Gemaakt

De Emma Jurk: het dilemma

Ik kan jullie niet helemaal zeggen wanneer ik exact gestopt ben met naaien, maar gaandeweg rolden er hier steeds minder en minder naaisels van onder de naaimachine. Het laatste item dat ik naaide was een groene Lady Skaterjurk in december 2014, zodat ik kerstelfje kon spelen (groene jurk, rode riem, zwart-wit gestreepte kousen, you catch my drift). Of dat is alleszins het laatste dat ik mij kan herinneren. Sindsdien verzamelden mijn naaimachines het verkeerde soort stof.

Ik was op het punt gekomen dat ik besloten had ze op te ruimen en op zolder te zetten. En toen verscheen er een mailtje in mijn inbox. Of ik zin had om aan de slag te gaan met een patroon van La Maison Victor. Met schaamrood op mijn wangen bekende ik hen dat ik al hun magazines had liggen, maar er nog nooit iets uit had gemaakt. Hell, mijn naam staat zelfs in één van de edities, maar er een mooi jurkje uit maken? Nope. Nope. Maar ze wilden me toch nog altijd graag een patroontje opsturen. Ik kon het verloten onder mijn lezers als ik wilde, lieten ze weten. Dus dat laatste was min of meer het plan.

Tot ik het patroon voor de Emma jurk uit de brievenbus viste en een klein beetje verliefd werd op die jurk. Een klein beetje. Ik heb iets met jurken met een speciale rug. Anekdote: op de Verbeelding Book Club meetup droeg ik een jurkje met zo’n speciale rug. Omdat ik de driehoek die die jurk openlaat op mijn rug was vergeten in te smeren, heb ik tot op de dag van vandaag nog altijd een ietwat bruinige driehoek in mijn rug gebrand. I kid you not. Soit.

Daarnaast is het ook gewoon een mooi patroon. Ik heb al zoveel naaipatronen gekocht en kijk dan altijd graag naar de vormgeving. Beroepsmisvorming en al. Het ene patroon zit in een hoesje, het andere is verwerkt in het boekje,… De manier waarop La Maison Victor het aanpakt was ik nog niet tegengekomen. Het is een soort van mini-mapje. Links in het mapje zit een boekje met de instructies in vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits), rechts zit het patroon zelf. Handig wel. Plus het patroon zelf is gedrukt op dikker papier waardoor het geen gevecht is om het terug opgeplooid te krijgen. Hallelujah.

Dus ik zit met een dilemma: het patroon bijhouden en het op termijn zelf maken (zo’n jurk is ideaal voor de eindejaarsfeesten, toch?) OF het weggeven via een winactie hier op mijn blog. De afgelopen dagen heb ik er al serieus mijn hoofd over gebroken. En toen moest ik opeens terugdenken aan Voskosmos. Zij had via Twitter laten weten dat ze wel fan was van de poll onder dit blogbericht en of ik dat nu meer zou doen, zo’n polls? U vraagt. Wij draaien. Zo gaat dat hier.

Dus, zeg eens lieve mensen, wat zouden jullie doen met zo’n mooi patroontje?

Bijhouden of weggeven?

View Results

Loading ... Loading ...

You Might Also Like

 • Jessi

  Kleedje maken en dan het patroon weggeven? Twee gelukkige zielen 😉

 • Elke

  Hé, da’s een moeilijke, want ik heb dat patroontje al zo vaak twijfelend in mijn handen gehad, en hoe verleidelijk is het dan niet om aan te moedigen het weg te geven (jaja, aan mij natuurlijk!). Maar eerlijk is eerlijk, als ik het graag wil betekent het dat het een leuk patroontje is, en dan moet je ‘t zelf gewoon maken. Ik zal uitkijken naar het resultaat, en misschien trekt me dat toch eens over de streep om het patroontje vast te houden en mee naar huis te nemen… Succes!

 • Miss Pixie

  Amai, ze hebben die mail zeker naar elke Belgische Blogger gestuurd? :p Kreeg het mailtje ook en koos ook voor de Emma-jurk om weg te geven vr mijn blogverjaardag (was vorige week maar ik krijg maar geen blogpost online).

 • Le petit requin

  Maar ale Kathleen, als je die jurk mooi vindt en wilt maken, dan hou je dat patroon toch zekers!

 • Hankiemon/Gwyllion

  Precies, gewoon zelf maken en dan weggeven! Heb je meteen een stok achter de deur want ja, heel lang kun je dat dan niet laten liggen hé…! 😉

 • Charlotte

  Haha, ik heb ook een mail van hen gekregen, maar omdat ik niet naai heb ik niks gekregen 😉
  Het is echt een heel schoon kleedje en omdat ik (nog) niet kan naaien, gaat mijn stem naar maken!

 • Literasa

  Ik voel gewoon dat je dit zelf wilt! Geef het daarna weg (het liefst aan mij, hoewel ik nog nooit een jurk heb gemaakt).

 • Kelly

  Jaaaa, polls zijn leuk! Ik heb de plugin ook net geïnstalleerd! 🙂

 • Olga

  Níét aan mij geven! Ik heb namelijk een ongebruikte naaimachine én een hele stapel van La Maison Victor in mijn kast liggen waar ik ‘nog niet aan toe ben gekomen’. Misschien als jij iets maakt, dat ik inspiratie krijg om gordijntjes voor in mijn party office te naaien.

  Oeh en sexy hoor, een bruine driehoek! ^_^

 • Barbara

  haha, ik kom een beetje laat denk ik, wrsch heb je al gekozen intussen 🙂 Ik zou het gewoon zelf houden en maken, ben je ineens terug begonnen! ben wel benieuwd wat je gaat doen 😉

 • De Zuster Van

  Ik zou het niet weggeven, maar zelf maken. Hoewel ik het gevoel heb dat naaien niet echt jouw cup of tea meer is. Misschien een leuk staycation projectje?

 • Lizesboeken

  Als ik jou was zou ik het patroon bijhouden zodat je er achteraf geen spijt van krijgt.

 • zwartraafje

  Ik zit zelf met een voet van een ‘niet-duidelijk-omschrijfbaar’-kleurtje met daarin zo’n spierwit kruis door de bandjes van mijn ballerina’s. Jurkjes maken is niet aan me besteed. Daar heb ik het geduld niet voor én heel eerlijk vind ik het ook niet ontspannend om te doen. Ik ben echter wel heel benieuwd naar het eindresultaat dus ik hoop dat je het toch een keertje zelf gaat maken. Bovendien heb je ondertussen al reclame gemaakt voor het patroon dat je kreeg toegestuurd. Dus de mensen van La Maison Victor zullen het waarschijnlijk niet erg vinden als je niet meteen aan het uitwerken zelf toekomt.

 • Lottes Anekdotes

  Sowieso eerst zelf maken! Daarna kan je het nog altijd weggeven hé, met de tips en tricks die je ondertussen hebt geleerd.

 • Voskosmos

  Hoera voor polls *vreugdedansje*

 • Pin It on Pinterest