Gebeurd

De 16 van 2016 – maand 4

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zestien doelstellingen voor het jaar 2016. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 16 van 2016 lijst.

Ben ik de enige die niet helemaal begrijpt hoe het nu al mei kan zijn? Waar is die tijd naartoe? Serieus, ik heb het gevoel dat het nog maar… eind februari is of zo. Ik loop achter. En dat weer van de laatste weken helpt ook niet echt om te verhelpen dat ik een februari gevoel heb.

 • Nummertje 1: 30 van de ongelezen boeken in mijn boekenkast lezen
  Ik las afgelopen maand niet bijzonder veel, omdat ik een beetje vastliep met Among Others, denk ik. Maar de boeken die ik las, staan allemaal in mijn boekenkast. Slechts één van de boeken die ik las is terug te vinden in het “Ongelezen in de boekenkast” filmpje, namelijk After You. De jury is er nog altijd niet uit welke boeken nu tellen voor dit puntje en welke niet.
 • Nummertje 2: Theoretisch rijexamen slagen
  Ik droomde eerder deze week dat ik alle mogelijke boeken rond het behalen van je rijbewijs op een tafel legde en er een instagram foto van ging maken om aan te kondigen dat ik zou beginnen studeren. Serieus. En toen werd ik wakker en ging ik lekker verder met het negeren van het bestaan van rijbewijzen en zo.
 • Nummertje 3: Iedere maand iets bakken aan de hand van een nooit eerder geprobeerd recept
  De profiterollekes uiteraard.
 • Nummertje 5: Naar de kapper gaan
  Ik dacht ik april naar de kapper te gaan omdat het dan exact twee jaar was geleden dat ik voor het laatst was geweest. En toen dacht ik: “Laat ik de kapper nog even negeren,”. Lalala. Ik was deze maand blijkbaar bijzonder goed in het negeren van bepaalde zaken zoals kappers en rijbewijzen. Blijkbaar.
 • Nummertje 8: Nog een cursus op poten zetten
  Als alles goed gaat, lanceer ik in mei een nieuwe cursus waarin je kan leren hoe je een digitaal product kan maken en lanceren. Ideaal voor bloggers die een centje willen bijverdienen en coaches, grafisch vormgevers, auteurs,… die online een groter publiek willen bereiken. Meer informatie kan je alvast hier vinden.
  Later op het jaar lanceer ik een tweede cursus rond grafisch vormgeving, maar die moet nog uitgewerkt worden. Volg zeker Tuttefrut als je op de hoogte wil blijven, want daar ga je als eerste te weten komen wanneer die cursus gelanceerd wordt.
 • Nummertje 9: Tuttefrut uitbouwen
  Mensen beginnen hun weg te vinden naar Tuttefrut. Dat alleen al is een vreugdedansje waard. Intussen telt de besloten Faceboek groep Team Tuttefrut meer dan honderd leden en het is daar echt een toffe bende. Ik heb het gevoel dat er een open en positieve sfeer hangt die mensen toelaat allerhande vragen te stellen rond bloggen en bijberoepen. Dat was helemaal wat ik voor ogen had toen ik die groep oprichtte.
  Het lukt me ook om iedere week een nieuwsbrief te schrijven. Dat is iets geworden waar ik zelfs naar uit kijk. Ik krijg steeds vaker te horen dat mensen die nieuwsbrief echt leuk vinden om te lezen en dat ze er echt iets aan hebben. Dus dat is ook mooi meegenomen. Nu moet ik nog alleen zorgen dat ik mijn blogberichten ook mooi op tijd schrijf en publiceer, want dat schiet er soms tussen. Een volledige blik achter de schermen van Tuttefrut kan je hier trouwens lezen.
 • Nummertje 10: De Verbeelding Book Challenge 2016
  Ik kan weer een paar puntjes schrappen. Zo las ik Weird things customers say in bookshops van Jen Campbell en moest ik daar behoorlijk wat om giechelen. Dus tel ik dat als humoristisch boek. En Among Others speelde zich af in het jaar onzes heeren 1979. In principe kan ik dat dus gebruiken voor puntje 25. Langs de andere kant ga ik dit jaar ongetwijfeld nog een boek lezen dat zich in een nog verder verleden afspeelt.
 • Nummertje 11: Minstens twee maal per maand iets doen met video
  Ik was de afgelopen maanden keigoed bezig en eigenlijk wilde ik vrijdag mijn boekenbuit filmpje voor april opnemen, maar toen bleek dat ik een of ander vies beestje te pakken had. In plaats van een filmpje op te nemen heb ik dus een middag in de zetel gehangen en Outlander gekeken. De jury heeft beslist dat ik het goed kan maken door volgende maand drie keer iets te doen met video. Lang leve zelf de jury zijn. 😀
 • Nummertje 16: *persoonlijk*
  Het werd eventjes spannend deze maand en ik had dit puntje bijna kunnen schrappen. Bijna. Het scheelde echt niet veel. Maar helaas pindakaas. We werken verder aan dit puntje en wie weet wordt het toch nog dit jaar geschrapt. To be continued.

Ik blijf lijstjes zoals deze 16 van 2016 echt de max vinden. Als ik aan het begin van een nieuwe maand weer zucht: “Miljaar, hoe kan het al mei zijn?” en ik blik dan even terug op de afgelopen maand door een blogbericht als dit te schrijven dan plaatst dat alles toch even in perspectief. Uiteindelijk heb ik best veel gedaan ook al schrap ik lang niet alle puntjes op de lijst. Hell, ik heb fokking profiterollekes gemaakt! Dat alleen al!

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2016? Moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • Le petit requin

  Jij kan een mens wel heel benieuwd maken naar dat puntje “persoonlijk” 🙂 En hup, schop onder uw gat voor dat theoretische rijbewijs!

  Hier gaat het best wel ok met mijn voornemens; een update komt er later deze maand nog aan. “Merci” ook voor de herinnering dat ik eigenlijk ook eens naar de kapper moet. Ook heel hard geen zin in, maar met het ene splitsende puntje na het andere en een model dat al in geen maanden nog een model genoemd kan worden, is het eigenlijk wel tijd. Hoe tof zou het niet zijn moesten mensen in de toekomst zo evolueren dat haren altijd op de juist lengte blijven en er gezond uitzien?!

 • Silke

  Ik begin rare dingen te denken over dat persoonlijk puntje, haha. Succes met de procrastination nummertjes 😉

  • Kathleen

   ‘t Is zoiets waarover iedereen achteraf gaat zeggen: “Och, is het dat maar?”. Mark my words. 😉

 • Eva

  Als ik dit allemaal lees, vind ik jou vooral een heel productieve dame. Ik maakte ook een jaarplan en daarvan realiseerde ik al edn paar doekstellingen (zoals 7kg verliezen) en sommige, zoals me toeleggen op visueel faciliteren, staan nog nergens. Gelukkig leer ik ook om mild te zijn voor mezelf 😉

 • Juffrouw Radijs

  Aja, dat rijbewijs, da’s even doorbijten en dan hop, de baan op! 😉
  Zelf wou ik meer gaan lezen, tekenen en schrijven dit jaar. Schrijven is momenteel aan het lukken. Yes! Nu het nog zo houden. Met de andere twee was ik goed gestart, maar ik moet er meer écht tijd voor maken.

 • fieke

  Serieus, mei, waarom moet dat zo snel gaan?
  Gelukkig heb ik – behalve de baby – geen doelenlijstje gemaakt dit jaar. Daar alleen al is genoeg voorbereiding voor!

 • Lizesboeken

  Het puntje over het rijbewijs viel mij op. Het theoretisch rijexamen is nog niet zo moeilijk hoor maar de praktijk! Ik heb er even genoeg van en vraag me af of ik nog wel een rijbewijs wil.
  Ik heb geen doelenlijst gemaakt.

 • Barbara

  Leuk om dit telkens te lezen! Hoewel ik heel graag lees, staat het wat lager op m’n lijstje dezer dagen, dus daar lees ik ook hier wat minder mee, maar dit vind ik dan weer superleuk, en tuttefrut volg ik ook. Al ga ik die nieuwsbrief ook en checken want die heb ik nog niet 🙂 over je puntje persoonlijk durf ik te gokken dat jullie aan een mini-me-projectje werken (je moet dat niet bevestigen of ontkennen, ik ga ofwel in de grond zakken van schaamte als het dat niet was en willen dat ik dat hier nooit had geschreven, ofwel een vreugdedansje doen omdat ik gelijk had én omdat het zo leuk zou zijn 🙂 ). Het is alleszins wel spannend 🙂 wa het ook is, succes ermee!!

  • Barbara

   Amai weer zoveel typfouten zeg… Sorry!

  • Kathleen

   Ik ga je moeten teleurstellen. Nummertje 16 is geen mini-me. Maar je bent lang niet de enige die denkt dat dat puntje 16 is, als het een troost mag wezen. 😉

 • gerhilde maakt

  Goed bezig, jij! Sommige dingen mogen even genegeerd worden, niet?

 • Lottes Anekdotes

  En elke keer weer hoop ik te weten te komen wat dat persoonlijke puntje is, maar nee hoor, ook deze maand blijft het een verrassing 😉

 • Pin It on Pinterest