Gelezen

Verbeelding Book Challenge – Update

Aan het begin van het jaar lanceerde ik een nieuwe Verbeelding Book Challengeen jullie doen weer massaal mee. Zo leuk om te zien! Hier en daar zie ik mensen op regelmatige basis updates geven over hun vooruitgang. Het leek me de hoogste tijd om hier ook eens te laten weten hoe het met mij en die challenge gaat.

De afgelopen maanden werd er heel wat gelezen, maar blijkbaar kon ik maar weinig openstaande puntjes van de Verbeelding Book Challenge schrappen. Als ik het goed heb, kan ik maar twee nieuwe puntjes schrappen met de boeken die ik de afgelopen drie maanden las.

 • Een boek waarin eten centraal staat
  Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café van Fannie Flagg. Eigenlijk speelt eten er niet zo’n grote rol in, maar er zitten tomaten in de titel. Dat is goed genoeg voor mij.
 • Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
  Red Queen van Victoria Aveyard. Geboortedatums van auteurs vinden is een hel, zo blijkt, maar ik ontdekte dat Victoria Aveyard geboren is op 27 juli 1990. Haar boek Red Queen werd gepubliceerd in februari 2015. Toen was zij zelf nog vijfentwintig en dat wil dus zeggen dat ze zéker jonger was dan 25 toen ze het schreef. Booyah!

Als ik dan even tel, dan blijven er nog tien boeken over. Er zijn een aantal puntjes waarvoor ik bepaalde boeken kan dubbel tellen. Voor een aantal andere puntjes ligt er hier al een boek klaar. Dus als ik deze lijst met puntjes niet te hard uit het oog verlies, dan zou ik wel eens kunnen slagen voor deze challenge. Fingers crossed.

 • Een horror boek
  The Woman in Black van Susan Hill ligt hier klaar. Ik heb er intussen al een paar pagina’s in gelezen en ja. Een perfect oktober boek.
 • Een klassieker
  Rebecca van Daphne Du Maurier staat heel hoog op mijn te-lezen-lijstje momenteel. Het boek werd gepubliceerd in 1938 en het werd zelfs verfilmd door Hitchcock. Dan moet het wel een klassieker zijn. Dr. Jekyll and Mr. Hyde wil ik ook nog wel eens lezen.
 • Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
  Ik kan hiervoor Illuminae gebruiken, maar die gebruik ik ook al voor nummertje 30. En ergens is er nog altijd een stemmetje dat roept: “Jamaar, je hebt wel nog een andere briefroman gelezen dit jaar!”. Alleen weet ik niet goed welk. Hmmm…
 • Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek
  Eigenlijk kan ik hiervoor Sunstone gebruiken, maar ik zit er niet mee in dat mensen weten dat ik graphic novels lees over twee dames die elkaar vinden door hun liefde voor bondage en sm. Het is één van mijn favoriete graphic novels geworden en het is eerder een iedereen-moet-weten-dat-dit-geweldig-is-zodat-ze-het-zelf-gaan-lezen-boek. Maar als ik geen alternatief vind voor dit puntje, kan ik altijd Sunstone gebruiken. Heel even dacht ik Fifty Shades of Grey te lezen, maar ik weiger. Pertinent.
 • Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
  Homegoing van Yaa Gyasi spreekt me eigenlijk ontzettend aan. Plus dat boek heeft ook gewoon een prachtige cover (of is dat enkel voor de e-boek variant?).
 • Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots
  Voor de leesclub gaan we Norwegian Wood van Murakami lezen.
 • Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
  Ik heb een box set met Paulo Coelho boeken in mijn boekenkast staan. Paulo Coelho is Braziliaan, zo blijkt. De hoogste tijd om De Alchemist nog eens te lezen. Alsof ik dat boek nog niet van buiten ken.
 • Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jou.
  Ik zit al een heel jaar te zeggen dat ik hiervoor de nieuwe Harry Potter ging gebruiken, maar ik heb niet het gevoel alsof het echt door J.K. Rowling is geschreven. Momenteel twijfel ik tussen De Parfumeur van Kathleen Tessaro of Girl in Pieces van Kathleen Glasgow.
 • Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
  Ik heb dit jaar wel al wat boeken gelezen met kinderen in de hoofdrol, maar blijkbaar nooit kinderen jonger dan twaalf. Ofwel werd de leeftijd van het kind in kwestie niet aangegeven. Dat kan ook. Eéntje om over na te denken.
 • Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
  Ik ben intussen volop bezig in Heksenhoeve van An Janssens en dat boek speelt zich af in Leuven en omstreken. Tsjakka!

Ik weet weer wat gedaan de komende weken en maanden. Sowieso kan ik tegen het einde van de week weer een puntje schrappen dankzij Heksenhoeve. Dus het aantal boeken dat ik nog moet lezen hangt een beetje af van hoe je telt. Als ik de dubbele boeken gebruik, dan kan het zijn dat ik nog zeven en een half boeken moet lezen. Anders nog iets van een negen en een half. Dat lijkt me sowieso niet geheel onmogelijk.

Hoe gaat het met jullie Verbeelding Book Challenge? Welke puntjes moeten jullie nog schrappen?

You Might Also Like

 • Le petit requin

  Haha, “het is eerder een iedereen-moet-weten-dat-dit-geweldig-is-zodat-ze-het-zelf-gaan-lezen-boek” 🙂 Ik noteer de tip alleszins, want goede graphic novels, die moeten gelezen worden! Ook al gaan ze dan over BDSM 🙂
  Ik vond dat puntje alleszins ook een van de moeilijkste, want ik schaam mij eigenlijk nooit voor iets dat ik lees. Fifty shades of grey heb ik ook overwogen, maar na ongeveer een halve seconde wist ik al dat dat puntje mij nu ook weer geen leesdip waard was.

  Zelf nog zes boeken te gaan, dus dat moet lukken. Schreef er net vandaag ook een bericht over: http://lepetitrequin.com/verbeelding-book-challenge-update/

 • Sofie

  Ohjee… ik ga het niet halen, vrees ik :'( Nog 14 te gaan.

 • Hilde

  Dankzij de VBC heb ik dit jaar werkelijk boeken verslonden, Kathleen. Ere wie ere toekomt ;-). Ben zelfs geinterviewd ivm boeken. Nooit gedacht… Ik heb nog 3 puntjes te gaan: 17 – 21 en puntje 30, tenzij het voor puntje 30 voldoende is dat je een boek gekregen hebt zonder meer en het niet perse hoeft gelezen te hebben (not)? Niet zeker of ik die puntjes nog afgewerkt krijg (i.e. thema’s die me minder liggen). Maar voor sommige andere puntjes las ik dan weer meerdere boeken, ik ben nù al tevreden :-).

 • Doris

  Zomaar een tip voor een hoofdpersoon onder de 12. Het is een kinderboek, gericht op 8+ en de hoofdpersoon voelt zeker niet ouder dan 10, al geloof ik niet dat zijn leeftijd echt genoemd wordt. Ik vond het een mooi geschreven verhaal met een plot die spelt in de gewone wereld net geloofwaardig genoeg is om echt gebeurd te hebben kunnen zijn. Bij het eind heb ik een traantje weggepinkt. Het gaat om ‘One dog and his boy’ van Eva Ibbotson.

 • Wapiti

  Mooi gedaan!
  Kun je voor het stiekeme boek niet dat stationsromannetje gebruiken? Daar is niet iedereen een grote fan van, denk ik.

 • Evi

  Jij bent goed bezig 🙂 Ik moet nog tien boeken lezen. Nog niet helemaal zeker dat ik het haal maar ik heb dankzij jouw update wel al wat inspiratie opgedaan voor de nog openstaande puntjes!

 • Hanne

  In oktober ben ik een boekenblog gestart en bots nu pas op je Verbeelding Book Challenge. Hopelijk heb je al ideeën voor een challenge in 2017. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

 • Pin It on Pinterest