Gebeurd

Die keer dat Verbeelding z’n tiende verjaardag vierde

Op 14 juni 2006 registreerde ik de domeinnaam verbeelding.org. Jawel. Je leest dat goed. Voor de snelle rekenaars onder ons: dat is binnenkort éxact tien jaar geleden. Sinds die prachtige dag in 2006 blog ik hier en ik vermoed dat ik hier nog een aantal jaren zal blijven rondhangen. Dat spreekt voor zich.

Het is echt zotjes als je erbij stil staat. Tien jaar aan een stuk met enige regelmaat een stukje typen en publiceren op dezelfde plek op het internet. Tien jaar! Er zijn lezers van deze blog die nog niet konden schrijven en rekenen toen ik hiermee begon. Misschien was er een enkeling zelfs nog niet zindelijk. Ha! Ik vermoed dat niet veel mensen het me nadoen, maar zelfs na zoveel tijd doe ik het nog steeds ontzettend graag. Verbeelding is een deeltje van mij geworden.

In die tien jaar heb ik de blogwereld serieus zien veranderen. Daar waar de eerste generatie bloggers voornamelijk verhalen wilde delen met de wereld, staat er nu een nieuwe generatie op die geld wil verdienen met online schrijfsels. Daar waar de eerste generatie bloggers een beetje over van alles schreef en liefst van al met een persoonlijk tintje, is de nieuwe generatie op zoek naar een niche. Bloggen is volwassener geworden en bloggers en bedrijven hebben ontdekt dat ze de handen in elkaar kunnen slaan.

Zelf heb ik soms het gevoel dat ik niet het onderste uit de kan heb gehaald in die tien jaar bloggen op Verbeelding. Ik zie blogs die twee jaar oud zijn en al duizenden volgers hebben op social media. Ik zie die bloggers die nog maar een paar maanden bezig zijn al centen verdienen door samenwerkingen met bedrijven. Ik zie hen naar unieke evenementen gaan of zelfs boeken publiceren alsof het niets is. En ik type hier gewoon iedere week een paar stukjes. Week in, week uit. Maand in, maand uit. Jaar in, jaar uit. Ik krijg geen deals naar mijn oren gegooid, de persberichten stromen mijn mailbox niet binnen en hoewel ik veel boeken lees, heb ik er nog altijd geen gepubliceerd.

Maar misschien is dat net waarom ik het hier al tien jaar volhoud. Ik schrijf over wat ik leuk vind en over wat mijn interesseert. Dat zijn niet altijd de meest gangbare zaken, maar ik amuseer me hier met de recepten die ik uitprobeer, de tienduust projecten die ik al gestart ben (waarvan er minstens nog 9.998 onafgewerkt zijn), de boeken die ik lees, de doldwaze dagelijkse avonturen,… Dat houdt me misschien relatief klein als blogger, maar het zorgt er ook voor dat ik het na tien jaar nog altijd heel graag doe en dat ik het ongetwijfeld nog een aantal jaren zal blijven doen. Het zorgt ervoor dat mijn blog is gegroeid, zonder dat het uit z’n voegen is gebarsten.

Door die jaren bloggen heb ik een persoonlijk archief opgebouwd vol fijne herinneringen, heb ik heel wat nieuwe skills geleerd en heb ik heel wat fijne mensen leren kennen die ik nu ook mijn vrienden mag noemen. En dat blijft toch wel het belangrijkste. Je amuseren en fijne mensen ontmoeten. Ik hoop dat ik dat nog vele jaren mag doen via dit virtuele stekje.

Wie jarig is trakteert!
Dat is de regel toch? 😀 De hele maand juni ga ik dus leuke spulletjes weggeven. De Grote Verbeeldings Verjaardagsmaand. Korting bijvoorbeeld op mijn eigen online cursus rond bloggen waarin ik alles wat ik geleerd heb de afgelopen tien jaar met jullie deel. In deze cursus leer je gedurende dertig dagen aan de hand van de nodige theorie, maar ook doe-opdrachten hoe je je blog kan laten groeien, maar ook hoe je het kan volhouden en vele andere dingen. De cursus Meststoffen voor jouw Blog kost normaal gezien €59, maar vanaf vandaag tot en met 30 juni betaal je €49. Eén euro korting per jaar dat ik al aan het bloggen ben op Verbeelding. Lees hier meer en schrijf je dan in voor de cursus »

You Might Also Like

 • Lies

  Ik ben nog niet zolang bezig maar als ik je omschrijving lees hoor ik toch eerder bij de eerste generatie.
  En ik zou ook heel trots zijn als ik het al 10 jaar zou volhouden. Proficiat met die mooie verjaardag dus!

 • Kruimel

  Mmm, ook eerste generatie en de derde alinea zou ik kunnen geschreven hebben, maar aan de andere kant. Ik geniet van wat ik doe en gun het al de anderen.
  Happy birthday, wat worden we oud 😉

 • Tine

  Hiep hiep hoera! Ik volg je blog nog niet zo lang, maar het is toch telkens uitkijken naar een nieuwe post! Doe zo verder, zou ik dus willen zeggen 🙂

 • jessicarog

  Wow… Al 10 jaar? Dat er dan nog maar vele jaren bijkomen. 🙂 Ik ben fan van jouw boekrecensies én van de filmpjes. 😉

 • fieke

  Hoera voor jou en je blog! Ik lees hier nog niet mee van in het begin, maar toch al een hele tijd. En eerlijk: ik volg / lees liever de kleine blogs, waar het over eerlijke meningen gaat en over persoonlijke verhalen. Als het te commercieel wordt, haak ik meestal af.
  Doe er nog maar minstens evenveel jaar bij, ik blijf trouw op post hier!

  • gerhilde maakt

   Ik sluit mij volledig aan bij Fieke. Doe zo voort, jij!

   • Charlotte

    En ik ook! Dit vind ik net leuk op deze blog, dat ik weet dat wat je vertelt ‘echt’ is en niet wordt gedreven door een check die er achter steekt!
    Proficiat voor al die jaren en dat er nog vele mogen volgen! Über-cliché, maar wel waar ^^

 • Wapiti

  Ha, dat is op mijn verjaardag! Prima dag om te vieren, zou ik zo zeggen! Proficiat en doe zo voort!

 • De Zuster Van

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Je bent een echte pionier in het Vlaamse bloglandschap!

 • Bijengezoem m2

  Proficiat met je blogverjaardag en doe aub nog een tijdje voort !

 • Silke

  Hiep hiep hiep! Dikke proficiat, en op naar de 20!

 • Resaarcle

  Goed bezig! Hiphip! Ik ben in elk geval blij dat ik jouw blog (en cursus!) heb mogen ontdekken!

 • Falderie

  Ook eerst generatie blogger hier. Maar in tegenstelling tot jou ben ik er wel een jaar of vijf helemaal uit geweest. Sterk hoor, zo volhouden!
  Ik las je vroeger al, en ik lees je nog altijd graag. Gewoon voortdoen. En binnen tien jaar vieren we je twintigste blogverjaardag. Met champagne en aardbeien, wat denk je?

 • Lottes Anekdotes

  Ik lees jouw blog net zo graag omdat het niet toegespitst op één onderwerp, ik hou van die verscheidenheid en persoonlijke sfeer. Doe zo voort, zou ik zeggen!
  Ik ben nog maar twee jaar bezig, maar kan mezelf toch eerder in de eerste generatie vinden. Als dat minder volgers, minder (zeg maar geen) centen en minder evenementen oplevert, dan is dat maar zo. 🙂

 • Kelly

  Hartjes! Knuffels! Schouderklopjes! Pomponnekesdanskes! Alvast een dikke hoera voor jou, lieve Kathleen!

 • zwartraafje

  Hip Hip Hoera! Ik vind het net leuk dat jouw blogposts steeds persoonlijk én spontaan zijn. Dat komt zowel in je vlogs als blogposts heel duidelijk naar voren. Jouw aanwinsten-filmpjes zijn nog steeds mijn grote favoriet van alle bookhauls. Blijkbaar zijn Verbeelding en Zwartraafje van het zelfde jaar. Mijn blog bestaat alleszins sinds 4 augustus 2006 – de site (recepten, gedichten, quotes en co had ik daarvoor al)

 • Liese

  Super! Proficiat!!

 • The Belgian Reviewer

  Proficiat met je blogiversary !! Spijtig dat ik vele jaren heb gemist en pas zo laat je heb opgepikt, doe er daarom zeker nog maar eens 10 bij !

 • Eline

  Yaaay! Feest! Proficiat met uw 10-jarig bestaan. :p
  ‘k Ben blij dat ik hier al lang mag meelezen 🙂

 • Tess

  Hoera! Benieuwd hoeveel van die “populaire” blogs ook hun tiende verjaardag kunnen vieren.
  Geniet van je virtuele kaarsjes en nog meer van het bloggen op zich, het is daarvoor dat we het allemaal doen, toch?

 • Linsey

  Wow, 10 jaar! Doe er nog maar tien bij! Er zijn niet veel blogs die ik nog volg wegens tijdsgebrek (werk, kinderen, studie), maar de jouwe blijf ik volgen!

 • Alfonsiene

  Wat maakt het uit of je sponsordeals binnenhaalt, of duizenden volgers hebt. Ik volg je blog al een heel aantal jaartjes met veel plezier, en met mij een heleboel anderen!

 • Katrien

  Hoi! Ik lees jouw blog graag omdat ik ook heel erg van lezen en boeken houd. Vele blogs zijn me net te commercieel geworden en verre van authentiek en authenticiteit vind ik bij jou wel. Doe zo verder!

 • Annelies

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! En ik die dacht dat mijn vierde blogverjaardag deze maand al een hele prestatie was 🙂 Ik hou meer van authentieke blogs dan van commerciële, dus wat dat betreft zit ik hier heel goed.

 • Maaike

  Geweldig, tien jaar! Een hele prestatie! Vooral omdat je het blijkbaar nog net zo leuk vindt, wél zo belangrijk. Knap dat je ook helemaal bent meegegaan met alle veranderingen, want in tien jaar is de hele digitale wereld totaal anders geworden. Gefeliciteerd, op de volgende tien!

 • Le petit requin

  Woehoe, gelukkige blogverjaardag (binnenkort)! Tien jaar jong, zotjes (en, vraag ik mij nu af, gaat je blog nu puberkuren beginnen vertonen 😉
  Ik hoop alleszins nog heel lang mee te lezen, want ‘t is hier tof!

 • Katrien

  Proficiat met je jubileum! Dapper om het zo lang vol te houden. Meer van dat!

 • Cindy

  Wow, al 10j! PROFICIAT! Ik lees nog maar een tweetal jaar mee, dus doe gerust nog een beetje verder 😉

 • Blogger Lovin #14 | Zwartraafje

  […] werden ook enkele blogverjaardagen gevierd. Zowel Annelies van Boekboetiek en Kathleen van Verbeelding mochten enkele kaarsjes uitblazen. Net als bij Kathleen komt ook mijn 10de blogverjaardag in zicht […]

 • Pin It on Pinterest