Gelezen

Graphic novel buit

In juni en juli liep er een actie bij Het Besloten Land in Leuven waarbij je 25% krijgt op alle Image Comics. Laat mijn favoriete graphic novels nu nét door die uitgever gepubliceerd worden. Ik weet intussen dat hun standaard een van de hoogste is die er is. Dus besloot ik een paar nieuwe graphic novels in te slaan en daarbij meteen mijn favoriete stripwinkel een beetje te steunen.

Het is wel interessant om te weten dat Image Comics zo’n hoge standaard heeft. Daardoor kan je eender wat van hen kopen en je zit bijna altijd goed. Ik heb tot nu toe één tegenvaller gehad, helaas, maar qua tegenvaller viel zelfs dat nog mee. Het voordeel is ook dat je van een reeks het eerste volume kan kopen (of even lenen bij de bib) en lezen om daarna te beslissen of je er verder je tijd, geld en energie in investeert of niet. En zulke graphic novels zijn ideaal als je wel wil lezen, maar even geen zin hebt om je lange tijd op één verhaal en een bepaalde set personages te focussen. Ik ben helemaal pro-graphic novels/strips moest het jullie nog niet zijn opgevallen. 😉

De actie loopt nog tot eind juli. Als je in de buurt bent van Leuven, spring dan zeker eens binnen bij Het Besloten Land. Als je niet meteen in de buurt van Leuven komt, dan kan je de meeste van deze graphic novels ook online vinden. Uiteraard, want wat kan je niet online vinden tegenwoordig?

Ik vermoed dat ik binnenkort nog een keer langsga bij mijn vrienden van Het Besloten Land om gebruik te maken van deze actie, want er zijn nog een aantal andere Image comics die ik graag aan mijn collectie zou willen toevoegen. En daarna moet ik natuurlijk ook volume 5 van Sunstone inslaan, want mijn goede god, ik wil zo graag weten hoe het verder gaat met Ally en Lisa. Dat laatste volume had niet bepaald een fijn einde en uuuugh. Ik weet dat alles goed komt, maar toch.

Las jij onlangs nog een toffe strip of een interessante graphic novel? Of zegt het medium je niet zo heel veel? Tips voor nog meer strips en graphic novels zijn uiteraard nog altijd meer dan welkom. Ik verslind ze. Serieus.

En nee, dit was echt geen gesponsord bericht. Ik heb met veel plezier mijn zuurverdiende centen uitgegeven aan deze strips en ik vermeld met evenveel plezier de geweldigste stripwinkel van Leuven en omstreken. Nah.

You Might Also Like

 • trijnewijn

  The sandman van Neil gaiman blijft zo subliem dat ik de hele reeks gekocht heb (ook al komen bijna alle boeken die ik lees uit de bib). Want ja, Neil gaiman <3
  books of magic is geloof ik ook van hem, waarbij het hoofdpersonage er verdacht Harry potter achtig uitziet. Ik vraag me af hoe goed Rowling die boeken kende…
  Verder ben ik ook fan van de fables reeks, een soort once upon a time maar tegelijk compleet anders.

 • Le petit requin

  Haha, “zit ik hier efkes seksboekskes te kopen” 🙂
  Bone is ook heel erg de moeite!

 • Charlotte

  och, ik moet mij echt eens in die graphic novels gaan verdiepen. Strips hebben zo’n nostalgische waarde voor mij, dat ik het blijf leuk vinden. Natuurlijk heb ik niet het oog van een graphic designer, dus het verhaal moet voor mij wel echt goed zijn
  Het concept van Alex+Ada doet mij trouwens heel hard denken aan de Zweedse reeks äkta människor (echte mensen). 🙂

 • Katrien

  Thanks voor de nieuw striptip in Leuven. Ik ging al een paar keer langs bij Gobelijn in Leuven maar dit wordt zeker een nieuwe stop!

 • zwartraafje

  Tot nu toe heb ik er nog maar één gelezen maar dat was dan wel meteen een prachtig boek. (Habibi van Craig Thompson). Vervolgens ben ik bij de bibliotheek gaan vragen of ze van plan waren om De Beeldhouwer aan te schaffen. Ondertussen is dat alweer enkele maanden geleden (kort na jouw recensie) en ondertussen wist men me te zeggen dat ze dat boek niet meer te pakken kregen. Zijn nieuwe graphic novel hebben ze wel dus die wil ik binnenkort zeker eens ontlenen.

 • Annelies

  Ik las laatst drie reeksen: Grand Magasin, De grote dode en Op zoek naar de tijdvogel van o.a. Loisel. Hij werkt vaak samen met anderen. Ook voor bovengenoemde reeksen. Ze zijn al wat ouder maar zeker de moeite. Het waren aanraders van een kennis. En bij deze geef ik de titels weer door aan jou!

 • Lizesboeken

  Af en toe lees ik wel eens een stripverhaal van Kiekeboe maar het is eigenlijk niet echt mijn genre. Een graphic novel heb ik tot nu toe nog nooit gelezen.

 • Pin It on Pinterest