Gebeurd

De 16 van 2016 – maand 8

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zestien doelstellingen voor het jaar 2016. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 16 van 2016 lijst.

 • Nummertje 1: 30 van de ongelezen boeken in mijn boekenkast lezen
  Ik las in augustus drie boeken die in mijn boekenkast stonden. Uiteraard was er de nieuwe Harry Potter. Uiteraard. Dat spreekt voor zich. Dan was er Zwijgen is Goudvis waarvan ik een recensie-exemplaar ontving. Aan het einde van de maand las ik The Miniaturist, een boek dat toch al even op mijn te-lezen lijstje stond en waarvan ik ook al even een ongelezen exemplaar in mijn boekenkast had staan. Dat zijn dus weer drie ongelezen boeken die ik mag schrappen. Hoera!
 • Nummertje 3: Iedere maand iets bakken aan de hand van een nooit eerder geprobeerd recept
  In de vakantie had ik nood aan iets exotischer. Iets met kokos bijvoorbeeld. Na heel wat zoeken kwam ik uiteindelijk uit bij het recept voor krokante kokoskoekjes van Rutger en boy oh boy. Dikke aanrader dat recept. De koekjes waren heerlijk en supermakkelijk om te maken. Die gaan hier ongetwijfeld nog eens gemaakt worden.
 • Nummertje 6: Een fictie e-boek publiceren
  Echt publiceren-publiceren ben ik nog niet aan het doen (zelfvertrouwen en zo, het blijft een werkpuntje), maar ik ben mijn NaNoWriMo verhaal dat ik in het jaar onzes heeren 2012 schreef, langzaam maar zeker op Wattpad aan het zwieren. En hey, ik heb daar de volle achttien volgers, dus achttien mensen zijn dat verhaal aan het lezen. Dat is al veel meer dan wanneer ik het gewoon stof zou laten verzamelen op mijn harde schijf. De schrijfkriebel sloeg trouwens serieus toe in augustus. Er zat al even een verhaal in mijn hoofd, maar aangezien het te lang en te complex was, heb ik er één stuk uit genomen en het kortverhaalgewijs online gegooid. Stiekem ben ik intussen ook al begonnen aan een iets langer verhaal, maar daar wil ik eerst nog wat meer hoofdstukken van schrijven voor ik het begin te publiceren. Voor de geïnteresseerden, mijn Wattpad profiel met de verhalen kan je hierzo vinden.
 • Nummertje 8: Nog een cursus op poten zetten
  Een aantal mensen zijn intussen al op de hoogte van de nieuwe cursus. Het wordt een cursus rond grafische vormgeving. Lang, lang geleden maakte ik al een keer een cursus rond grafische vormgeving, maar die was heel hard gefocust op Photoshop. Hij heette dan ook Photoshop voor Bloggers. Natuurlijk is het voor bloggers en bijberoepers niet altijd even evident om in zo’n duur softwarepakket te investeren. Dus zo ontstond het idee om een gelijkaardige cursus te maken MAAR met gratis of goedkopere alternatieven. Ik ben nog volop aan het sleutelen aan de cursus, maar als je op de hoogte wil blijven, dan laat je best even hier je e-mailadres achter.
 • Nummertje 11: Minstens twee maal per maand iets doen met video
  Check. Check. En Check. Drie zelfs! Woep! Woep! En ik deed begin deze maand ook een live stream rond bloggen met Gerrit van TeachMe. Vier! Nah!

En dat is het zo’n beetje. Ik heb het gevoel dat ik desondanks die twee weken vakantie in augustus best wel wat heb gedaan. Volgens mij kan ik het eerste puntje bijna schrappen, maar dat moet ik nog eens bekijken. Er is nog wel wat werk aan de winkel als ik deze lijst wil afwerken tegen het einde van het jaar, dus ik begin vol goede moed aan het najaar. En wie weet durf ik eindelijk eens binnen te stappen bij een kapper. Ahum. Kuch.

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2016? Doe jij ook nog een serieuze inhaalbeweging in het najaar nadat je even hebt kunnen uitrusten in de zomer?

You Might Also Like

 • liese

  ik ben niet zo’n doelstellingen-persoon, maar chique van je dat je de jouwe kan volbrengen!

 • Lizesboeken

  Ik houd niet zo van doelstellingen maar heb wel een Goodreads challenge ingesteld. Daarvoor zou ik dit jaar nog minimum 18 boeken moeten lezen. Ik vrees dat dat niet zal lukken maar geen probleem indien het niet lukt.

 • Pin It on Pinterest