Gebeurd

De 16 van 2016

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zestien doelstellingen voor het jaar 2016. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 16 van 2016 lijst.

Ik vrees dat het een bijzonder korte aflevering is deze week. Vraag me niet hoe of wat of waarom, maar ik deed blijkbaar nauwelijks iets voor deze lijst. Of toch niets concreets of bewust of zo.

 • Nummertje 1: 30 van de ongelezen boeken in mijn boekenkast lezen
  Ik las welgeteld één boek dat al een tijdje ongelezen in mijn boekenkast stond en dat was Ken je me nog? van Sophie Kinsella. Vreemd genoeg is chicklit het ultieme middeltje om me uit leesdipjes te halen. De jury moet nog altijd beslissen of het nu om boeken gaat die ik heb opgenomen in het TBR shame filmpje of gewoon boeken die ongelezen in de boekenkast staan (dus ook exemplaren die ik aankocht in het jaar onzes heeren 2016). Als het puur op boeken aankomt die voor 1 januari 2016 ongelezen in de boekenkast stond, dan zit ik aan tien gelezen ongelezen boeken en dan ga ik een serieus inhaalmanoeuvre moeten doen. Als het puur op ongelezen boeken tout court aankomt, dan zit ik aan negentien ongelezen gelezen boeken en kan ik op mijn gemak verder lezen. Klein verschil. Momenteel ben ik trouwens bezig in Carry On van Rainbow Rowell. Dat boek stond ook al even stof te verzamelen in de boekenkast.
 • Nummertje 3: Iedere maand iets bakken aan de hand van een nooit eerder geprobeerd recept
  Ik bakte niet speciaals in de maand juni, maar ik ga dat inhalen in mijn weekje vakantie deze maand. Misschien maak ik mezelf wel een decadente chocoladetaart voor mijn verjaardag. Moehaha. #inhaalmanoeuvre
 • Nummertje 4: De Fanny&Laura omzet verdubbelen
  Het was nipt voor het afgelopen kwartaal. Op 29 juni miste ik nét €49. Toevallig kwam dat overeen met een cursus Meststoffen voor jouw blog mét korting. Toevallig. Vraag me niet hoe het éxact daarop neerkwam, maar het kwam dus daarop neer. Er werd gelukkig de volgende dag nog een cursus verkocht. En dan nog één en dan nog één en dan nog één en dan nog één… Dus ja. Het tweede kwartaal werd uiteindelijk toch verdubbeld. Hoera! Feestje! De rest van het jaar wordt een serieuze uitdaging. Ik heb geen idee of ik de trend van het verdubbelen ga kunnen verder zetten, maar we zien wel weer en zoals altijd doe ik mijn best.
 • Nummertje 10: De Verbeelding Book Challenge 2016
  Ik plaatste vorige week nog een update. De conclusie? Ik moet nog twaalf puntjes schrappen. Go me!
 • Nummertje 11: Minstens twee maal per maand iets doen met video
  Check en check. Woehoe!
 • Nummertje 13: Mijn Filofax terug beginnen gebruiken
  Een kleine zijnoot hierbij: ik gebruik mijn Filofax nog steeds voor persoonlijke afspraken, maar tegenwoordig gebruik ik een soort van bullet journal voor alles wat met mijn zaak te maken heeft. Ik kan op die manier meer kwijt en kan nog wat notities maken ook als ik wil. Het is ergens tussen een hele grote to-do lijst, een braindump en een logboek voor mijn werk. Het concept bullet journal lijkt beter te werken om orde te scheppen in een grote hoeveelheid chaos. Of het werkt alleszins op die manier voor mij en mijn chaos.
 • Nummertje 14: 3x Naaien
  Ik ruimde misschien mijn naaimachines op de afgelopen weken. Misschien. Maar ik kan die altijd opnieuw terug bovenhalen, natuurlijk. Geen. Paniek. Blijven. Ademen. Maar ja, naaien, dat staat dus op een bijzonder laag pitje tegenwoordig.

Vorig jaar had ik alle puntjes van de 30 before 30 lijst opgeschreven en vlakbij mijn computer opgehangen. Daardoor werd ik er iedere dag mee geconfronteerd en dat hielp wel. We zijn intussen halfweg het jaar en ik bedenk me dat het misschien wel eens tijd wordt dat ik de 16 van 2016 lijst best eens ook zo kan ophangen. Kwestie van gemotiveerd te blijven en werk te blijven maken van die lijst.

Zeg eens, moesten jullie deel uitmaken van de jury, zouden jullie voor het eerste puntje de boeken tellen die ongelezen in de boekenkast stonden VOOR 1 januari 2016 of worden de nieuwe aanwinsten ook geteld? U mag hieronder anoniem stemmen.

Welke boeken tellen volgens jou mee voor nummertje 1?

View Results

Loading ... Loading ...

You Might Also Like

 • Lottes Anekdotes

  Het is dan wel een anonieme stemming, maar voor mij mag je de nieuwe aanwinsten ook meerekenen hoor. Het halen van je puntjes moet wel nog leuk blijven, al die druk is nergens voor nodig 😉

 • Maaike

  Een ongelezen boek is een ongelezen boek wat mij betreft, nieuw of oud! Ik naaide ook veel meer voorheen maar kan me er niet meer toe zetten, makes two of us.

 • Maai

  Whoehoe, omzet verdubbelen is gaaf! Gefeliciteerd!

 • Pin It on Pinterest