Jong, ook bij jou zo’n heerlijk verslagje eh?! Dat mijn lief het nog eens waagt om ziek te vallen op zo’n hoogdag… Blij om te lezen dat jullie het allemaal heel hard naar jullie zin gehad hebben! En wat Saar zei? Dat kan ik alleen maal beamen!

  • Kathleen

   Die lieven van tegenwoordig hé. Niks mee aan te vangen. 😉
   Maar uit alle enthousiaste blogberichten en reacties kan je waarschijnlijk wel opmaken dat er een vervolg zal komen op deze meetup. Zorg dan gewoon dat je je lief vanaf ongeveer een week op voorhand extra vitamine C begint te geven en dan komt dat allemaal dik in orde. 😀

 • Sabrina

  Wat je zegt, leve de “old school meetup” en fijne mensen leren kennen. Ik ben al blij met het vooruitzicht op een volgende meetup in de hoop dat wij mekaar dan ook eens wat beter leren kennen he 😉

  • Kathleen

   Yes! Daar moeten we dan zeker werk van maken, want ik vond het echt jammer dat ik niet uitgebreid met jou en nog een paar dames heb kunnen babbelen.

 • gerhilde maakt

  Leuk verslag en graag gedaan, he! Mag ik die foto van mezelf trouwens gebruiken als profielfoto op Facebook? Met vermelding van de fotografe uiteraard!

  • Kathleen

   Ja joh! Natuurlijk! De foto zit in een groter formaat in het zipje in de Meststoffen groep op Facebook.

 • Miss Pixie

  Haha, ik had helemaal het zelfde gevoel en heb dat ook geschreven: goed gezelschap en goed eten, meer moet dat niet zijn 😉
  En ik heb je met heel veel plezier mijn batterij geleend 🙂

  • Kathleen

   Echt waar, nogmaals een hele dikke merci voor het lenen van je batterij. Je was echt een reddende engel. Ik schaamde me dood toen ik merkte dat ik mijn batterij vergeten was.

 • Kelly

  The pleasure was all mine! Al had ik graag nog wat langer gebabbeld, want eigenlijk hebben we nu ook weer niet zo uitgebreid met elkaar gekeuveld, hé? Next time!
  Mooi verslagje alleszins! Ik ben trouwens ZO BLIJ dat het old school was, zonder goodiebags of gastsprekers. Ik heb genoeg gerief + als er gastsprekers zijn, moet ge zwijgen en dat vind ik nu net echt niet tof, want naar zo’n bijeenkomsten ga ik om te babbelen, potvolkoffie! Dus: dikke jeej!

  (oh en ik heb je op Van Katoen gezien, maar toen durfde ik mijn mond niet open doen ofzo :p)

  • Kathleen

   Haha! Ik heb op Van Katoen ZO VEEL mensen zien passeren dat ik geen idee meer heb tegen wie ik toen allemaal iets heb gezegd. En inderdaad, ik denk dat we véél uitgebreider hadden kunnen kletsen. Er moet dus duidelijk een deel twee van deze meetup komen. 😀

 • KellyJade

  Haha zaaalig dat je Gilbert hebt vermeld, zoals je voorspelde 😉 ik vond het heeeeeeel gezellig en ook heel leuk om je mee te nemen in mijn naamloze auto! Sorry als ik misschien net dat tikkeltje te veel babbelde *schaamrood op de wangen* en ik ben blij dat je heel hard IK WIL DIE riep toen ik mijn boeken boven haalde, had ik ze niet voor niets mee! Hopelijk tot binnenkort nog eens he!

 • Charlotte

  Amai, tzag er daar tof uit! Hopelijk kan ik de volgende keer ook aanschuiven 🙂

 • Falderie

  Mijn Roomba heet Lambik. Daar kan ik ook uren over tetteren! 🙂

  Klinkt als een heel gezellige meetup!

 • nobutterfly

  Ik wil weten wat een Roomba is! Bedankt voor de knuffel, ik kon die wel gebruiken.

 • Bibiane

  Zo’n super lieve woorden allemaal! En stiekem ben ik inderdaad wel een beetje verliefd geworden op Gilbert, wat een man (of euh beter gezegd: ding!). De cursus heeft zijn waarde al meer dan eens bewezen en de ontmoeting met al deze toffe madammen was alvast de eerste kers op de taart (ik hoop dat er nog meer komen he!) Het was meer dan geslaagd

 • zwartraafje

  Lijkt me een superleuke bijeenkomst. Maar samen met een groepje mede-bloggers van lekker eten én elkaars gezelschap genieten kan natuurlijk niet anders als leuk zijn. Vooral omdat je dan eindelijk de mensen achter de blog eens in het echt leert kennen.

 • Lizesboeken

  Wauw, dat moet geweldig geweest zijn! 🙂 De vreugde spat er bijna van af.
  De meststoffencursus spreekt mij aan maar ga er toch eerst wat meer over lezen voordat ik beslis.

 • Lotte

  Supertof om te lezen! Nu ben ik al helemaal overtuigd om de cursus te volgen. Dit kan ik toch niet nog een keer missen hé? 🙂

 • Resaarcle

  Het was een toppertje, de volgende keer knoop ik het in mijn vent en kinders hun oren: ik vertrek pas als de laatste blogger naar huis gaat!

 • Annelies

  Het zag er super gezellig uit!

 • Baie goed door Madrina

  Heerlijke zondag! Ik heb ervan genoten.
  En wat de volgende meetup betreft: ik kijk ook naar jou 😉

 • Bloggers zijn fijne mensen |

  […] Kathleen, de eregaste die niet graag eregast werd genoemd maar dat heimelijk toch in haar blogpost wou gezegd hebben 😉 […]

 • Eefje

  Oeh wat gezellig! Ik ben eindelijk ook naar mijn eigen hosting en domein verhuisd met mijn blog en ben bezig met het nu weer aanzwengelen, dus misschien dat ik je cursus ook ga volgen! (En dat ik de volgende keer ook mee doe met een meet-up?)

 • fieke

  Het was super! Ik ben ook blij dat ik jou – en heel wat andere bloggers – eindelijk eens in levende lijve heb ontmoet!
  En ook hier: lang leve ‘old school’.
  In het weekend komt mijn verslagje er ook nog aan. Een beetje vertraging, maar ik heb een citytrip als excuus :-).
  Volgende keer vraag ik mijn man niet om om 14 uur te komen maar blijf ik gezellig met iedereen babbelen, want ook ik heb enkele toffe madammen gemist…
  En het leukste van de hele middag – naast alle toffe dames, uiteraard – de sticker voor de baby 😀

 • The Belgian Reviewer

  Leuk verslag! Ik ben zelf nog niet echt toe aan serieus werk en die Meststoffen-cursus schrikt me nog wel even n beetje af, maar ik wil even zeggen dat ik dankzij jou wél zelf net begonnen ben met een blog (over Engelse boeken). Het is omdat jij het zo simpel voorstelde, kies Blogger of WordPress en het wijst zichzelf uit enzovoort dat ik het geprobeerd heb. Het is bij mij nog allemaal heel eenvoudig en met nog veel hoofdbrekens maar ben er toch al heel trots op.

 • Pin It on Pinterest