Gebeurd

Back to the nineties met een tamagotchi!

Een tijdje geleden kreeg ik van de fijne dames en heren bij Fun een kadobon waarmee ik mij eens goed mocht uitleven in één van hun winkels. En dat deed ik dan uiteraard ook. Mijn speelgoedbuit kon je hier al zien. Om de een of andere reden bleef de tamagotchi, het item waar ik waarschijnlijk het enthousiasts over was, het langst in de doos zitten. Schaamtelijk!

Maar vorige week bracht ik daar verandering in. Ein-de-lijk. En het is weer het typische scenario waarin ik veel te lang iets laat rondslingeren om me er dan eindelijk aan te zetten en tot de conclusie te komen dat het gewoon de max is. Ik heb dat met boeken, ik heb dat met films en televisiereeksen en blijkbaar heb ik dat ook met speelgoed. De afgelopen week voelde ik mij weer tien en ben ik er in geslaagd mijn piepke (zoals ik hem liefkozend noem) in leven te houden.

Op het einde van het filmpje is mijn virtuele zoon getrouwd en is er sprake van een kleinkind. Jawel. Het ging daar snel. Ik was niet zeker of ik nu verder zou gaan met het onderhouden en opvoeden van mijn eerste piepke. Intussen kan ik u met veel trots meedelen dat ik een kleindochter heb die ik aan het opvoeden ben. En ze heeft toch wel een pak meer streken dan haar vader. Miljaar zeg.

Maar bon. Opvoeden met de ijzeren hand. En regelmatig dat piepke eens op pauze zetten. Dat werkt altijd. 😉

Zeg eens, hebben jullie ooit een tamagotchi gehad back in the day? Zouden jullie er weer één willen al is het maar uit pure nostalgie? Of zegt het je helemaal niets, zo’n digitaal huisdier?

Dit blogbericht kwam tot stand in samenwerking met Fun Play, Create, Party!

You Might Also Like

 • Marie

  Altijd bereid om eens te babysitten tijdens een lunchpauze…ik hoop dat het een braaf is. X

 • Katrien

  Ik wilde dat vroeger maar ik kreeg het niet van thuis. Dus nu ook niet echt heimwee want ik heb het nooit aan de lijve ondervonden :). Het klinkt in elk geval wel leuk en nostalgisch!

 • Le petit requin

  Haha, grappig filmpje. Zeker omdat ik even enkel aan het luisteren was en plots toch wel heel veel kaka hoorde 😉
  Zelf nooit een tamagotchi gehad, al vond ik die van mijn nichtje vroeger wel fascinerend.

 • Sofie

  Toen het opkwam, heb ik dat nog gehad. Ik zat toen in het derde middelbaar denk ik. Nu zou ik dat niet zo meer zien zitten, geef mij maar een echt huisdiertje 🙂 Ik zou de tamagotchi nóg een elektronisch apparaat vinden dat ik in de gaten moet houden.

 • Sandra

  Mijn zoon wordt 8 en is bijna jarig dus wie weet wordt het dit. Samen met een elektrische tandenborstel :-).

 • Pin It on Pinterest