Gebeurd

Over dankbaarheid en teruggeven

Het blogbericht dat ik afgelopen dinsdag publiceerde, heb ik geschreven met een klein hartje. Ik stond helemaal achter wat ik schreef, dat zeker wel, maar ik wist niet goed wat ik er van moest verwachten. Even heb ik zelfs getwijfeld om de reacties voor dat bericht af te zetten.

Maar kijk. Blijkbaar lezen hier massa’s lieve en vriendelijke mensen mee die mij volledig snapten. Bij iedere reactie die ik las, verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht. Ik weet dat er altijd wordt gezegd dat je blogt voor jezelf, maar stiekem is het natuurlijk wel leuk als je mensen kan bereiken die je begrijpen en die je met je eigen bericht kan motiveren. Meerdere keren heb ik Het Vriendje erbij gehaald en gezegd: “Ooh! Lees dit eens! Zo lief!”. Het liefst van al zou ik op al jullie reacties antwoorden met tienduizend hart-emoji’s, maar ik vermoed dat WordPress dan mijn eigen account gaat aanzien als spam en dat willen we natuurlijk niet. <3

Toevallig vieren net deze week onze Amerikaanse vrienden Thanksgiving. Al jaren en jaren en jaren zie ik tijdens de Thanksgiving-afleveringen van series die ik volg het typische moment waarop er even wordt gezegd waarvoor de personages dankbaar zijn. Een goede gezondheid. Samenzijn met vrienden en familie. Het einde van de robo-apocalypse. Dat soort zaken. En laat ik dit jaar maar even meedoen met al die clichés. Na dat bericht dinsdag voel ik me vooral dankbaar. Dankbaar voor de lieve, opbeurende reacties. Dankbaar dat ik een blog heb waarmee ik mensen kan inspireren. Dankbaar dat ik als wijze blogtante word gezien. Dankbaar dat we allemaal ons hart eens hebben kunnen luchten.

Ik zag in de reacties dat ik niet de enige was waarbij het bloggen wat minderde het afgelopen jaar. Zelf volg ik opnieuw mijn eigen cursus Meststoffen voor jouw Blog. Ik heb die cursus vorig jaar geschreven en mijn insteek was “hou het plezant en doe er uw ding mee (you do you)”. De eerste hoofdstukken gaan dan ook vooral over wanneer wil je en kan je bloggen, waarover wil je bloggen,… Ergens tegen het einde van de cursus leer je pas hoe je een centje kan bijverdienen met je blog, maar er zitten evengoed hoofdstukken in over andere bloggers leren kennen en toffe projecten samen op poten zetten. Ik weet dat ik in die cursus mijn wijze blogtante aan het woord heb gelaten en aan die stem heb ik nu zélf effe nood. En jullie misschien ook.

Aangezien het Black Friday is en Cyber Monday eraan zit te komen (de ultieme koopjesdagen), besloot ik nog eens korting te geven op Meststoffen. Zo kan iedereen die een lieve reactie heeft achtergelaten of die zelf even vastzit met het bloggen, hopelijk de draad samen met mij terug oppikken. Teruggeven, noemen ze dat. Paying it forward, zo zie ik het. Of mijn karma positief houden, omdat ik zelf zoveel gebruik (misbruik?) maak van Black Friday en Cyber Monday kortingen. Dat kan ook. Soit. Als je je inschrijft, kunnen we elkaar sowieso schoppen onder de kont geven in de besloten Facebookgroep en wie weet zie ik je wel op de volgende Meststoffen Meetup.

Je kan je tot en met maandag 28 november (Cyber Monday) inschrijven met 20% korting voor Meststoffen voor jouw Blog. De cursus kost dan in plaats van €59 slechts €47.

You Might Also Like

 • Romina

  Ik ga dat vanavond nog doen se. Voila.

 • Miss Pixie

  Ik ga de mijne ook nog eens opnieuw bovenhalen om mezelf en de blog een boost te geven.
  Want het is een topcursus ?

 • Kelly

  Toch grappig dat de blogposts waarbij je soms het meeste vreest voor de reacties net de mooiste reacties opleveren he 🙂 You do you, en dan komt het echt goed.

 • fieke

  Soms is je hart bloot leggen het beste wat je kan doen! Er zijn zo veel lieve mensen in blogland! <3

 • goofball

  damn zeg, waarom lees ik posts soms met weken vertraging?

 • Pin It on Pinterest