Gebeurd

De 16 van 2016 – maand 7

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zestien doelstellingen voor het jaar 2016. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 16 van 2016 lijst.

Ik hoor vaak dat mensen aan het begin van het jaar goede voornemens maken en ze dan weer aan de kant zetten tegen februari. Bij mij werkt het ietsje anders. Ik begin vol goede moed aan mijn doelstellingen en werk er een paar maanden zeer enthousiast aan. Maar tegen juli ben ik al weer geïnteresseerd in een hoop andere zaken. Moest je mij laten doen dan zou ik iedere week met een ander project bezig zijn. Het feit dat ik mijn aandacht bij één lijst doelstellingen kan houden voor langer dan drie maanden is al opmerkelijk op zich. Serieus. Ik merk dat ik sinds juni duidelijk met mijn hoofd niet meer bij deze lijst bent. Misschien moet ik volgend jaar aan de slag met een doelstellingen lijst voor zes maanden? Of drie maanden? Stuff to think about.

Om maar te zeggen dat deze update van de 16 van 2016 weer zeer, zeer, zeer mager is. Soms vind ik mezelf en de snelheid waarmee ik afgeleid raak ook bijzonder vermoeiend. Believe you me.

 • Nummertje 1: 30 van de ongelezen boeken in mijn boekenkast lezen
  Vorige keer vroeg ik jullie welke boeken er allemaal meetelden voor dit puntje: enkel de boeken die al in mijn kast stonden voor het begin van het jaar onzes heeren 2016 of ook de nieuwe aanwinsten? Blijkbaar vond de meerderheid dat zowel de oude boeken als de nieuwe aanwinsten meetelden. Pfoeh. Mooi zo. Dat wil zeggen dat ik weer eens vier boeken kan toevoegen aan dit lijstje. Ik las namelijk Carry On, Red Queen, The Girls en Cinder. En ik moet dringend een inhaalbeweging doen als het aankomt op recensies schrijven, want oh boy, ik loop achter.
 • Nummertje 3: Iedere maand iets bakken aan de hand van een nooit eerder geprobeerd recept
  Ik loop achter, jongens! In juni bakte ik niets nieuws en ook in juli bakte ik niets nieuws. Dat wil niet zeggen dat ik in het geheel niets bakte. Nee, nee. Ik was jarig in juli en dat betekent trakteren op het werk. De afgelopen jaren was er altijd wel iets over van de traktatie. Dit jaar? Nada. Niet. Noppes. Geen kruimel. Bon. Binnenkort heb ik weer twee weken staycation en dan ga ik nog eens rommelen in de keuken. Mark my words.
 • Nummertje 9: Tuttefrut uitbouwen
  Toegegeven, ik heb een beetje getwijfeld de afgelopen weken. Ben ik wel goed bezig met Tuttefrut? Steek ik er eigenlijk niet te veel tijd in die ik misschien beter in iets anders zou kunnen steken? Is er eigenlijk wel iemand die dit leest?! Moet ik hiermee verder doen of zet ik het beter stop? Na zes maanden was het even tijd voor een evaluatie. Ik schakelde mijn lezers in en legde ze een enquête voor. En ik heb veel geleerd uit hun antwoorden. Heel veel. Hun antwoorden waren het duwtje in de rug dat ik even nodig had. Zo gaat dat dan. Uiteindelijk heb ik besloten ermee verder te gaan en over zes maanden nog eens een evaluatie te doen. Dus ik blijf verder werken aan het uitbouwen van Tuttefrut. Dat wil ook zeggen dat er de komende tijd daar het één en het ander gaat veranderen. U weze gewaarschuwd.
 • Nummertje 11: Minstens twee maal per maand iets doen met video
  Check, check en check. Video is zo’n beetje mijn grote liefde aan het worden momenteel. Ik probeer de laatste tijd iedere week een video te publiceren en met uitzondering van vorige week lijkt dat vrij goed te lukken. Momenteel is één video per week haalbaar. Meer moet je niet meteen verwachten. Ik amuseer me ermee en dat is het belangrijkste.
 • Nummertje 14: 3x naaien
  Deze week vond ik een leuk mailtje in mijn mailbox in verband met een samenwerking die iets te maken heeft met naaien. Dus wie weet gaat die samenwerking er wel voor zorgen dat ik dit puntje alsnog ga kunnen schrappen. Wie weet. To be continued.

Dus ja. Gene vette weer deze maand. Ahum. Kuch. Er zitten nog altijd een paar makkelijke puntjes tussen. Puntje vijf bijvoorbeeld. Naar de kapper gaan. Hoe moeilijk kan het zijn? Toch? Toch?! Inderdaad. Ik heb nog vijf volle maanden om er werk van te maken. Tijd zat, lijkt me dan. Tijd. Zat.

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2016? Verlies jij ook na een tijdje interesse in je eigen doelstellingen? Of blijf je vol goede moed verder ploeteren? En moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • Anne - Ditisanne.nl

  Haha, ik ben niet zo goed in het volhouden van doelstellingen. Moet eerlijk zeggen dat ik ze ook niet echt geformuleerd heb maar meestal komt het vaag een beetje neer op ‘minder eten’, ‘meer sporten’, ‘vaker bloggen’. En dan treedt het grote tijdgebrek op waardoor ik a) naar fastfood of magnetronmaaltijden grijp, b) niet aan sporten toe kom en c) het bloggen ook een beetje naar de achtergrond verdwijnt…

  Vind jouw gelezen boeken dus al heel dapper, goed bezig! Misschien helpt het om het inderdaad op te schrijven zodat iedereen kan controleren!

 • Eva

  Ik maakte dit jaar voor de allereerste keer een jaarplan en het lukt me vrij aardig om dat te volgen eigenlijk. Het geeft me richting en maakt de prioriteiten duidelijk. Ik zette in op wat gewichtverlies, beweeg meer en vertrek kortelings voor een paar daagjes ‘alleentijd’. Het verschil met jouw plan is dat ik er geen 16 maakte, maar 7, met wat subdoelstellingen. En ik schreef ze resultaatsgericht, zodat de manier waarop ik ze realiseer, meer ruimte geeft. Concreet voor jou zou een doelstelling kunnen zijn: ‘ik zit goed in mijn vel’ met daarbij een paar subdoelstellingen als naar de kapper gaan, je algemene gezondheidstoestand checken bij de dokter, een streefgewicht halen…In de loop van het jaar kan je daar dan wat aan toevoegen, zoals ‘ik jog 2 keer per week’ bijv. Misschien kan je wat met deze suggesties?

 • Pin It on Pinterest