Gegeten

Vlierbloesemlimonade

Er zijn al zoveel woorden vuilgemaakt aan het herfstweer van de afgelopen weken en ik ga er dan ook niet te diep op ingaan. Helaas hield ik wel een stevige verkoudheid over aan die herfst in de zomer. Boe! En dus wilde ik mijn favoriete lapmiddeltje maken, maar ik had er niet alle ingrediënten voor in huis. Er werd dus weer een beetje geëxperimenteerd. Zo gaat dat dan.

Ik wilde een keer een ander zoetmiddel gebruiken dan honing en toevallig hadden we van de mama van Het Vriendje Zweedse vlierbloesemsiroop gekregen. Serieus. Vlierbloesemsiroop is té lekker voor woorden. En blijkbaar is dat het ideale zoetmiddel. Je proeft in deze limonade de vlierbloesem niet echt, maar het zorgt wel voor een heerlijke zoete smaak en dat terwijl je toch nog altijd het zuur van de limonade voelt branden in je ontstoken keel (als je ziek bent, that is).

Benodigdheden (voor twee grote glazen limonade)

 • 2 citroenen
 • 2 limoenen
 • vlierbloesemsiroop

Hoe ga je te werk?

 • Pers de citroenen en de limoenen
 • Volg de instructies voor jouw vlierbloesemsiroop. Voor de mijne moet ik één deel vlierbloesemsiroop gebruiken op vier delen water. Ik giet dus één deel vlierbloesemsiroop alvast in een groot glas.
 • Giet er vervolgens twee delen van het citroen- en limoensap bij.
 • Leng het geheel nog verder aan met twee delen water.
 • Voeg enkele ijsblokjes toe als je dat wil en decoreer eventueel met een schijfje citroen. Rietjes maken een glas limonade helemaal af. Dat spreekt voor zich.

Volgens mij gaat deze limonade hier ten huize Verbeelding nog regelmatig gemaakt worden, vooral tijdens die warme zomerse dagen die ooit wel eens zullen komen. Ooit. Volgend jaar of zo. Wie weet.

You Might Also Like

 • Heidi

  Lekker hé! Ik koop dat (wel ander merk) in Zweden ook altijd 🙂 Maar nog niet aan gedacht om daar ook nog citroen/limoen bij te doen. Zal het zeker eens proberen .

 • Resaarcle

  Mmmm vlierbloesem.

 • gerhilde maakt

  Mijn vriend is helemaal zot van vlierbloesem, zeker sinds we in Frankrijk een keer Fanta met vlierbloesem gekocht hebben. Als de zon ooit begint te schijnen lijkt dit mij heerlijk om te maken! Al kunnen we daar beter niet op wachten …

 • Ellen

  ook te koop bij Ikea! Maar ik maak hem zelf, eind mei als de schermen in bloei staan, dat is nog lekkerder. En ik drink dat gewoon met spuitwater erbij… met citroen en limoen ga ik zeker ook eens proberen!

 • meisje

  Hhmmm, ik ga ook eens op zoek naar vlierbloesemsiroop (tips?), deze limonade ziet er lekker uit!

 • zwartraafje

  Dan zijn we blijkbaar solidair. Ik zit hier momenteel als zieke jarige te hoesten als een zeehond. Nu word ik sowieso snel ziek vermits ik een rampzalige immuniteit heb – maar een zware keelontsteking én de bijhorende lading antibiotica had ik nu toch niet echt verwachts als zomers verjaardagscadeau. We hebben hier geen vlierbloesemsiroop in huis maar gelukkig helpen ijsjes ook een beetje. Ijsjes als pijnstiller … Always look on the bright side of life 😉

 • Lizesboeken

  Klinkt lekker fris. Ik wil het ook wel eens maken.

 • Sanne

  Hmmmmm klinkt heerlijk en zo lekker fris!
  Liefs

 • Pin It on Pinterest