Gebeurd

De 16 van 2016 – maand 9

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zestien doelstellingen voor het jaar 2016. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 16 van 2016 lijst.

September was een maand die ik liever snel vergeet. Er waren zeer hoge pieken, maar er waren ook een paar diepe dalen. Soms zou ik daar wat meer over willen schrijven hier, maar je weet wel, zelfcensuur en zo. Het blijft per slot van rekening een blog. Bon. Door die pieken en dalen was september niet bepaald een goede maand voor de 16 van 2016. Laten we het daar op houden.

 • Nummertje 1: 30 van de ongelezen boeken in mijn boekenkast lezen
  Je kan het duidelijkst merken dat het een vreemde maand was aan de hoeveelheid dat ik las. Daar waar ik anders makkelijk aan vier à vijf boeken en wat graphic novels kom, las ik in september twee boeken en twee graphic novels. Dat was het. Gelukkig was één van die boeken Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe, een boek dat al meer dan een jaar stof stond te verzamelen in mijn boekenkast. Het was weer zo’n exemplaar waarvan ik me afvroeg waarom ik het nooit eerder ben beginnen lezen, want zo’n schoontje.
 • Nummertje 4: De Fanny&Laura omzet verdubbelen
  Helaas ben ik er niet in geslaagd kwartaal drie te verdubbelen. Belange niet zelfs. De volledige omzet van vorig jaar verdubbelen zit er dus niet echt meer in, vrees ik. Maar… Maar… Eind september was de omzet wél al meer dan eind december 2015. Hoera! Groei is groei en groei is positief, zeggen we dan.
 • Nummertje 8: Nog een cursus op poten zetten
  Ik ben volop bezig met het uitwerken van Ontwerp je Eigen Merk, een cursus die je leert hoe je zelf een samenhangende en professioneel ogende huisstijl kan ontwerpen voor jouw blog of zaak. Met andere woorden: de langverwachte cursus grafische vormgeving. Jawel. Meer info kan je hier vinden.
 • Nummertje 10: De Verbeelding Book Challenge 2016
  Ik zou eens moeten zien hoe het nu eigenlijk zit met de Verbeelding Book Challenge. Volgens mij kan ik weer een aantal puntjes schrappen, maar vraag me niet exact welke. De hoogste tijd om nog een keertje een overzicht te maken, lijkt me. To be continued.
 • Nummertje 11: Minstens twee maal per maand iets doen met video
  Hiermee heb ik echt wel mijn draai gevonden. Ik kom intussen makkelijk aan drie à vier keer per maand iets doen met video. Hoppa!
 • Nummertje 13: Mijn Filofax terug beginnen gebruiken
  Vertelde ik eigenlijk al over het schriftje van 1€ dat ik kocht bij de HEMA dat momenteel mijn lifesaver is? Echt waar, lang leve bullet journals en al. Meer dan een schriftje en een pen heb je niet nodig. Laat ik hier toevallig veel schriftjes en veel pennen hebben rondslingeren. 😉
 • Nummertje 15: Een zelfcheck voor het lijf
  Ik weet niet waarom, maar september en mijn lijf, dat komt blijkbaar niet goed overeen. Vorig jaar was er een kleine crash rond deze periode en ook dit jaar had ik het weer vlaggen. Niets dat een weekje rustig aan doen, thee slurpen, een hoop dutjes en jezelf bedekken onder een stapel dekentjes niet kan oplossen, gelukkig. Ik liet het deze keer niet eindeloos aanslepen en trok meteen naar de dokter. Dikke duim voor mezelf. Een week na dat weekje rust deed ik wel nog een keer een van mijn intussen befaamde aanvallen, maar bon, die kan ik intussen ook heel goed aanpakken (plat liggen! benen omhoog! ademen! dafalgan! ademen! heet bad! ademen! go! go! go!) zodat ik niet de horror van het flauwvallen zelf moet meemaken. Ugh. Flauwvallen.
 • Nummertje 16: *persoonlijk*
  Het scheelde deze maand letterlijk twee centimeter of ik kon het befaamde nummertje zestien schrappen, maar helaas mocht het niet zijn. Dit puntje was dan ook één van de verantwoordelijken voor de hoge pieken en daarna een stevig dal. Boe, nummertje zestien. Boe.

Tegenwoordig ben ik wel helemaal fan van werken met kwartalen, dus oktober voelt weer aan als een nieuw begin omdat we kwartaal vier inzetten. Zo een kwartaal duurt net niet te lang, maar is ook net niet te kort. Ideaal dus. Het einde van het jaar komt in zicht, maar alles is nog mogelijk. Wel, bijna alles. Twee voetjes op de grond en al. Een aantal puntjes gaan geschrapt worden dit jaar, van een aantal kan ik nu al zeggen dat die niet geschrapt gaan kunnen worden hoe zeer ik ook mijn best doe. That’s life.

Weet jij nog welke doelstelling jij begin dit jaar had gemaakt? En hoe zit het daar intussen mee? Ga je alle puntjes op jouw lijstje kunnen schrappen?

You Might Also Like

 • Lies

  Ik heb doelen tegen mijn verjaardag. Nog 20 dagen te gaan en nog een paar puntjes te schrappen. Ik wil nu ook koppig alles gedaan hebben.

 • Lottes Anekdotes

  Ik heb 25 doelen opgesteld, aangezien ik in december 25 word. Met nog ongeveer twee maanden te gaan, kan ik nu al zeggen dat ik niet alle doelen zal halen. Ik baal er een beetje van, maar gelukkig kon ik er ook heel wat afstrepen.

 • Pin It on Pinterest