Gelezen

Verjaardagsboekenbuit

Dinsdag 19 juli werd ik weer een jaartje ouder. Zo gaat dat dan in het leven. En ik mag mezelf nu echt wel een dinosaurus noemen. Maar het voordeel van oud en volwassen zijn, is dat je met die zuurverdiende centen waar je hard voor hebt gewerkt, jezelf in de watten kan leggen.

Ik doe dat uiteraard graag door massa’s boeken voor mezelf te kopen. Zo gaat dat dan. Dus, take that, jonkies. Jullie mogen dan misschien alle tijd in de wereld hebben, inclusief twee ร  drie maanden zomervakantie, maar ik heb centen om boeken te kopen. Nah!

In totaal kocht ik tien boeken voor mijn eigen verjaardag. Want ja, wie ben ik om mezelf tegen te houden?

Ik weet weer wat lezen. En eigenlijk zou ik best even stoppen met boeken kopen (nee, echt?!), maar stiekem heb ik al weer een tweede boekenbuit klaar, want het bleef niet bij deze tien boeken in de maand juli. Nope. Nope. Misschien dat ik mij weet te herpakken in de maand augustus, maar ik ben oud en wijs genoeg om zelf te beslissen wat ik doe met mijn geld. Jullie kunnen me niet zeggen wat ik wel mag en niet! Jullie zijn mijn mama niet! (Behalve dan mijn mama die hier echt wel meeleest, want die is mijn mama en die mag misschien wel iets zeggen ๐Ÿ˜‰ ).

Leggen jullie jezelf eens goed in de watten voor je eigen verjaardag onder de noemer “treat yo self“? Of koop je lekker wat je wil, wanneer je wil omdat je oud en wijs genoeg bent en niemand je kan tegenhouden? ๐Ÿ˜‰

You Might Also Like

 • SaarBlogs

  Nog een reden om je blog te volgen (of misschien net niet): nieuwe book-tubers om te volgen – ik heb letterlijk een hele post over een paar van mijn favorieten, maar da’s echt zo’n verslaving die nooit helemaal voldaan is, niet?
  Die hele serie van Marissa Meyer kom ik ook al een hele tijd overal tegen bij de book-tubers en -bloggers die ik volg, dus misschien dat ik me daar effectief toch eens aan ga moeten zitten – I have a birthday coming up, dus ‘k ga eens van dat ‘treat yo self’-principe gebruik moeten maken, denk ik ๐Ÿ™‚
  Gelukkige (heel late) verjaardag trouwens!

 • Charlotte

  Op mijn verjaardag ga ik steevast niet werken, nah. Opt werk weten ze dat al ๐Ÿ˜‰ Nadeel is wel dat ze allemaal lekkers verwachten als ik terug ben, haha.
  Leuke buit! The Lunar Chronicles staan ook al lang op mijn lijst. Plus een paar nieuwe interessants boeken zien passeren. En twee booktubers. ๐Ÿ™‚

 • Alfonsiene

  Dat van die boeken uit een reeks die dezelfde uitgave moeten hebben is zo herkenbaar! Ik heb hier deel 1 en 3 staan van de hongerspelen in een hardcover versie, maar nergens vind ik dat verdomde deel 2 eh! Maar er komt geen andere versie tussen! Mijn vriend begrijpt niks van dat autistisch trekje van me ๐Ÿ˜€

 • zwartraafje

  Ha, die intro bovenaan vond ik echt geweldig. Vermits ik zelf niet kan gaan werken bestaat mijn boekenbudget uit kerstgeld, verjaardagsgeld en de eventuele opbrengst wanneer ik wat boeken verkoop รฉn zo meteen ook plaats maak voor nieuwe aanwinsten. Cinder en Scarlett vond ik zelf geweldig leuk. Ik heb ze wel in de vertaalde versie gelezen maar vermits die nadien stilviel (daar komt binnenkort verandering in dankzij Blossom Books) viel het toen ook bij mij stil. Ik ben echt benieuwd wat je van het Kaartenhuis van Danielewski gaat vinden. Zelf heb ik dat boek zo’n 15 jaar geleden gelezen en ik was er toen helemaal gek van. Het sfeertje, maar ook hoe de bijzondere opmaak van sommige pagina’s perfect is afgestemd op het verhaal. En die cover van Foxlowe … ik heb geen flauw idee hoe je hier prentjes kan toevoegen maar je mag je nu zo’n paar ogen met hartjes voorstellen.

 • Kruimel

  Mooie buit. Ben nu al benieuwd naar je reviews.
  Op vlak van boeken denk ik vaak: ‘ik rook niet, ik ga met de fiets naar het werk en met wat ik daaraan uitspaar, koop ik boeken nah!

 • Kathleen

  “Ik ben niet zo voor rode boeken, maar dees boek vind ik echt heel mooi”
  Wat een schitterende uitspraak, die ik helemaal begrijp ๐Ÿ™‚

 • Pin It on Pinterest