Gelezen

De boekenbuit van juni

Ik kocht eigenlijk maar twee boeken in de maand juni. Jawel twee. Je leest dat goed. En één van die twee boeken heb ik intussen ook al gelezen. Ha! Ik ben mijn leven aan het beteren. Maar op 1 juli trokken Het Vriendje en ik naar de kringwinkel en dat is altijd nefast voor mij.

Ik besloot de boeken die ik tijdens dat kringlooptoertje op de kop tikte ook op te nemen in deze boekenbuit om het toch een beetje interessanter te maken.

Zondag verschijnt er sowieso een uitgebreidere recensie van The Girl of Ink and Stars en dan kan ik wat dieper ingaan op wat ik leuk vond aan het boek, maar waarom ik het toch een beetje teleurstellend vond. Een beetje, niet heel erg, maar toch een beetje.

En oh! Intussen heb ik ook de munt opgezocht die wordt afgekort als RS en als mijn Google research klopt, dan staat dat voor rupees. Dat wil zeggen dat dat boek in India is gekocht. Fokking India. Of omstreken, want blijkbaar worden rupees in nog wel wat Aziatische landen gebruikt. Soit. En ik vind dat terug in de kringwinkel van Wespelaar of all places. Nu vraag ik mij helemaal af hoe het daar is gekomen. Heeft iemand dat boek op vakantie gekocht? Is het iemand uit India (of omstreken) die naar hier verhuist is en die dat boek niet meer wilde? Color me intrigued. Echt waar.

Hebben jullie nog interessante boeken op de kop kunnen tikken de afgelopen tijd? Of zitten er in deze buit boeken waarvan je zegt: “Kathleen, die moet je meteen lezen!”? Laat het me dan zeker weten!

You Might Also Like

 • Hanne

  De kringwinkel van Wespelaar is wel echt een schatkamer! Zoveel leuks dat ze daar hebben!

 • Alfonsiene

  Wat zijn die filmpjes van jou altijd leuk om naar te kijken 🙂 Zelf kan ik ook heel moeilijk weerstaan aan goedkope boeken. Jammer genoeg durven ze hier in de kringloopwinkels veel meer dan een euro te vragen voor een boek dat er nog iets wat degelijk uit ziet :/

 • Silke

  Ik heb op huwelijksreis in Thailand ook een paar tweedehandse paperbacks gekocht, die dus in baht geprijsd stonden. Die zijn intussen ook al in de kringwinkel beland dus wie weet heb ik ook al eens iemand zo’n mysterieus vraagstuk bezorgd haha

 • Jeroen

  RS zou blijkbaar Indiaanse Rupees zijn. 250 Rupees zijn zo’n 3,3 euro 🙂

 • Lizesboeken

  We hebben het appartement van papa leeggemaakt dus daar heb ik veel boeken meegenomen en ik kreeg ook nog een zak boeken via GIFT.
  De boeken van Lauren Destefano staan in mijn kast maar heb ze nog niet gelezen.

 • zwartraafje

  Die eerste twee covers zijn dan ook super prachtig. Als ik ooit nog eens een chauffeur heb die zin heeft in een Kringloopwinkel-dagje dan moet ik toch echt eens een keertje naar die van Wespelaar gaan. Oh ja én uiteraard een dikke HOERA voor mensen die in juli jarig zijn. 😉 Ik werd zelf al ontzettend in de watten gelegd naar aanleiding van mijn verjaardag (die buit kan je deze zaterdag bewonderen) en ik ga gewoon nog even verder door mezelf te verwennen en de centjes én boekenbon die ik cadeau kreeg om te wisselen in allerlei leuke spulletjes. Voornamelijk boeken én Funko Dolls. Ik word er gewoon al gelukkig van het vooruitzicht.

 • Pin It on Pinterest