Gebeurd

De 16 van 2016 – maand 3

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zestien doelstellingen voor het jaar 2016. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 16 van 2016 lijst.

 • Nummertje 1: 30 van de ongelezen boeken in mijn boekenkast lezen
  In maart las ik terug wat meer boeken, maar opnieuw las ik weinig boeken die al in mijn boekenkast stonden. Uprooted had ik al even in mijn bezit en ik heb mezelf tijdens het lezen van dat boek meerdere malen afgevraagd waarom ik ZO lang heb gewacht met dat te lezen. Het is echt een geweldig boek. Daarnaast las ik ook twee boeken die nieuw in mijn boekenkast waren. Alleen weet ik niet of die technisch gezien meetellen. Ik ga dat eens moeten bespreken met de jury, denk ik.
 • Nummertje 3: Iedere maand iets bakken aan de hand van een nooit eerder geprobeerd recept
  We gingen aan de slag met een recept voor citroencake uit Bakboek (dikke aanrader voor wie graag wil leren bakken van brood tot taart en koffiekoeken). Om vingers en tenen bij af te likken. En het recept was blijkbaar genoeg om twee cakes mee te maken, dus dat was dubbel zoveel smullen. Voor mijn volgende baksel twijfel ik een beetje. Ik zag onlangs een recept opduiken voor profiterollekes en dat zag er verdacht makkelijk uit, maar ik hoor altijd dat soezendeeg verschrikkelijk moeilijk is om goed te krijgen, waardoor ik er een beetje schrik van heb, maar wie niet waagt, die kan geen profiterollekes eten natuurlijk.
 • Nummertje 4: De Fanny&Laura omzet verdubbelen
  Keihard check voor het eerste kwartaal. #pompommekesdanske voor mezelf. Hopelijk kan ik die trend verder zetten. Zoals ik eerder al liet weten was het eerste kwartaal het makkelijkste om te verdubbelen. Vanaf nu wordt het iets hard knokken, maar knokken, dat gaat ook.
 • Nummertje 7: Gemiddeld duizend woorden per dag schrijven
  Ik moet dringend eens beginnen tellen. Ik denk dat ik momenteel eerder tegen de vijfhonderd gepubliceerde woorden per dag zit dan tegen de duizend woorden per dag. Er is nog altijd NaNoWriMo in november en dat kan alles goed maken. Positief blijven denken. Ergens blijft die drang er wel om te schrijven en dwalen er een aantal verhalen rond in mijn hoofd die smeken om neergepend te worden, maar het komt er gewoon even niet van. Helaas.
 • Nummertje 8: Nog een cursus op poten zetten
  Daaraan wordt momenteel gewerkt. To be continued.
 • Nummertje 9: Tuttefrut uitbouwen
  Daar blijf ik lekker aan verder sleutelen. Het is leuk om te zien dat mensen hun weg vinden naar deze blog zonder dat ik het echt aan de grote klok hang. Van mij moeten daar zeker niet van de ene dag op de andere duizenden lezers zijn. Als ik al een tiental enthousiastelingen een duwtje in de rug kan geven, is dat meer dan genoeg voor mij. En moest je je geroepen voelen om je bij die tiental enthousiastelingen te voegen: www.tuttefrut.be 😉
 • Nummertje 10: De Verbeelding Book Challenge
  Ik kon na drie maanden lezen al elf puntjes schrappen. Niet slecht. Helemaal niet slecht.
 • Nummertje 11: Minstens twee maal per maand iets doen met video
  Check en ik organiseerde voor Tuttefrut een drie uur durende live video workshop rond het lanceren en verkopen van je eigen digitale producten als blogger. Dat telt ook als “iets doen met video” voor de jury. Ayup. Toch makkelijk als je zelf de jury bent, hé?
 • Nummertje 13: Mijn Filofax terug beginnen gebruiken
  Bekentenis van de dag: ik heb verschillende Filofax agenda’s in verschillende maten. Mijn meest gebruikte Filofax was tot nu toe mijn gele A5, maar dat werkte niet meer zo goed. Vraag me niet waarom. Een rare kronkel of zo. Dus ik besloot terug te verhuizen naar mijn groene Personal en het feit dat er minder plaats is, zorgt ervoor dat alles overzichtelijker blijft. Daarnaast deed Het Vriendje me massa’s schattige stickertjes kado en dat helpt zeker ook wel bij het gebruiken van mijn Filofax. Ik zit nu een dikke maand terug in mijn Personal en ik denk dat ik er nog even in blijf.
 • Nummertje 16: *persoonlijk*
  Meest vage update ooit: er begint schot in de zaak te komen en jullie mogen altijd positieve vibes deze richting uitsturen.

En dat is het zo’n beetje. Er zijn veel puntjes die work in progress zijn en van een aantal puntjes ga ik pas helemaal op het einde van het jaar kunnen zeggen of ik ze daadwerkelijk kan schrappen of niet. Maar dat houdt het natuurlijk weer boeiend. Ik blijf gewoon lekker verder doen en dan zien we wel weer.

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2016? Moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Goed bezig, jij. Leve de jury! 😉

 • trijnewijn

  Ik stuur je positieve vibes voor puntje 16, wat dat ook moge wezen. En hoera, want je bent op heel veel puntjes al serieus goed bezig! Dankzij je laatste video heb ik nu zelfs al een eigen eepurl!

  De update van mijn eigen voornemens komt er zaterdag aan, de schop onder mijn kont heb ik momenteel niet nodig 🙂

 • meisje

  Ik denk niet dat je een schop onder je kont nodig hebt, je bent geweldig goed bezig! Die positieve vibes voor het laatste puntje komen wel je richting uit. Ik ben benieuwd naar de nieuwe cursus. Kan je al verklappen waarover het gaat, of moet ik toch nog een beetje geduld hebben? 😉

 • Tine

  Amai, dat gaat daar nogal vooruit met die puntjes! Mijn goeie vibes komen ook jouw kant op! En ik kan je ook al gerust stellen wat betreft de profiteroles: die zijn goed te doen uit het bakboek. Bij mij zijn ze van de eerste keer gelukt en ik kreeg meteen de vraag om er opnieuw te maken. Komt dus dik in de sjakos!

 • Le petit requin

  Keigoed bezig! En tuurlijk tellen nieuwe boeken ook mee, ze staan in je boekenkast en ze zijn ongelezen, meer is er toch niet nodig? 😉

  Soezen maken valt wel mee hoor, maar je mag de oven niet opendoen tijdens het bakken. Iets te vroeg open en dan zakken ze gelijk puddingskes in elkaar (wat uiteindelijk nog altijd niet zo erg is, want de smaak blijft goed, maar ze zien er gewoon iets minder sjiek uit 🙂

 • fieke

  Goed bezig! Ook van hieruit positieve vibes!
  Profiterollekes heb ik nog nooit zelf gemaakt, maar mijn mama gebruikt altijd zo’n mix van Aveve. Niet ‘the real thing’, maar lukt altijd…

 • Bijengezoem m2

  Goed bezig, ik volg met plezier op tuttefrut !

 • zwartraafje

  Ik maak zelf ook geen onderscheid tussen nieuwe of oude eigen boeken hoor. Eigenlijk ben ik allang blij wanneer ik aan het lezen van eigen boeken toekom en sommige boeken verdienen het nu eenmaal om voor te steken. 😉

 • Leen

  Goe bezig, ik kan er nog iets van leren 🙂 🙂
  Waar haal(t) je (vriend) schattige stickertjes? Ik heb heel het stad al afgezocht, maar vind gewoon niks leuks meer! Mijn agenda kan ook heel wat opfleuring gebruiken 😉

 • Voskosmos

  Ik stuur positieve vibes én ik doe ook een #pompommekesdanske. Tegelijkertijd. En nu heb ik zin in citroencake.

 • Pin It on Pinterest