Gebeurd

Het einde van de ene verjaardagsmaand, het begin van de volgende

Verjaardagsmaanden, ze komen en ze gaan. In juni vierde ik de tiende verjaardag van Verbeelding, maar het feesten gaat door. Op 27 juni 2011 trok ik namelijk naar het ondernemersloket en begon officieel ik als zelfstandige in bijberoep op 1 juli 2011, exact vijf jaar geleden dus. Dat vraagt ook om een feestje natuurlijk.

Maar ja, vijf jaar Fanny&Laura. Zotjes gewoon. Fanny&Laura is helemaal niet meer wat het was toen ik ermee begon. Het is zoveel meer geworden en ik heb het gevoel dat het iedere dag nog steeds groeit en zich verder vormt. Ik heb geen idee waar het gaat eindigen en stiekem wil ik natuurlijk niet dat het eindigt. Het is iets wat ik zelf heb opgebouwd en wat er intussen staat. Het heeft nog altijd potentieel om meer te worden en ik werk nog steeds keihard om het beter en beter en beter te maken. En ooit geraak ik daar wel. Ooit.

Door dat bijberoep heb ik ontzettend veel geleerd. Over communiceren met klanten, over welke producten scoren en welke absoluut niet scoren, over tijd en productiviteit, over jezelf zijn in zakendoen en over doen wat je graag doet, maar het ook commercieel aanpakken zodat je er een centje aan overhoudt. Daar waar ik vijf jaar geleden nogal onzeker was en wat zelfvertrouwen miste, heb ik het gevoel dat ik nu beter weet wat ik doe. Dat is altijd mooi meegenomen, natuurlijk.

En iedere dag leer ik iets nieuws bij. Ik volg interessante cursussen rond allerhande onderwerpen (marketing! surface pattern design!), praat met andere straffe, ondernemende madammen (al dan niet in bijberoep) en blijf mezelf en mijn zaak verder ontwikkelen. Ik leer mezelf ook maand in, maand uit beter kennen, want als je jezelf een paar keer wil tegenkomen, dan is een bijberoep zeker een aanrader. Je leert je sterke punten kennen, maar ook je zwakkere punten en werkpunten *kuch*administratie*kuch*. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar je gaat er wel sterker door in je schoenen staan. Dat staat vast.

Als ik nu terugblik op de afgelopen vijf jaar, dan sta ik zelf versteld van wat ik al bereikt heb en hoe ik dat allemaal met vallen en opstaan voor elkaar heb gekregen. Ik had absoluut geen idee waar ik aan begon toen ik vijf jaar geleden die stap zette. Het is pas sinds vorig jaar dat ik écht mijn draai begin te vinden en begin te begrijpen hoe je dat nu eigenlijk doet, zaken doen. Maar zoals ik al schreef: Fanny&Laura blijft groeien. En ik ben er nog altijd ontzettend graag mee bezig. Voor een gigantische chaoot met twintigduust verschillende interesses is zo’n bijberoep waarbij je zelf beslist wat je doet, een waar godsgeschenk. Dus ik ga er nog even mee verder, want ik ben benieuwd wat ik er nog allemaal mee kan doen.

En stiekem is juli altijd wel een stevige verjaardagsmaand. Het Vriendje en ik zijn over een paar dagen acht jaar samen, een paar dagen later mag ik mijn achtste verjaardag bij mijn huidige werkgever vieren en ergens halverwege de maand vier ik mijn eigen éénendertigste verjaardag. Alles een beetje spreiden? Nee joh, daar doen we niet aan mee. Da’s allemaal te moeilijk om te onthouden dan.

Wie jarig is trakteert! Dat leerden we afgelopen maand al. Yup. Deze maand krijg je 10% korting op je bestellingen in de Fanny&Laura webshop door de kortingscode 5jaar. Dus als je nood hebt aan leuke postkaartjes, een borduurpakketje of stempels, dan is het zeker de moeite om de shop even een virtueel bezoek te brengen.

 

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Proficiat! Veel te vieren, amai. Feest ze! 🙂

 • Bijengezoem Vé

  Proficiat! En ik wens je nog vele succesvolle jaren !

 • Hanne

  Hoera! Hoera! Hoera! Superfijn!

 • Lottes Anekdotes

  Vele keren proficiat dan! 🙂

 • Silke

  Whaa, dikke proficiat! Niet bij stilgestaan, maar voor mij betekent dat dat ik ook al 3 jaar zelfstandige ben… Damn!

 • Lizesboeken

  Gefeliciteerd met het 5-jarig bestaan van Fanny & Laura, 5 jaar zelfstandige in bijberoep zijn, jezelf zoveel beter leren kennen en nog veel meer!

 • Le petit requin

  Proficiat! Met alles, want het is duidelijk teveel om op te noemen 🙂
  En je doet er mij aan denken dat ik van plan was die nieuwe kaartjes te bestellen eens ze in de shop stonden. Ga ik direct eens doen se!

  • Le petit requin

   Hmm, ik krijg de boodschap dat de kortingscode al gebruikt is, hoewel dat niet het geval is. Misschien omdat iemand anders ze al gebruikt heeft? Op zich niet zo belangrijk (ik ga ze hoe dan ook bestellen, met of zonder korting), maar beetje bizar 🙂

   • Kathleen

    Oeps! Dat was een foutje langs mijn kant. Dat zou nu opgelost moeten zijn. Laat jezelf helemaal gaan zou ik zeggen. 😉

    • Le petit requin

     Okido, ‘t is in orde; mijn bestelling is geplaatst 🙂

     Merci om het zo snel in orde te brengen!

  Pin It on Pinterest