Gebeurd

Staycation time!

We waren echt zo goed bezig begin dit jaar. Het was januari of februari en we waren al aan het kijken naar vakantiehuisjes in Denemarken, Frankrijk en Duitsland. Uiteindelijk konden we weer geen beslissing maken, waren er een hoop variabele factoren en besloten we er toch maar weer eens een staycation van te maken. Die verre, exotische bestemmingen, die lopen heus niet weg.

Ooit. Ooit lukt het ons wel een keer om een vakantie te plannen. Echt. Mark my words.

Maar dat wil niet zeggen dat we niet weten wat gedaan de komende tijd. We hebben een paar concrete plannen en ook een lijstje met zaken die we graag willen doen, maar die iets minder concreet zijn. We zien wel wat de dagen ons brengen. Het is vooral nodig om even uit de dagelijkse routine te stappen en uit te rusten, want oh boy, de afgelopen weken en maanden zijn behoorlijk zotjes geweest.

 • Milkshake in Mechelen. Ik zag op mijn Instagram verschillende foto’s opduiken van de MLKSHKbar in Mechelen. Die bar zit in de poortgebouwen van de Kruidtuin. Veel plaats bieden die niet, maar blijkbaar zouden er de heerlijkste milkshakes gemaakt worden. Het was vooral de smaak popcorn caramel die mijn aandacht trok, want komaan… Een milkshake die naar popcorn smaakt, dat kan toch gewoon niet slecht zijn. Toch?!
 • Railbiking. Nog zoiets geks dat onlangs op mijn radar verscheen. Blijkbaar zijn er oude treinrails waar je nu met speciale karren op kan fietsen. Er zijn railbikingroutes op verschillende plekken in ons land te vinden. Je hebt korte tochten en natuurlijk ook langere tochten. Je kan zo’n kar huren voor vier personen of voor grotere groepen. We hebben uiteraard nog geen idee hoe of waar, maar we gaan railbiken. Dat staat vast.
 • Blote voetenpad. Hierover hoor ik al jaren mensen enthousiast vertellen. Het komt erop neer dat je aan het begin van de wandeling je schoenen en sokken uitdoet om dan een wandeling te maken op je blote voeten over verschillende ondergronden. Ik ben een grote blote voetenfan. Van zodra het warm genoeg is om geen sokken meer aan te doen, loop ik op mijn blote voeten door het huis. En als ik ergens ben waar ik weet dat er niet al te vreemd zal opgekeken worden, zoals in de tuin bij vrienden of familie, dan doe ik daar ook mijn schoenen en sokken uit. Blote voeten zijn echt bangelijk. Dus het wordt de hoogste tijd dat ik een keer zo’n blote voeten wandeling doe.
 • De hobbykamer make over. De hobbykamer is eigenlijk een kamer met een persoonlijkheidsstoornis. Langs de ene kant is het mijn werkplek, maar ook mijn creatief atelier waar ik naai en teken. Langs de andere kant van de ruimte zit Het Vriendje met zijn spullen. En af en toe staat er ook was te drogen. Misschien. Zo. Het plan is om een beetje te schuiven met alles wat er nu in de kamer staat en het Ikea-gewijs beter in te richten (leven op 25 vierkante meter!), zodat we allebei wat meer ons ding kunnen doen zonder elkaar daarbij te storen.
 • Exploding Kittens spelen. Nee, nee, we gaan Vince en Nelson hier niet opblazen. Zot. Exploding kittens is een kaartspel dat ik vandaag aan Het Vriendje gaf voor zijn verjaardag. We speelden al één rondje en ik vermoed dat er nog heel wat gaan volgen. Het lijkt een beetje op Uno, maar een stapje verder en ook wel een beetje uhm… volwassener. En grafischer. En zo. Maar dolle pret. Dat zeker wel.
 • Het plafond van de keuken verder afbreken. Ik probeer dat stuk nog even te negeren.
 • Luther kijken. We hebben weer een serie gevonden op Netflix die net iets te verslavend is. Voor de Sherlock fans… Check Luther. Tienduust hartjes voor Luther.
 • Liggen en lezen. Maar dat spreekt voor zich. Intussen las ik al twee boeken uit en twee graphic novels. Als ik dit tempo aanhoud, dan heb ik tegen het einde van de vakantie véél gelezen. 😉

En dan zijn er nog de typische dingen natuurlijk. Eens gaan wandelen. Eens gaan fietsen. Een geocacheke doen hier en daar. De kringwinkels afschuimen en te veel boeken kopen. Afspreken met fijne mensen en lekker eten. Tekenen en schilderen. Schrijven. Picknicken. De auto inspringen en ergens naartoe rijden.

We zijn dan misschien de slechtste planners ooit als het aankomt op reisplannen, maar we amuseren ons thuis ook. No worries. 😉

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Toen ik de aankondiging van Exploding Kittens zag bij The Oatmeal kwam het er niet van die te kopen, gewoon omdat ik het vergat, maar intussen vond ik het jammer dat ik mijn kans gemist had, omdat ik dacht dat het enkel via de crowdfundingscampagne te koop was. Goed om te weten dat het toch nog te verkrijgen is!
  Geniet van je vakantie! Wij gaan dit jaar ook niet op reis, al is verbouwen ook niet echt een staycation natuurlijk …

 • Olga

  Wat een toffe plannen! Staycation klinkt nu veel leuker dan een échte vacation. En ik moest hardop lachen over de Exploding kittens. ?

 • Inge - The Belgian Reviewer

  Fijne vakantie ! Bedankt voor zoveel goeie tips, ik lees zo’n posts waar ik zelf weer nieuwe dingen leer kennen heel erg graag !

 • Karen

  Luther is zoooooooooo goed! Enjoy!
  En staycations zijn top!

 • Monique

  Haha, en weer hebben we veel gemeen 🙂
  Wij gaan al jaren (ik bijna 30) kamperen op onze familie camping en dat bevalt pirma.
  Toch roepen we ook alweer een paar jaar nog ergens anders heen te willen, maar luiheid en keuzestress zorgen ervoor dat we toch steeds alleen naar de camping 10 km van huis gaan.
  Ik wist niet dat het railbiking heet, maar ik herinner me dat ik heel (heel) lang geleden al eens op een vierwielig karretje over rails gefietst ben, dus helemaal nieuw is dat waarschijnlijk niet.
  Blote voetenpad is voor echte avonturiers 😉 Ik loop graag op slippers, maar ruwe of harde ondergrond onder mijn niets gewende voetjes is me toch te pijnlijk.
  Ook onze hobbykamer staat op de nominatie voor een “grote beurt”. Schilderen, nieuw buro, enz enz.
  Manlief wil dit graag uitstellen tot de winter. Maar ja, het is dan ook mijn hobbykamer, dus voor hem minder belang 😉
  Ik had bij Exploding Kittens (zag je post eerder op Instagram) niet aan Uno gedacht, maar nu is mijn interesse gewekt.
  Het is mij in 2 weken kampeervakantie weer niet gelukt ook maar één boek uit te lezen (veel te nieuwsgierig naar de levendigheid om mij heen), dus er staan nog boeken genoeg te wachten…

 • Voskosmos

  Als je in Mechelen een milkshake gaat drinken moet moet moét je ook naar de Foom gaan op de Wollemarkt. Ga daar eerst ontbijten, dan een beetje door de stad wandelen, en als je dan weer plaats heb in je maag ga je een milkshake drinken. Voila zie, een ganse daguitstap!

 • Lizesboeken

  Geniet van je vakantie!
  Ik loop ook het liefst op blote voeten rond en doe het soms zelfs op het werk, zolang dat ik aan mijn bureau blijf zitten ziet toch niemand dat.

 • meisje

  Haa! Toevallig zijn we maandag naar het blotevoetenpad in Zutendaal geweest, niet zo heeel ver van Leuven.
  We stonden tot onze enkels in de blubbermodder en tot onze knieën in het water, we liepen over boomstronken, door gras, over schelpjes en keien en klommen hoog in een uitkijktoren. Heel leuk om te doen (hoor mij reclame maken ;-))!

  Geniet nog van jullie staycation!

 • Kelly

  Railbiking! Wij deden dat vroeger af en toe, met het gezinnetje, als we op vakantie waren in de Ardennen. Nostalgie!
  En yes, staycations zijn de max! Eindelijk eens tijd om al die – leuke en misschien af en toe soms iets minder leuke maar toch – dingen te doen die gedurende het jaar blijven liggen + extraatjes gewoon omdat er tijd is.

 • Lottes Anekdotes

  Jaaaaaaa, Luther! <3 Ik ben trouwens geen kandidaat voor staycations. Ik zie er het nut en zo wel van in, maar mijn reisbloed is veel te onrustig.

 • Resaarcle

  Klinkt allemaal leuk! Behalve het afbreekstuk dan ?.

 • Silke

  Geniet er van!!!

 • goofball

  die blotenvoetenpaden , dat wil ik ook nog eens proberen. Klinkt echt leuk.

  Je kan railbiken op de hoge Venen. Heel mooie streek. Als je nog meer tips voor ginder in buurt nodig hebt mag je altijd eens roepen. http://www.railbike.be/nl/

 • zwartraafje

  Mechelen is zo’n leuke stad. Als jullie er geraken moet je zeker even bij de Zondvloed langs gaan. Als boekenfan ga je daar met veel plezier rondsnuisteren. Bij een bezoekje aan De Sleghte komt natuurlijk ook geen opoffering zien. Om tussendoor even te bekomen van al dat rondslenteren vind ik Beans een heel tof adresje. Al zijn er daar in Mechelen eigenlijk heel veel van te vinden.

 • anna berg

  staycation – ik ben fan

 • Eline

  Aah, ik zag uw blotenvoetenposts op IG passeren vandaag en dat zag er zalig uit! Ik loop ook liever zonder schoenen rond, zelfs op mijn werk heb ik moeite om ze aan te houden (en ik ben daar gelukkig niet de enige :p). Ik volg ook vol spanning de vooruitgang van de hobbykamer, uw Instagram stories zijn daardoor de eerste waar ik naar op zoek ga. Dat mijn eigen bureau/studio/gameroomvhvriendje serieus onder handen wil nemen (maar niet kan) zit daar waarschijnlijk wel voor iets tussen…

 • Sofie

  Toch flink bezig geweest en staycation is hip 🙂 Ik kan daar ook wel eens van genieten 🙂

 • Pin It on Pinterest