Gegeten

Die keer dat ik een jaarvoorraad chips insloeg (lichtelijk overdreven)

Bijna acht jaar werk ik voor de baas en als er één ding is dat ik over hem heb geleerd de afgelopen acht jaar, dan is het dat hij nogal van lekker eten houdt. Volgens mij kan zowat iedereen dat beamen. Zoveel fijne herinneringen die ik heb aan het bedrijf waar ik werk en ook de baas in het algemeen zijn op de een of andere manier gelinkt met eten.

Het hoogtepunt was ongetwijfeld de kleine tapasbar in Barcelona waar we vorig jaar waren en waar de baas erin slaagde met Jommekesspaans iedereen te overtuigen dat hij helemaal vloeiend was in de taal van Don Quijote. Het kwam dan ook niet als een verrassing toen hij liet weten dat hij Pimenton, een webshop voor foodies zou beginnen als zijprojectje. Gewoon. Omdat het kan. En ook wel een beetje omdat hij dan een hele hoop lekkers binnen handbereik heeft. At all times. Dat ook.

Zelf kwam hij bij mij aankloppen om een paar illustraties te maken voor de huisstijl van Pimenton. Daar waar jullie mij waarschijnlijk eerder kennen van de lieve, schattige en ronduit koddige illustraties, slaag ik er ook wel eens in om wat serieuzer illustratiewerk te verrichten. Geloof het of niet. En dus maakte ik voor alle categorieën in de webshop een illustratie. Die illustratie prijkt nu in het groot op de homepagina van Pimenton en op de bedanktkaartjes die je krijgt bij een bestelling. Tadaa.

Pimenton Illustratie

Als beloning voor die illustraties, mocht ik de shop even plunderen. Hoewel er héél veel interessante zaken te vinden zijn in Pimenton gaande van kruiden, heerlijke olijfjes, bieren uit alle windstreken en wat nog niet, koos ik integraal voor chips. Jawel. Chips. Nu ben ik niet de grootste chipsverslaafde die er rondloopt op deze aardkloot, maar goeie chips, dat kan al eens smaken. En dan heb ik het over goeie chips, geen Lays of Pringles of aanverwanten.

Als wij hier ten huize Verbeelding al eens een zak chips in huis halen, dan is dat standaard Kettle chips. En Pipers is zelfs nog better dan Kettle. Jawel. Het is zo’n merk dat je niet zomaar gaat vinden in de gewone supermarketen. Dat willen de mannen van Pipers zelf niet. Een voorraadje in huis hebben, dat kan al eens van pas komen als er een goestingske de kop op steekt. Het leuke aan Pipers is dat ze een assortiment hebben met veel verschillende smaken, die een beetje anders zijn dan anders, maar net niet té vreemd. Zo hebben ze smaken als Chorizo, sweet chili (mijn persoonlijke favoriet), zeezout, tomaat en nog een aantal andere.

Voor Het Vriendje sloeg ik ook een aantal bieren in, maar aangezien ik nul komma nul kennis heb van bier (niet-alcohol drinkende medemens zijnde) besloot ik af te gaan op de namen en de etiketten. Dat is een techniek die vreemd genoeg vaak goed werkt. De Dangerously close to stupid viel alvast in de smaak. Dat ik dat bier heb gekocht omdat de naam zo toepasselijk was op Het Vriendje, dat hield ik wijselijk voor mezelf. 😉

De baas was zo vriendelijk om een kortingscode voor jullie aan te maken zodat jullie zelf ook een jaarvoorraad chips of bier of kruiden of wat dan ook kunnen inslaan. Sympathiek toch? Vul op het einde van je bestelling “KLEINHONGERKE” in het kortingscodeveld in en je krijgt 15% korting. Die kortingscode is geldig tot 1 mei.

Onder het motto: schrijf eens een advertorial om de webshop van uw baas een duwtje in de rug te geven.

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt naar die chips. Mooie illustraties en die webshop ziet er goed uit!

 • wolkenkrabbr

  Toffe illustraties! Dikke pluim voor jou :)! Ik ga alvast een rondneuzen op z’n webshop.

 • olga

  Hulde voor toffe side projects en prachtige illustraties. En chips natuurlijk! Ik heb sinds een tijdje een groente chips verslaving, daar zit meer smaak aan ofzo? ^_^

 • Lottes Anekdotes

  Mooie illustraties! Btw, eerlijk: ik ben wel een grote fan van Lays, dus daarin komen wij niet overeen 😉

 • zwartraafje

  Ik vermoed dat de Baas dat motto wel zal kunnen appreciëren. Waarschijnlijk ga ik gewoon eens doorklikken om te zien hoe jouw ontwerp daar tot zijn recht komt. Niet om iets te bestellen want … pfffft, ik moet afvallen. Uiteraard ontdek je net dan overal lekkere nieuwe dingen.

 • Lizesboeken

  Ik ga zeker eens kijken op de website van Pimenton en ja, misschien ook kwel iets bestellen. Ik ben alvast benieuwd!

 • Madame boerenerf

  Dat biertje wekt mijn nieuwsgierigheid, met zo een naam.

 • Ines

  da ziet er wijs en lekker uit! waarom sta ik nu net op dieet :'( :'(

 • Hilde

  Aaiaiai, chips. Ik vind dat ook wel lekker, maar haal het bewust niet te vaak in huis (tè verslavend). Ik vind de illustraties wel echt geslaagd, alsook de verpakking van de chips zelf. Leuke baas heb jij :-).

 • Silke

  Damn, wat een wijze webshop! Ik wou dat het mijn idee geweest was, hihi… En de illustraties zijn héél geslaagd!

 • Pin It on Pinterest