Gelezen

Te lezen in het najaar

In juli maakte ik een lijstje met boeken die ik wilde lezen in de zomer. Blijkbaar werkt dat voor mij, zo’n te-lezen-lijstje maken voor een langere periode. Dus ik besloot opnieuw zo’n lijstje te maken voor het najaar deze keer.

Net zoals het te-lezen-lijstje voor de zomer selecteerde ik opnieuw zes boeken. Drie in het Engels en drie in het Nederlands om alles mooi in balans te houden. Voor de rest is het een allegaartje van genres, want verandering van spijs doet eten. Zes is een ideale hoeveelheid, lijkt me. Dan kan ik twee boeken van deze lijst lezen per maand en die aanvullen met een hele hoop ander leesvoer.

En intussen moet ik ook eens nadenken over welke boeken ik kan lezen voor de puntjes van de Verbeelding Book Challenge die nog open staan. Dat zijn er nog wel een paar. Oeps.

Welke boeken wil jij graag dit najaar lezen? Heb je ook een lijstje? En hoe staat het met jouw Verbeelding Book Challenge?

You Might Also Like

 • Story addict

  Ik had nog niet eerder gehoord van Heksenhoeve ( 😮 ), maar je hebt me enthousiast gemaakt 😀 En dat ik je Challenge nu pas ontdek, is eigenlijk ook schandalig… Leuk, leuk allemaal!

 • Wapiti

  Ik maak geen lijstjes. Ik lees elke week met veel plezier de Standaard der Letteren en kies daar soms een boek uit. Ik lees (normaal) ook niet de boeken uit de hitlijst. Onze boekenkast is heel groot en daar staan nog een aantal ongelezen werken in. Als die heel hard naar mij lachen (zegt mijn man), begin ik eraan. Chaos alom dus.
  Nog iets dat ik al lang wou zeggen: jij verdient de Nobelprijs voor leesbevordering!

 • Jeroen

  “Wat jij niet ziet” – Eric Lindstrom & The Da Vinci Code (YA versie) staan al zeker op de planning. Voor de rest heel veel kinderboeken voor Ouderblog.be en daarnaast nog enkele boeken van mijn Goodreads lijst (indien aanwezig in de bib). En dan is het uitzien naar de Boekenbeurs om nieuwigheden te ontdekken 🙂

 • gerhilde maakt

  Met mijn Verbeelding Book Challenge gaat het goed. Ik denk dat het weer gaat lukken dit jaar! Wat ik lees, hangt af van de boekenclub en van jouw challenge, met af en toe een boek ertussen dat ik gewoon graag wil lezen. 🙂

 • Becky

  Deze voormiddag moest ik toevallig in de buurt van Heverlee zijn en zag ik onderweg ergens een richtingaanwijzer naar Meerdaalwoud, waarop ik prompt uitriep: Hé, daar speelt zich dat boek af waar Kathleen het steeds over heeft! Dat was dus duidelijk blijven hangen 😉

 • Becky

  Oh, en om jouw vraag te beantwoorden: ik heb sowieso verschillende lijstjes, maar naar het einde van het jaar toe vind ik het ook leuk om het alfabet te vervolledigen (een soort van jaarlijks terugkerende alfabet challenge dus). De Q en de X vind ik problematisch, maar voor de rest heb ik dit jaar alle letters gehad behalve de J, P en Y.
  Dit jaar wil ik dus volgende boeken zeker nog lezen:
  Powers, Richard: Orfeo
  Yunque, Edgardo: Vidamia
  Johnson, Adam: Gestolen leven

  voila, dat is bij deze afgesproken 😉

 • zwartraafje

  Heksenhoeve staat hier ook op me te wachten en daar ben ik heel nieuwsgierig naar. Die cover van Foxlowe ziet er super mooi uit. Ik werk tot nu toe nog steeds niet met maandelijkse of seizoensgebonden tbr-lijstjes en dat terwijl ik toch wel echt een lijstjesfan ben.

 • De herfstleeslijst – LJ

  […] las bij Kathleen van Verbeelding over haar leeslijst voor het najaar, en meteen wist ik: dat moet ik óók proberen. Na onze zomervakantie ben ik namelijk in een enorme […]

 • Pin It on Pinterest