Gelezen

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereldDit boek achtervolgt mij al sinds vorig jaar ergens. Ik hoorde op BookTube verschillende mensen enthousiast vertellen hierover en in de boekenwinkel trok de cover steeds opnieuw mijn aandacht. Er staat een Oreo koekje op de cover van de Nederlandstalige versie. Misschien kwam het daardoor dat ik zo aangetrokken werd door dit boek? Toen ik onlangs een exemplaar spotte in de bib, besloot ik het mee te nemen en voor eens en voor altijd korte metten mee te maken.

Simon is zestien en is al enkele maanden mailtjes aan het wisselen met de mysterieuze Blue. Hij weet dat Blue bij hem op school zit en hij kent zijn diepste geheim, maar hij heeft geen idee wie deze jongeman net is. Wanneer een van hun mailtjes in de handen van de clown van de klas Martin terecht komt, dreigt die ermee hun grootste geheim te verklappen. Simon valt namelijk voor jongens, net als Blue en uiteraard wil hij niet dat Martin dit zomaar gaat rondbazuinen. Om zijn geheim en dat van Blue veilig te houden, moet Simon wingman spelen voor Martin. Maar niet alles verloopt volgens plan.

In mijn korte review op Goodreads vroeg ik me al af of het boek me lang zou bijblijven en ik kan nu met zekerheid zeggen dat dat niet het geval is. Ik las het boek begin deze maand en eigenlijk heb ik nu al geen idee meer wie de personages waren en wat er net gebeurde. Het was een leuk tussendoortje, waar ik zeker van heb genoten, maar dat me dus duidelijk niet zal bijblijven. Maar dat hoeft ook niet altijd. Soms lees je verhalen die je de rest van je leven gaan achtervolgen, soms lees je verhalen die je twee dagen entertainen en die je dan weer vergeet.

Wat ik me er wel nog van herinner is dat het een boek was dat lekker weg las. Zelf las ik het uit op twee dagen tijd en ik ging er dan ook helemaal in op. Het is ontzettend vlot geschreven en je leeft mee met Simon en zijn ietwat ongemakkelijke situatie. Alleen vond ik het jammer dat het weer zo’n boek is waarbij heel wat van die ongemakkelijke situaties hadden kunnen vermijden worden als een aantal personages gewoon wat beter hadden gecommuniceerd met elkaar. Communiceren is soms moeilijk, zo blijkt, hoewel ik snap dat het niet altijd even evident is. Soit. Maar het was ook een bijzonder schattig boek over eerste liefdes, vriendschap en over jezelf durven zijn én mogen zijn.

Al bij al heb ik wel genoten van dit boek ook al is er mij niet al te veel van bij gebleven. Ik gaf het uiteindelijk vier sterren op Goodreads, dus dat zegt zeker iets. Het is een fijn boek om ergens op een strandstoel in de zon te lezen of om gewoon als tussendoortje te lezen.

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld is verkrijgbaar in de betere boekhandel en ook online via sites zoals Bol. Je kan de papieren versie kopen voor €17,50 en de digitale versie voor €9,99. De Nederlandse versie heeft trouwens twee covers: een blauwe en een rode. Op Bol zelf vind ik enkel de blauwe versie, maar het zou dus kunnen zijn dat je de rode krijgt. Het is hetzelfde boek, maar met een andere cover.

You Might Also Like

  • Anneke

    Lijkt me een heel mooi boek.

  • zwartraafje

    Ik had door de hele hype de neiging om het boek aan me voorbij te laten gaan. Al zag ik er wel heel wat heerlijke Oreo-recepten door verschijnen dankzij Blossom Books. Alsof mijn verzameling Oreo-recepten nog niet omvangrijk genoeg is. Onlangs gebruikte ik jouw ijsmachine-vrije ijsrecept nog eens om Oreo-ijs te maken. Hé, ik heb geen stem én een keelontsteking dus op zo’n moment mag je (hoop ik toch) zonder schuldgevoelens ijs eten.

  • Pin It on Pinterest