Gebeurd

16 van 2016 – maand 5

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zestien doelstellingen voor het jaar 2016. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 16 van 2016 lijst.

Het was hier een behoorlijk stille maand op de blog. Misschien heb je het gemerkt, misschien ook niet. Ik was even aan het sukkelen met de gezondheid. Maar niks om jullie zorgen om te maken, alleen maar een medisch mysterie waarmee ik al mijn hele leven sukkel dat van tijd tot tijd eens opspeelt. Zo gaat dat dan. Soit. Daardoor heb ik dus wat minder geblogd, maar daardoor heb ik het in het algemeen een beetje rustiger aan gedaan waardoor de 16 van 2016 voor deze maand niet zo spectaculair is. Niets aan te doen.

 • Nummertje 1: 30 van de ongelezen boeken in mijn boekenkast lezen
  After You, Station Eleven en Warm Bodies stonden al een tijdje stof te verzamelen in mijn boekenkast. Dat zijn dus weer drie boek die geschrapt werden van mijn ongelezen-boeken-in-mijn-boekenkast-lijstje. Hoppa!
 • Nummertje 3: Iedere maand iets bakken aan de hand van een nooit eerder geprobeerd recept
  Technisch gezien is het niet bakken, maar ik heb me de afgelopen weken bijzonder goed geamuseerd met popcorn. Jawel. Popcorn. Het begon allemaal met een zak Sweet & Salty van Proppercorn (aanradertje!) en het eindigde natuurlijk met Kathleen die in de keuken zelf allerhande smaken popcorn in elkaar flanste. Hoe kan het ook anders. De jury klasseert dit onder “bakken”. Nah.
 • Nummertje 7: Gemiddeld duizend woorden per dag schrijven
  Ik heb besloten dit puntje niet langer op te volgen. Ik schrijf veel en ik publiceer tegenwoordig behoorlijk wat woorden. Er zijn blogs en er zijn massa’s nieuwsbrieven. Daarnaast zijn er nog altijd verhalen waaraan ik op mijn gemakske aan het werken ben. Bijhouden hoeveel woorden ik dagelijks heb geschreven is absurd. Er is gewoon geen beginnen aan. Ik kan de tijd die ik daaraan spendeer beter gebruiken om nog meer te schrijven. Ha! De laatste keer dat ik telde kwam ik enkel en alleen met de blogs aan gemiddeld vijfhonderd à zeshonderd woorden per dag. Dat is ook al behoorlijk wat!
  De reden dat dit puntje er stond was omdat ik meer wilde schrijven: non-fictie, fictie,… En dat ben ik momenteel aan het doen. Dus ik haal misschien niet de 366.000 woorden op het einde van het jaar, maar ik ga ongetwijfeld verdomd veel woorden hebben geschreven tegen 31 december.
 • Nummertje 9: Tuttefrut uitbouwen
  Tuttefrut groeit traag maar gestaag. Ik blijf er hele fijne reacties op krijgen en ik blijf lekker verder doen. Het design is momenteel een doorn in mijn oog, maar ik heb besloten om eerst de website van Fanny&Laura een make over te geven voor ik terug tijd steek in het design van Tuttefrut. Momenteel zet ik er dus alleen maar content op. Beginnen met een skateboard en dan naar de Ferrari toewerken. Of zoiets.
 • Nummertje 10: De Verbeelding Book Challenge 2016
  Ik heb net A Court of Mist and Fury van Sarah J. Maas uitgelezen (het vervolg op A Court of Thorns and Roses). Daarmee ga ik puntje 1 én puntje 30 kunnen afvinken. Jawel. Puntje 1 ook. Hell yeah! Het is een klepper van 640 pagina’s, maar het leest zo vlot. Puntje 5 heb ik ook kunnen afvinken en Station Eleven kan ik gebruiken voor puntje 26 (Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes). Ondertussen ben ik in Reasons to stay Alive van Matt Haig begonnen waarin hij vertelt over zijn depressie. Goed dus voor puntje 9.
 • Nummertje 11: Minstens twee maal per maand iets doen met video
  Check en ik deed een livestream voor de Tuttefrut Kwartaal Leesclub met Hanne. Dolle pret! Serieus. Ik hartje video. Ik begin er steeds meer en meer mijn draai mee te vinden.
 • Nummertje 12: Een bijberoep routine vinden
  Ik begin mijn draai steeds meer en meer te vinden met mijn gekke halftijds daar, halftijds hier werkritme. Doordat ik daarin mijn draai meer en meer vind, kan ik me nu meer gaan richten op het finetunen van allerhande workflows en systemen. Daar waar 2015 het jaar was waarin ik de “ik heb een écht bedrijf en ik kan daar veel meer mee doen dan ik ooit had gedacht”-klik maakte, maak ik dit jaar de de “workflows en automatisatie kunnen mijn leven alleen maar makkelijker maken en mijn zaak alleen maar verder laten groeien”-klik. Voor een chaoot als mezelf is het echt een openbaring, al die workflows en systemen.
 • Nummertje 14: 3x Naaien
  Ik droeg deze maand nog een keer dit jurkje. Nu wil echt een hele kleerkast vol van dat model in verschillende stofjes.
 • Nummertje 15: Een zelfcheck voor het lijf
  Ik heb deze maand nog eens een van mijn befaamde flauwvalsessies gehouden (aka het medische mysterie waarmee ik al zit sinds ik nog een zeer klein Kathleentje was. Waar is Dr. House als je hem nodig hebt?!) en ik heb de fout gemaakt om vlak voor het flauwvallen mijn Fitbit uit te doen. Aaaargh! Eén van de dingen die helpt bij zo’n flauwvalsessie is om zo snel mogelijk een warm bad in te duiken en de Fitbit is alleen maar spatwaterbestendig. Vandaar dat die uit moest. Er is een beetje data over mijn hartslag vlak voor ik echt ben flauwgevallen, maar van de paar minuten waarin ik echt ben flauwgevallen is er dus geen data jammergenoeg.
  De flauwvalsessie heeft me ook geleerd dat ik toch maar eens moet gaan investeren in een bloeddrukmeter, want mijn bloeddruk had ik toch ook graag geweten. Tijdens mijn bezoekje aan de dokter afgelopen dinsdag was die volledig normaal hoewel ik mij toen nog altijd verschrikkelijk voelde. En voor de geïnteresseerden: tijdens de consultatie bij de dokter is alles gepasseerd van een vasovagale syncope door buikgriep (hoewel dat laatste snel werd uitgesloten) tot een galblaas of pancreas infectie of galstenen tot good ol’ “sja, ge hebt nen prikkelbare darm”. De bloedresultaten waren uiteraard weer piekfijn in orde. Typisch. Soit. Een bloeddrukmeter dus. Niet dat dat iets gaat doen tijdens zulke aanvallen, maar het is weer wat extra data waarmee ik naar de dokter kan stappen. Maar het was wel weer geleden van december 2014 dat ik zo’n zware aanval had gedaan. Volgens mij heb ik een record gebroken met het aantal maanden tussen twee aanvallen. Go me!

En dat is het zo’n beetje. Voor de rest deed ik het dus rustig aan deze maand en hebben we Outlander op Netflix verslonden. Serieus. Het Vriendje is na aflevering drie beginnen meekijken en we kregen er allebei geen genoeg van. Seizoen twee loopt nu dus ik hoop dat het ook snel wordt opgenomen in de Netflix catalogus, want ik wil weten hoe het verder gaat met Jamie en Claire zonder dat ik de boeken moet lezen, want dat zijn kleppers van formaat. In tussentijd draai ik de soundtrack gewoon grijs. Gewoon. Omdat het kan.

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2016? Moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • Roos | Soitsrose

  Wat tof dat je dit doet! Ik ben ook zo iets van plan.

 • Lies

  Bij mijn doelen valt het allemaal heel goed mee. Al is de sociale controle die erover bloggen brengt, soms toch ook wel nodig ?

 • fieke

  Hopelijk zitten er steeds meer en meer maanden tussen je flauwval-aanvallen. Dat moet zo eng zijn!
  Dit jaar maakte ik – vooral omwille van de baby – niet zo veel doelen. Maar kijk, nog één boek en ik heb mijn Goodreads Challenge al gehaald! Of ik de Verbeelding Book Challenge tot een goed einde zal brengen weet niemand, maar ik ga gewoon een poging doen om te blijven lezen mét baby. We zien wel of dat lukt 🙂

 • Lottes Anekdotes

  Brrr, wat eng, die aanvallen! Hopelijk vinden ze snel wat het echte probleem nu eigenlijk is, zodat er ook een oplossing voor kan komen.

 • Pin It on Pinterest