Gegeten

Harry Potter Smekkies in Alle Smaken Challenge

Ik had het doosje al een keer zien staan bij één van onze bezoeken aan Stonemanor. Het had toen mijn aandacht getrokken, maar ik had het wijselijk laten staan. Geef toe, een doosje Bertie Bott’s Beans snoepjes van Harry Potter (Smekkies in Alle Smaken), dat is niet iets waar je zomaar even lekker van gaat snoepen. Vooral als je weet dat er smaken zoals kots, oorsmeer en aardworm tussen zitten.

Maar toen ik van verschillende mensen te horen kreeg dat ze ontzettend hadden gelachen met het filmpje waarin Het Vriendje en ik Amerikaans en Britse snoep proefden, ging er ergens een lichtje branden. Een filmpje waarin Het Vriendje en ik die jelly beans in alle mogelijke smaken proefden. Zou dat niet iets zijn? En zo geschiedde.

Laten we het er op houden dat sommige smaken helemaal top zijn en andere misschien niet bepaald aanraders zijn. Zoiets. Ja. Ik moet nog altijd een beetje kokhalzen als ik aan bepaalde smaken terugdenk. Bah. Bah.

Hebben jullie deze snoepjes al eens geprobeerd? Wat vonden jullie ervan? Hadden jullie een “rot ei” of een “sausage” jelly bean? Of zou je deze snoepjes ooit willen proberen?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  ‘Is het snot?’ ‘Nee, ik denk dat het oorsmeer is.’ 🙂
  Een collega van mij vertelde er ooit over. Moedig van jullie!

 • Lotte

  Hahaha, zalig! Voor het doosje alleen al zou ik het kopen, want dat staat wel heel cool op je kast als Harry-fan 🙂

 • Mirthe

  Weer een zalig filmpje! 🙂

 • meisje

  Geweldig, ik zat hier heel het filmpje mee te gniffelen!
  Vooral ook de moehaha voor als er nog eens bezoek komt hihi 😀

 • Annelies

  Grappig filmpje!

 • Nele

  Mahahaha, ik zit nog maar halverwege en ik vind jullie zo komisch samen! Echt leuk om naar te kijken :-). En ik heb ontdekt dat ze volledig plantaardig zijn dus ik moet ze als HPfan toch ook eens proeven! (De website van die winkel is ook wel wat komisch eigenlijk.)

 • An

  Haha, zalig. Ik heb vroeger ook zo’n paar doosjes gehad, maar ik kan mij niet herinneren dat er zoveel slechte smaken inzaten 🙂

 • Jessi

  Zaaaalig! Ik ga het niet proberen precies 😀

 • Bianca Schrijft

  Heerlijk, en daarmee bedoel ik niet de snoepjes ;). Het is wel heel gaaf dat je ze in het echt kunt kopen, maar of ik ze zou eten, dat weet ik niet.

 • zwartraafje

  Hilarisch. Ik was de hele tijd aan het meelachen. Misschien nog wel het meeste met al jullie leedvermaak. Ocharme het Vriendje trouwens. Hopelijk heeft die nadien goed zijn mond kunnen spoelen (met zeep) om van die vieze smaak vanaf te geraken.

 • Samaja

  Ik had geen idee dat dit echt bestaat! Zo te zien zitten er ook heel vieze smaken tussen. Brrr, ik denk niet dat ik ze blind zou durven eten!

 • KellyJade

  Hahahaha! Ik had ze nog nooit zien liggen bij Stonemanor. Uw gezicht was heerlijk Kathleen. En dan ‘diene zeep was tot nu toe het lekkerste’ , ik lag toe van’t lachen 😉 Gelukkig was kots er niet bij! Ik heb ze zelf nog nooit geproefd, ben nu ook niet meteen geneigd!

 • Karlijn

  Oh jaren terug heb ik ze ook gehad! Ik zit even te denken wanneer dat ook alweer was. Volgens mij kregen we ze in de bios tijden een HP film. Hmm, best lang geleden dus. Maar nu ik ze zie heb ik meteen zin om ze weer te proeven 🙂 Zo leuk die spanning om de smaken. Ik ga ook eens kijken of ik ze hier ergens in een winkel kan vinden!

 • olga

  Ooooooh, hoe heb ik jullie eerste video samen gemist?! Die ben ik ook meteen gaan kijken. Jullie zijn zo gezellig. 😀

 • Eline // Plutomeisje

  Haha, jullie gezichten waren zo grappig om te zien! Ik zou ze ook wel eens willen proberen, maar ik heb geen idee waar ik dat hier in de buurt zou kunnen kopen.

 • Sofie

  Brrrr ik zou het niet durven wagen om dat te eten 🙂

 • Angelique

  Ik vroeg me al af waar “tussen Brussel en Leuven” nu eigenlijk is en nu lees ik dat je die smekkies in de Stonemanor kan kopen. Kortenberg?

 • Angelique

  Via Fanny&Laura te weten gekomen dat je zowat achter de hoek woont. ? Leuke blog ?

 • The Belgian Reviewer

  Ik wil ook wel eens een bezoekje brengen aan die Stonemanor (die andere dan in Sint-Genesius-Rode).

 • Baie goed door Madrina

  Hilarisch! Jullie moeten samen meer filmpjes maken. Ik heb hier zitten gieren van het lachen.
  Maar hoewel ik fan ben van Harry Potter ga ik de snoepjes precies niet proeven 😉

 • Pin It on Pinterest