Gemaakt

Talk like a pirate!

Vroeger, in de tijd dat de dieren nog spraken, verscheen er hier om de haverklap een van mijn schetsen of illustraties. Ik was constant aan het tekenen. Nu nog altijd, eigenlijk, maar tegenwoordig teken ik vooral in opdracht voor het bijberoep.

Dit jaar is het jaar van de gezinsportretten en na het zoveelste gezinsportret was er even nood aan iets anders. Verandering van spijs doet eten en zo.

Een paar weken terug was een kameraad van Het Vriendje hier en dan trek ik mij steevast terug in de hobbykamer zodat die mannen naar hartenlust kunnen gamen in de woonkamer. En hoewel ik me had voorgenomen om nog wat te werken voor Fanny&Laura en Tuttefrut, raakte ik nogal snel afgeleid door mijn tekentablet. Zo gaat dat dan.

Voor ik het wist was ik volop aan het doodlen en aan het prutsen in Photoshop. Het was lang geleden dat ik zo hard in de tekenflow terecht was gekomen en het deed deugd. Zoveel deugd. Daar zijn geen woorden voor. Zo een middagje doodlen, schetsen en prutsen, dat kan mijn batterij echt opladen. Maar er werd ook gevloekt. Uiteraard. Ik kreeg het tweede oog van de jongedame hierboven niet goed.

Pro tip: als je het tweede oog van een personage dat je aan het tekenen bent na tien pogingen nog niet goed krijgt, teken er dan een ooglapje over en noem je personage vanaf nu een piraat. Tadaaa.

Toevallig zag ik dat het later in de maand (vandaag dus) Talk like a Pirate Day was en dus besloot ik deze tekening hier te plaatsen, speciaal voor die gelegenheid. Oftewel: willekeurigheid alom! Het moeten niet altijd boeken zijn, toch?

Soms sta ik er van te kijken van wat ik eigenlijk allemaal kan met dat tekenen. Heb jij zo van die talenten waarmee je jezelf af en toe eens verbaast? Zo’n talent waarvan je denkt: “Huh? Kan ik dat echt? Heb ik dat echt gemaakt?”.

You Might Also Like

 • Wapiti

  Goede oplossing met dat lapje! Mooie piraat trouwens 🙂

 • Doris

  Dat kan ik soms op de dansvloer hebben, dat ik bijna niet kan geloven dat ik die move echt maakte. Of dat mijn danspartner -van-dat-moment en ik elkaar zo precies aanvoelden dat we als één bewogen. Heel hard genieten is dat inderdaad.

 • floor

  tof, post maar die tekeningen! Ik heb geen tekentalent, dus vol bewondering.

 • Bea

  Prachtig!

 • Caro

  Hier ook één en al bewondering voor jouw tekentalent, dat ik zelf absoluut niet heb. Ik kan mezelf af en toe wel eens verbazen in de keuken, dat dan weer wel.
  En over die gezinsportretten gesproken, wij zijn thuis grote fan en ik ga jou bij gelegenheid toch eens vragen om ook eentje voor ons te tekenen 🙂

 • Resaarcle

  Ahrrrrr!

 • Lizesboeken

  Heel mooi getekend!
  Bij breien heb ik dat soms al eens voor al ben ik meestal erg kritisch voor mezelf en vind ik het niet zo “wauw”.

 • Pin It on Pinterest