Gebeurd

Genieten van de eindejaarsvakantie

De laatste weken zijn best wel druk geweest. Ik weet niet hoe dat gaat bij jullie, maar hier moesten nog wat opdrachten tegen het einde van het jaar klaar. Het voornemen was om de laatste twee weken van het jaar vakantie te nemen. Echte vakantie. De vakanties die ik de afgelopen maanden heb gehad, werd er eigenlijk altijd wel nog wat gewerkt aan een klantenproject. Het leven van een zelfstandige in bijberoep, denk ik dan.

Ik ben er in geslaagd alle lopende opdrachten af te werken en er wordt de komende twee weken maar één kindje verwacht. Wie weet wordt het het allereerste Fanny&Laura kerstkindje. Heel stiekem hoop ik daar een klein beetje op, want het is toch wel bijzonder. Maar soit. De autoresponder staat aan en ik ben uiteraard weer plannen aan het smeden voor de vakantie. Het kriebelt om van alles te doen, vooral op creatief vlak. Dit jaar ben ik vooral creatief geweest in opdracht, maar de komende twee weken wil ik zelf even creatief ontploffen. Voor mezelf. Omdat het kan.

En uitrusten natuurlijk. Het lijf kan blijkbaar wel wat rust gebruiken. Dat werd gisteren duidelijk toen ik om acht uur mijn bed in kroop en pas twaalf uur later terug wakker werd. Yup.

 • Westworld kijken. Ik hoor zoveel fantastische dingen over deze reeks. Anthony Hopkins speelt er in mee en het gaat over robots. Wat heeft een mens nog meer nodig?
 • Tekenen. Ik heb een paar hele mooie boeken gekocht over het tekenen van mensen. Nu ben ik een betere tekenaar dan de gemiddelde mens. Mag ik dat zeggen of is dat nogal dikke-nekkerig? Ik vind dat ik dat mag zeggen. Nah. Soit. Mijn skills gaan wat verder dan puur sticky mannetjes tekenen, dat zeker, maar ik kan lang nog niet zo goed tekenen als ik zelf zou willen. Ik heb nooit een echte kunstopleiding gevolgd, helaas. Dus met die boeken wil ik zeker aan de slag de komende weken. En misschien wil ik ook nog wel een keer een eenhoorn of twee, drie tekenen. Gewoon omdat het kan.
 • Motiefjes maken. Vorig jaar stond voor mij helemaal in het teken van surface pattern design. En toen opeens viel het stil. Ik wilde wel nog altijd motiefjes maken voor op stofjes en aanverwanten, maar het kwam er maar niet van. Het is zelfs zo ver gekomen dat Het Vriendje dit jaar meer motiefjes heeft ontworpen dan mij. Jawel. Het was er maar één, maar toch. Surface pattern design is iets wat me blijft fascineren en waar ik nog altijd verder mee aan de slag wil gaan.
 • Bloggen. Nog zo eentje dat er dit jaar wat is tussen geschoten. Ik heb véél geschreven. Misschien niet de duizend woorden die ik me had voorgenomen iedere dag te schrijven, maar het zal niet veel schelen. Dus van die twee weken vakantie wil ik gebruik maken om nog wat te schrijven en misschien al wat vooruit te schrijven voor het nieuwe jaar.
 • De hobbykamer/bureau verder opruimen. Wie mijn Instagram volgt weet dat we in augustus de hobbykamer/bureau wat onder handen hebben genomen. Het lelijk blauw werd overschilderd met een vers laagje wit. Er werd wat met meubels geschoven. Er werden wat nieuwe kasten voorzien. Met andere woorden: we waren keigoed bezig. En uiteraard kwam ik tot aan de 90% en werd ik toen weer afgeleid door iets anders. Story of my life. Iets 100% afwerken is moeilijk voor mij. Maar ik wil dus de hobbykamer/bureau verder opruimen. En ik wil EIN-DE-LIJK deze stoel kopen en in mijn nieuwe hoek plaatsen. Het plan was om dat vorige week vrijdag te doen, maar de doos zou net niet in onze auto passen. Dus zoeken we nog even een andere oplossing (de taxidienst van Ikea waarschijnlijk).
 • Lezen. Uiteraard. Dat spreekt voor zich. Ik heb opvallend minder gelezen dit jaar dan de vorige jaren. Misschien kan ik nog een kleine inhaalbeweging doen.

De rest, dat zien we wel weer. Ik vermoed dat ik ongetwijfeld stiekem weer wat ga prutsen aan wat websites of weer wat wilde plannen ga smeden voor het nieuwe jaar, maar alles wat geen klantenwerk is en waarmee ik me amuseer, mag. Uiteraard staan er ook wat familiefeesten op het programma, maar vreemd genoeg zijn die dit jaar perfect gespreid, wat betekent dat ik zeeën van tijd ga hebben. Mij hoor je dus niet klagen.

Hebben jullie eindejaarsvakantie? Staat die vooral in het teken van familiefeesten of gaan jullie ook andere leuke dingen doen?

You Might Also Like

 • LottesAnekdotes

  Jaaa, die zetel ga ik ook kopen voor in mijn nieuwe huisje 😀

 • Sofie

  Mooie plannen! En je kan goed tekenen en je mag dat terecht ook zeggen 🙂

  Ik ga dogsitten in de vakantie, ik zie dat ook als een beetje op reis zijn.

 • Wapiti

  Wat een plannen! Hoeveel vakantie ging je ook weer nemen??? Je zult je niet vervelen, daar ben ik zeker van. Het wordt een fijne tijd, zeker met die gezellige zetel (geel?) in het verschiet. Geniet ervan en maak er een fijne vakantie van 🙂
  Onze vakantie (mijn man is er vandaag aan begonnen) staat in het teken van de verhuizing van mijn bejaarde moeder naar ons. We gaan een en ander wat opschuiven om plaats te ruimen en dan met vereende krachten van de rest van de familie alles inpakken, veel weggeven en veel verhuizen. Maar eerst gaan we lekker eten maken voor een familiefeest met Kerstmis. Het wordt een goede tijd!

 • Annelies

  Fijne vakantie gewenst! Geniet ervan!

 • Lies

  Mijn vakantie gaat vooral dienen om te rusten, hoognodig!
  Uiteraard ook familiefeest maar voor de rest tijd om te doen wat ik wil.

 • Jessi

  Geniet er lekker van! Ik mag in december geen vakantie nemen omdat dat de drukste maand van ‘t jaar is. En ik voel dat. Ik ga doodop zijn tegen dat het feest is 🙁 ik kijk eerder uit naar dat uitslapen op kerstdag 🙂

 • Evi

  Fijne plannen! Hier gaat het weekje vakantie ook in het teken van rusten staan, in combinatie met een bezoekje aan de binnenspeeltuin en nog wat andere uitstapjes. Geniet in ieder geval van je vakantie!

 • goofball

  ik ben ook laatste dingen aan ‘t afwerken en dan ook 2 weken verlof. Maar ik maak niet zoveel plannen. En onze plannen slaan meestal op “ergens naartoe gaan”. Dus wellicht volgende week weekje langs Duitse kerstmarkten toeren en tussen kerst en nieuwjaar in de Ardennen cocoonen (wandelen, koekjes bakken, tv kijken, puzzelen…we zien wel).

  Veel plezier

 • Silke

  Ik neem enkel een weekje tussen kerst en nieuw, en dan ga ik vooral wat uitrusten… Zijn hectische maanden geweest dus het zal deugd doen 🙂 op de wishlist: in Cadzand gaan wandelen met de hondjes, een cursus handlettering volgen, veel lezen en eventueel nog wat Konmari’en (maar da’s een magje en geen moetje!)

  PS: heeeeerlijke zetel, gaan wij ook elke keer in zitten als we in IKEA zijn :p

 • zwartraafje

  Ik heb dit jaar echt opvallend minder gelezen dan de vorige twee jaren. Deels door het bloggen, deel door het herontdekken van fanfictie en grotendeels door een averechts lichaam dat er voor zorgt dat ik me maar moeilijk kan concentreren waardoor ik dus niet alleen minder aan lezen toekom maar ook nog eens veel langer doe over een boek. Dat het aantal gelezen boeken ligt stoort me op zich niet echt, ik mis het gewoon om met vaste regelmaat te kunnen wegduiken in een verhaal. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in.

 • Eefje

  Geniet van je vakantie! Ik doe dat ook altijd, heel veel plannen hebben. Soms leidt dat ertoe dat ik me alleen maar stom ga voelen omdat ik dat allemaal niet gedaan krijg. Dat zijn de momenten waarop ik ga bijhouden wat ik allemaal wel gedaan krijg in plaats van de eindeloze todo lijsten en dan voelt het meteen een stuk beter. Ik heb zelf één week vrij straks, en dan wil ikook lekker aandacht aan mijn eigen projecten geven.

 • Matthias

  Fijne vakantie! Ik heb zelf geen zo’n grote plannen. Genieten van de familiefeesten. Tijd door brengen met vrouw en kind. Een paar impromptu uitstapjes misschien maken, zelf eens lekker uitgebreid in de keuken loos gaan. En vooral uitrusten na een stevig najaar.

 • Le petit requin

  Zalig ontspannende plannen! Geniet ervan!
  Bij ons zijn het vooral familie- en vriendenbezoeken, maar dat is ook logisch aangezien we hen de rest van de tijd vrij weinig zien. Al hebben we ook wel een paar momenten met ons tweetjes voorzien voor wat evenwicht 🙂 En er is natuurlijk een tweede boekenmeetup, maar dat zag je misschien al op goodreads 🙂

 • gwen

  wij zijn westworld aan het kijken en zitten nu aan aflevering 5 of 6: intrigerend!

 • Pin It on Pinterest