Gemaakt

Wekelijkse blogplanner

Een aantal jaren geleden lanceerde ik het informatieve mini e-boek Blogkalenders voor beginners. Daarin legde ik uit hoe je ervoor kan zorgen dat je consequent blogberichten kan blijven publiceren dankzij een blogkalender. Je kijkt op maandbasis welke artikels er interessant zouden kunnen zijn en ik stak dan ook een prachtige blogkalender bij dat e-boek zodat je er zelf mee aan de slag kon gaan.

En zo’n maandelijkse blogkalender kan al een serieus verschil maken in hoe je blogt en hoe regelmatig je blogt. Ik weet dat het bij mij serieus heeft geholpen om consistenter te gaan bloggen. Zo’n maandelijkse blogkalender geeft je The Big Picture, maar ik merkte bij mezelf dat ik aan het begin van iedere maand braafjes mijn blogkalender invulde om dan halverwege de maand de draad te verliezen. Vorige week verscheen er hier bijvoorbeeld geen enkel bericht omdat ik dacht dat er berichten waren ingepland, maar dat was dus blijkbaar niet het geval. Met andere woorden: af en toe wat structuur in mijn chaos is handig. Ik weet dat veel mensen gruwelen bij systemen en routines, maar als je een chaoot bent van mijn kaliber, dan heb je dat nodig.

Dus maakte ik een wekelijkse blogplanner. De bedoeling is dat ik aan het begin van de maand nog steeds de blogkalender gebruik om The Big Picture te zien. Maar iedere week (of mij kennende iedere twee weken) neem ik er dan ook even de wekelijkse blogplanners bij om te zien wat er nog moet gebeuren. In één oogopslag heb ik door die planner een idee van wat er is ingepland en wat er eigenlijk nog moet geschreven worden. Die blogplanner is meer een soort van checklist met de dingen die ik niet mag vergeten. Je wil niet weten hoe vaak een bericht hier niet gepost wordt omdat ik foto’s ben vergeten te nemen. Het is ronduit schandalig. Ik hoop met deze werkwijze terug wat meer structuur te brengen in mijn eigen chaos, want laten we eerlijk zijn, het is weer behoorlijk erg de laatste tijd.

Laat even je e-mailadres achter en je ontvangt meteen een pdf die je thuis kan afprinten.
[chimpy_form forms=”7″]

Uiteraard ging ik er vanuit dat sommigen onder jullie zo’n wekelijkse blogplanner ook wel zouden kunnen gebruiken in combinatie met een blogkalender die je misschien al gebruikt.Ik kan niet de enige chaoot zijn die nood heeft aan systeempjes. Echt niet! Vandaar dat je de wekelijkse blogplanner ook kan downloaden. Laat even je e-mailadres achter en je ontvangt meteen een pdf die je thuis kan afprinten.

En nu maar hopen dat die blogplanner werkt voor mij. Het feit dat dit al het tweede bericht is dat hier verschijnt deze week (op tijd en al!) zegt veel. Ik probeer mijn nieuwe systeem nog wat verder uit en hopelijk kunnen jullie hier dan terug wat regelmatiger een tof blogbericht terugvinden. 😉

Zin om nog meer bij te leren over bloggen en je blog te laten groeien? Ik schreef vorig jaar een online cursus Meststoffen voor jouw Blog waarin ik nog véél meer tips deel en zaken die ik tijdens de jaren leerde. In deze cursus leer je gedurende dertig dagen aan de hand van de nodige theorie, maar ook doe-opdrachten hoe je je blog kan laten groeien, maar ook hoe je het kan volhouden en vele andere dingen. De cursus Meststoffen voor jouw Blog kost normaal gezien €59, maar tot en met 30 juni betaal je €49. Eén euro korting per jaar dat ik al aan het bloggen ben op Verbeelding. Je hebt dus nog vandaag én morgen de tijd om te genieten van deze korting! Niet te lang twijfelen dus! Lees hier meer en schrijf je dan in voor de cursus »

You Might Also Like

 • Monique

  Natuurlijk meteen mijn mailadres ingevuld.
  Ik wil al die mooi versierde templates van jou wel 🙂
  Dankjewel!!!

 • Marsha

  Ik vind hem er echt heel gaaf eruit zien! -x-

 • Barbara

  hej Kathleen, bedankt nog eens voor je mail, die ik -shame on me!!!- nog steeds niet beantwoord heb… sorry :-S In elk geval heb ik intussen de recensie van Gerhilde, Kelly en de hele uitleg nog eens gelezen en heb ik me die meststoffen-cursus toch maar aangeschaft. Dat ik daar zo lang over moest doen zeg 😉

  • gerhilde maakt

   Ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen beslissen, Barbara. Veel plezier met de cursus!

 • Lottes Anekdotes

  Ik heb uiteraard onmiddellijk mijn e-mailadres ingevuld. En weet je wat? Ik ga die cursus ook gewoon kopen. Ik dacht steeds ‘ik doe het wel een keer, maar enkel als ik wat meer tijd heb’, maar pfff, flauw excuus hé? Er is dus een bestellingetje onderweg 🙂

 • Sofie

  Ingevuld! Ik ben ook zo een chaoot en door drukte geraakt mijn blog wel eens op de achtergrond…

 • zwartraafje

  Die ziet er echt leuk én overzichtelijk uit. Zo tof dat ik me bijna had bekeerd tot jouw plannings-methode. Maar vermits ik nogal een gewoontedier ben denk ik dat ik het toch maar bij mijn eigen blog-bestand én lijstjes hou. Die zien er minder leuk uit maar ze lijken wel voor me te werken.

 • Saskia

  Super leuk zeg! Denk dat dit wel iets is wat ik kan gebruiken…

 • Lizesboeken

  Die blogplanner lijkt mij echt wel interessant!

 • Sanne

  Die planning ziet er echt fijn uit! Natuurlijk gelijk m’n e-mailadres ingevuld.
  Ik vind het zo leuk dat ik je blog geregeld tegenkom in het Blogboek, vooral omdat ik je al volgde haha.
  Liefs

 • Pin It on Pinterest