Gebeurd

Kortjes

Vroeger schreef ik regelmatig eens een blogbericht met de titel Kortjes. Dat waren blogberichten die bestonden uit puntjes, omdat ik ofwel té veel te vertellen had ofwel té weinig, maar toch iets wilde schrijven. Momenteel wil ik veel vertellen, maar kan ik niet te diep ingaan op bepaalde zaken, dus grijp ik even terug naar het Kortjes formaat.

 • De keuken. In mijn blogbericht over de plannen voor de vakantie schreef ik al dat we het plafond uit de keuken zouden strippen. De plannen werden een beetje gewijzigd waardoor we onze tijd en energie tijdens de vakantie in de hobbykamer staken en vorige week pas begonnen met dat plafond. Het is er volledig uit. De keuken zag er uit als een oorlogszone en we aten twee dagen Chinees omdat we twee dagen nodig hadden om alles op te ruimen. Nu lijkt er nog altijd een laagje fijn stof te hangen, maar dat zal uiteindelijk wel weer verdwijnen na een kuisbeurt of tachtig.
 • Nummertje 16. Je weet wel, van de 16 van 2016. Ja. Normaal gezien zouden we afgelopen weekend samen met de stiefvader van Het Vriendje even hebben gekeken hoe we dat plafond van de keuken best zouden aanpakken. Alleen kwamen we dit weekend bijzonder dicht bij het afvinken van het fameuze nummertje 16. Het scheelde letterlijk millimeters of zo voelde het toch. We zijn eerder dit jaar nog een keertje heel dicht in de buurt gekomen, maar nu gingen we zelfs nog een stapje verder. Uiteindelijk bleek het toch niet door te gaan. Boe. Door heel die heisa verloren we het plafond ook even helemaal uit het oog. Ja.
 • De Toekomst. Bezig zijn met Nummertje 16 deed me ook even stilstaan bij De Toekomst. Ik ben niet de meest geweldige planner en vind het dus al geweldig als ik weet wat ik morgen ga eten en wat er volgende week allemaal op mijn kalender staat. Je hebt van die mensen die rondlopen met een vijf jaren plan en een tien jaren plan. Het spreekt voor zich dat ik niet één van die mensen ben. Dus af en toe overvalt me het “hmm… misschien moet ik eens nadenken over mijn toekomst”-gevoel mij. En dan wordt er lang en hard nagedacht. Over de dingen des levens. Over werksituaties. Over gezinssituaties. Zelfs over rijbewijzen en aanverwanten. Jawel. Intussen ben ik weer overgeschakeld op mijn oude vertrouwde kortetermijn denken. No worries.
 • Geitjes. Mijn liefde voor geitjes kwam deze week weer naar boven. Geitjes zijn de max.

 • Nachtelijk bezoek. Iedereen die hier al eventjes volgt weet dat ik niet de beste slaper ben (understatement van het jaar). Meneer Insomnia die brengt mij maar al te graag eens een nachtelijk bezoekje. Meestal vind ik wel mijn slaapritme terug op de een of andere manier. De ergste weken zijn de wisselweken waarin ik één nacht barslecht slaap afgewisseld met een nacht gewoon slapen. Nu was ik twee à drie weken gewoon non-stop barslecht aan het slapen. Op tijd gaan slapen en meteen in slaap vallen en dan na een paar uur wakker worden om vervolgens een uur of drie wakker te liggen en dan misschien, als ik geluk had, terug in slaap te vallen. Dat heeft ervoor gezorgd dat mijn immuunsysteem waarschijnlijk weer compleet omver werd gegooid, waardoor ik een of ander beestje heb opgepikt. De stress van het afgelopen weekend zal ook niet bepaald hebben geholpen. En zo zat ik dus een paar dagen thuis. Ik voel me al wel beter, maar de temperaturen helpen niet meteen om mijn slaapritme terug te vinden. Boe.
 • Headspace. Om mezelf een beetje rustiger te laten worden (en daardoor hopelijk wat beter te slapen, hoewel rust lang niet de enige factor is die me wakker houdt), heb ik de Headspace app geïnstalleerd op mijn telefoon. Dat is een app met begeleide meditatie oefeningen. Als ik overdag naar zo’n oefening luister, dan val ik in slaap. I kid you not. Dat kan ook te maken hebben met oververmoeidheid en al. Of ik word er duizelig van. Dat is ook al gebeurd. Het is dus nog geen al te groot succes te noemen, maar ik blijf iedere dag kleine sessies van tien minuten doen. Wie weet ben ik over een maand een volledige zen master en slaap ik daardoor als een roosje. Een mens mag dromen.
 • Temperaturen. Ben ik de enige die keihard uitkijkt naar de herfst? En ik bedoel dan ook echt Herfst met een hoofdletter H. Regen. Wind. Bladeren die van de bomen vallen. Frisse temperaturen, maar niet ijskoud. Dekentjesweer. Serieus. Bring it on. Volgens mij is de zomer mijn minst favoriete seizoen.
 • Gewonnen. Afgelopen zaterdag zei ik nog tegen Het Vriendje dat ik nooit iets win. Nooit. Een paar uur later kreeg ik een berichtje van Zwartraafje dat ik haar blogverjaardag winactie had gewonnen. Ha! Ik was zelf al helemaal vergeten dat ik mee had gedaan aan die winactie. Dus er is een doos vol met boeken onderweg naar mij en dat terwijl ik dus van plan was om deze maand zo min mogelijk boeken te verzamelen. Ik was zelfs op het punt gekomen dat ik aan het overwegen was geen boekenbuit filmpje te maken deze maand, want ik zou het bij één boek laten (dat ik kado had gekregen, mind you). Niet dus. Ahum.
 • Cursus. Ik werkte tussendoor ook nog verder aan mijn nieuwe cursus en schreef onder andere zinnen als deze: “Maar lang leve werken op computers en een undo knop. We zijn gelukkig Michelangelo niet die met één foute beweging van zijn beitel het pietje van David per ongeluk had kunnen afkappen,”. Yup. Lang leve de undo knop.

Met andere woorden, het is een beetje een zotte week geweest en dat is nog zacht uitgedrukt. Een Kortjes blogbericht was dus even nodig om mijn korte afwezigheid te duiden.

You Might Also Like

 • Lottes Anekdotes

  Ik ben toch benieuwd of we ooit te weten gaan komen wat dat mysterieuze puntje 16 eigenlijk is 😉

 • Lies

  Maak een mens anders compleet curieus!
  Maar voor de rest wel fan van jouw kortjes.

 • Monique

  Heerlijke korte stukjes 🙂
  Sterkte met je keuken, het stof en puntje 16.
  Hopelijk lezen we over niet al te lange tijd het grote nieuws dat erachter schuilt…
  Plannen blijft leuk om te doen, maar oh zo moeilijk om uit te voeren 😉
  Kei vervelend zeg, niet kunnen slapen. Als puntje 16 is wat ik vermoed, dan gaat dat dan ook nog wel een puntje zijn…
  Hopelijk vind je snel een manier om de nachten door te tukken!!
  Hartelijke groet, Monique

 • Caro

  Ik deel zo hard de voorliefde voor herfst, zou dat iets met onze haarkleur te maken hebben 🙂
  En zomer is inderdaad ook mijn minst favoriete seizoen. Maar kijk, ik denk dat ik de herfst al een klein beetje heb horen roepen en dat er binnenkort boswandelingen in een bos vol schoon kleuren aankomen met nadien een warme choco onder een dekentje.
  En keep me posted on headspace, ik ben al kei lang aan het twijfelen om mij zo’n abonnementje aan te kopen. Ik vrees alleen dat het mij niet gaat lukken om zelfs maar die 10 min. per dag te vinden…
  En succes ook met je keuken en met nr. 16!

 • Literasa

  Oh, zo herkenbaar, die slaapproblemen en het verlangen naar de herfst! Waar blijft de regen?

 • Kathleen

  O meid, ik weet meestal op de dag zelf niet eens wat ik ga eten…
  Dus als het u geruststelt: het kan nog erger.

 • Lizesboeken

  Je maakt mij zo nieuwsgierig naar die nummer 16!
  Voor de rest wel leuk om de korte berichtjes te lezen.

 • Wapiti

  Dat slaapprobleem, zou dat niet iets typisch vrouwelijks zijn? Ik heb met vriendinnen al eens afgesproken dat we mekaar zouden opbellen of zelfs samen een spelletjes spelen midden in de nacht. Er bleken nl. nogal wat wakkerliggers te zijn. Niet veel aan te doen, alleen niet te hard aantrekken en niet teveel gaan denken/piekeren over nr. 16, de keuken, de zaak en andere toestanden. Mij mag je ‘s nachts altijd opbellen 🙂

 • liese

  ai ai, niet kunnen slapen vind ik van het meest frustrerende dat er is! Veel succes daarmee!

 • Voskosmos

  Oooooh ik kijk ook zo hard uit naar de herfst en de winter! Alleen regen en sneeuw, dat hoeft nu niet echt voor mij. Maar laat het gerust wat kouder worden. Ik vind het ook veel makkelijker om mij te kleden voor koud weer. Gewoon een dikke lange winterjas aan en er niet te veel bij nadenken.
  Veel succes met puntje 16!!!

 • Pin It on Pinterest