Gelezen

Te lezen tijdens de zomer

Intussen is de maand juli al bijna voorbij (nooeees!), maar ik wilde toch nog even een zomer te-lezen-lijstje online gooien. Ik merk dat ik de laatste tijd een beetje all over the place aan het lezen ben en dat ik een beetje meer focus nodig heb. Vandaar dus nog een keer een te-lezen-lijstje.

En jawel, ik heb een selectie gemaakt van boeken uit mijn boekenkast. Dat gaat dat eerste puntje van de 16 van 2016 weer wat vooruit helpen, hopelijk.

Voor de geïnteresseerden, Carry On is intussen al uit. In A Little Life zit ik nu 17% ver en ik heb er best wel wat moeite mee. De afgelopen pagina’s waren een vergelijking tussen pure wiskunde en recht. Sorry, maar dan ben je mij kwijt. Het begin viel gelukkig wel mee en dus ik hoop dat er snel terug wat vaart in komt. Soit. We blijven volhouden. En het boek moet pas uit tegen 13 september, dus ik heb nog tijd zat. Mijn plan is om iedere dag 1,5% te lezen. Dan kom ik er tegen die datum. Ideaal.

En natuurlijk lees ik tussendoor nog vele andere boeken en graphic novels, dat spreekt voor zich. Niets zo geweldig als tijdens bloedhete zomerdagen in een tuinstoel te liggen met een goed boek.

Welke boeken wil jij graag deze zomer lezen? Heb je ook een lijstje? Welke boeken neem je mee op vakantie?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  A Little Life ligt hier ook klaar, maar ik durf er niet zo goed in te beginnen. Ik ga er nog even mee wachten, denk ik. 🙂

 • Nele

  Ik ben net begonnen in “een leven na jou” en ik zit nog maar aan pagina 50 maar ben al echt vollédig verkocht. Ik wil alleen maar lezenlezenlezen maar jammer genoeg moet ik dringend naaien 🙂 (deadlines en al, weetwel). Gelukkig mag ik zo meteen gaan werken en dat wil zeggen 2x 30 minuten treinen!

 • Karen

  Red Queen en A Little Life staan hier ook nog op mijn te lezen lijstje.
  Je hebt er trouwens een nieuwe kijker bij, namelijk mijn oma 🙂 Ze is al fan 😉

 • Annelies

  Dromendochter is prachtig. Ik las het een tijdje geleden. Sterrenlicht, nr 2 van de reeks is ook heel erg mooi. En er komt nog een deel 3! Woop woop! Het is er al in het Engels (Dreams of gods and monsters) maar werd nog niet vertaald.

 • De Zuster Van

  A Little Life heb ik net uit en was daar zwaar van onder de indruk: tranen met tuiten en dat overkomt mij zelden bij een boek. Recensies over het boek heb ik pas achteraf gelezen en blijkbaar ben je ofwel helemaal voor ofwel helemaal tegen. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!

 • Charlotte

  Red Queen heb ik net voor de tweede keer uit, ter voorbereiding van deel 2, en ik blijf het een leukerd vinden. Entertainment pur sang 🙂
  Ik was geen fan van The Miniaturist, dus ik ben benieuwd wat jij er van maakt!

  Ik maak eigenlijk nooit te lezen lijsten, ik vrees dat ik ook niet zo goed zou zijn om er mij aan te houden. Als het begint als moeten te voelen, vind ik er niks meer aan…

 • Katrien

  Ik wissel magazines af met boeken. Maar de beslissing neem ik ad hoc. Waar ik op dat moment zin in heb, dat lees ik! Nu bezig aan een Mindfulness boek, daarna weer wat tijdschriften en dan weer een boek. Afwisselen stimuleert me wel,

 • Lottes Anekdotes

  Oh ja, dat stuk over de vergelijking tussen wiskunde en recht vond ik ook vre-se-lijk. Maar het wordt weer beter, vind ik. Al is het boek nog niet uit (ben ondertussen in een ander bezig, want A Little Life woog te veel in mijn bagage), dus ik kan nog niet beloven dat het daarna niet opnieuw slechter wordt.

 • Evi

  Begin deze maand begon ik in A little life en ik moet toegeven dat het me soms ook wel moeite kost om verder te lezen. De vergelijking tussen wiskunde en recht ben ik gelukkig al voorbij, dus ik hoop dat het binnenkort beter wordt. A red queen kende ik nog niet, maar lijkt me wel een fijn boek te zijn. The Miniaturist vond ik dan weer geen hoogvlieger, maar ben wel benieuwd naar wat jij ervan vindt.

 • Pin It on Pinterest