Gebeurd

Wat ik uiteindelijk allemaal uitspookte in mijn vakantie

Aan het begin van mijn kerstvakantie maakte ik een lijstje met alles wat ik graag wilde doen tijdens die twee weken. Ik vond dat een vrij relax lijstje, maar sommigen onder jullie vonden het dan weer bijzonder ambitieus. Als je dan ziet naar wat ik allemaal wél heb gedaan, dan had ik me toch liever aan de oorspronkelijk lijst gehouden, want pfoeh, ik heb een vakantie nodig om te bekomen van deze vakantie.

 • Qua familiefeesten viel het gelukkig mee. Ze waren dit jaar perfect gespreid. Het eerste feest was er al tien december. We doopten het gemakkelijksheidshalve om naar Sinterkerstklaasmis, omdat het ergens tussen die twee feesten in viel. Het tweede feest was de achttiende en het volgende was de vierentwintigste. Tussenin was er ergens nog een kerstfeestje op het werk. Zeeën van tijd tussen die feesten in. Wat een luxe.
 • De kerstman bracht een paar interessante kadootjes waaronder een aantal kookboeken voor de slowcooker en een Silhouette Cameo.
 • Het eerste weekend deden we de grote kuis met het idee dat we er dan twee weken niet meer naar zouden moeten omkijken. Strak. Plan.
 • De eerste week brachten we eigenlijk voornamelijk door in de Ikea. Vraag me niet exact hoe dat is gekomen, maar het gebeurde. Ik kocht ein-de-lijk mijn prachtige gele stoel en mits een creatieve oplossing of twee, kregen we de doos in de auto en door de voordeur. De doos voor die stoel is verbazend groot ofwel zijn onze auto en onze voordeur verbazend klein. Ik laat het in het midden. Daarnaast kochten we wat extra kasten waaronder ook een nieuwe boekenkast. Hoera!
 • We gingen ook even langs de Brico en daar stond ik een kwartier gefascineerd te staren naar een filmpje over renovatieverf terwijl Het Vriendje allerlei materiaal verzamelde voor één van zijn projecten. Renovatieverf is behoorlijk fascinerend. Het mag gezegd worden. Misschien dat we het eens uittesten op die bruin-beige tegels in de badkamer. Wie weet.
 • Ergens halverwege de eerste week werd ik geveld door een stevige verkoudheid. Mijn stem besloot ook een paar dagen op vakantie te gaan. Ze kwam goed uitgerust terug, gelukkig. Dat is toch typisch hé, dat ziek worden tijdens de vakantie.
 • Verse gemberthee was gedurende een aantal dagen mijn beste vriend.

 • Voor het kerstfeestje op het werk hadden we ook een secret santa georganiseerd. Uiteraard deed ik aan last minute kadootjes maken. Zoals dat dan gaat. Uiteraard.
 • Ik nam even de tijd om mijn bijberoep mailbox te onderwerpen aan een make over. Ik ben geen held met e-mail, ik geef dat toe. Het is echt een noodzakelijk kwaad voor mij. Daarom dat ik allerhande manieren uitprobeer om het wat aangenamer en overzichtelijker te maken. Eens benieuwd of deze make over gaat helpen om mails beter op te volgen. Fingers crossed. Als deze manier vlot werkt voor de bijberoep mailbox, dan pas ik hem misschien ook toe op de persoonlijke mailbox.
 • Ik schreef bijzonder veel blogberichten en plande er alvast een hele hoop in. Hoera! Volgens mij heb ik dat te danken aan mijn nieuwe stoel die ontzettend comfortabel zit.
 • Toevallig waren we in een speelgoedwinkel en toevallig stond daar mijn favoriete Barbie met korting. Dus kocht ik ein-de-lijk de blauwharige curvy Fashionista. Je bent echt nooit te oud om Barbie’s én speelgoed op zich te kopen. Echt niet.
 • Er werden paar bakmarathons gehouden, want er moesten eieren op. Yup. Ik waagde mij voor het eerst aan suikerkoekjes en die lukten verbazend goed.
 • We keken Westworld. Korte review: ik vond het een fijne reeks. Anthony Hopkins zie ik toch altijd wel graag bezig. Maar een paar van de grote plot twists wist ik helaas te voorspellen. En hey, robots die sentient worden, sja… Als je al een keer een science fiction boek (of graphic novel zoals Adam + Ava) leest, dan is dat niets nieuws onder de zon. Het is een goede reeks, dat zeker wel, maar dan voornamelijk omwille van de setting en de acteerprestaties. Het plot was interessant, maar ik heb al andere reeksen gezien die me meer verrast hebben.
 • We keken trouwens ook Dirk Gently’s Holistic Detective Agency. Wel, daar heb je een heerlijk verrassende en onderhoudende reeks. Uiteraard op basis van de boeken van Douglas Adams, dus dan kan je niet anders dan het niet anders heerlijk verrassend en onderhoudend zijn.
 • En we keken ook nog een beetje Outlander. Tienduust hartjes voor Jamie en Claire. We keken veel televisie, ja. Dat mag in de vakantie.

 • Er werd op de neefjes gebabysit omdat de zus en haar echtgenoot tussen kerst en nieuw helaas wél moesten werken. Het zijn twee schelmen die neefjes, maar ze wisten zich al bij al te gedragen. Vooral Het Vriendje scoorde ontzettend goed door robot te spelen en door met knuffels naar hen te gooien. Mannen onder elkaar en zo.
 • Helaas miste ik door het babysitten wel de Verbeelding Book Club Meetup. Volgende keer sta ik weer paraat.
 • De tweede week deden we het wat rustiger aan en dat mocht ook wel, want pfoeh. Er werd een bezoekje gebracht aan enkele kringwinkels, er werd lekker gegeten en er werd veel gerust.
 • Volgens mij heb ik de afgelopen twee weken ook een winterslaap gehouden. Vraag me niet wat dat is, maar sinds ik zonder oordoppen slaap, kan ik echt uren en uren ongestoord slapen. De afgelopen twee weken kon ik uit mijn Fitbit statistieken opmaken dat meer dan negen uur slapen per nacht zo’n beetje de norm was geworden. Het zal nodig geweest zijn. Misschien was ik nog altijd het slaaptekort van september aan het inhalen toen ik gemiddeld vier uur per nacht sliep.
 • De vakantie werd in schoonheid afgesloten in de Efteling waar we Oudjaar vierden. Ongelofelijk. Daarover later meer natuurlijk, want dat was een avontuur op zich.

Van lezen, tekenen en motiefjes maken, kwam helaas wat minder in huis, maar mij hoor je niet klagen. Het was een goedgevulde, deugddoende vakantie en we kregen heel wat gedaan. Het huis is weer meer een thuis geworden en langs de andere kant rustten we toch goed uit. Zo mogen er nog vakanties zijn.

De verkoudheid besloot deze week terug te komen with a vengeance. Dus werd mijn eerste werkweek een bijzonder korte. Boe, verkoudheid. Boe, longen. Boe.

You Might Also Like

 • Anne - Ditisanne.nl

  Lekker, zo’n vakantie! Ik heb deze week een soort van vakantie; zit tussen twee opdrachten in en hoef deze week niet echt op kantoor te zijn maar moet wel af en toe wat doen voor mijn werkgever.

  Vind het wel jammer dat de tijd zó snel voorbijgaat; heb het gevoel dat ik nauwelijks iets doe maar toch is in no-time de dag voorbij!

 • Elua Makamaka

  Wat leuk zeg en wat is er veel gedaan!

 • Lies

  Wow, busy woman.
  Hier ook een verkoudheid in de vakantie, maar gelukkig was het ergste snel voorbij.
  Ik had me voorgenomen van heel veel te schrijven tijdens het verlof, maar daar is niks van in huis gekomen. Word een goed voornemen voor komend weekend.

 • Madame boerenerf

  Toch goed gevuld die vakantie! Wij keken hier ook naar Dirk Gently. Lang geleden dat ik nog 3 afleveringen na elkaar keek van een serie. Hey deed me van sfeer wat denken aan Utopia. Als je die nog niet gezien hebt, een aanrader.

 • Stephanie

  Een Silhouette Cameo? Jaloers!!! Hopelijk een paar blogposts hierover in 2017 want ben benieuwd wat iemand zo creatief als jij er allemaal mee kan! groetje van een lurker die je al volgt van toen je nog tekende als Kleintje 😉 Je bent een inspiratie dus keep on blogging!

  • Kathleen

   Die komen er zeker aan, alleen moet ik eerst nog even mijn draai vinden met dat toestel. Ik heb er misschien een klein beetje schrik van. Een piepklein beetje. Also: mad respect om me al zo lang te volgen!

 • Elke

  Waw… lijkt mij cool zo’n vakantie!
  Alleen welke Ikea-boekenkast heb je gekocht? Bij mij stort de Billy altijd in … Elke tip is welkom!

 • gerhilde maakt

  Als je tegels wil verven: de voorbereiding doet veel! Ammoniak is niet aangenaam, maar wel noodzakelijk voor een blijvend resultaat.
  Ik ben ook altijd ziek tijdens de vakantie en heb ook genoten van uitslapen. 🙂

 • Inge

  Amai drukke vakantie! Woei voor de cameo! Eén tip: gewoon ermee beginnen, want hij kan inderdaad nogal intimiderend zijn. 😉

 • Kleine Wijsneus

  Oh. Een cameo! Ik vroeg me al af waarom ik daarover nog nooit iets had zien verschijnen hier, want dat leek me helemaal iets voor een creatieve duizendpoot als jezelf.
  Hier nu ondertussen bijna een jaar fiere eigenaar (recent zelf geupgrade naar een 3, maar daar zitten een paar mankementjes aan waardoor ik er niet optimaal gebruik kan van maken).

 • Eefje

  Klinkt als een fantastische vakantie zo, ik heb in elk geval erg van je Efteling foto’s op Instagram genoten. <3

 • Sytse - Het Groene Broertje

  Wat een toffe foto’s! Het klinkt alsof je een heerlijke vakantie hebt gehad! Ik kom nu via IkbenIrisniet op je blog maar ik ga je volgen op social! Wat een leukerd ben jij!

 • zwartraafje

  Oh, de kringwinkel-toer. Ik ben alvast benieuwd naar je volgende boekenbuit-filmpje. Ziek worden én vakantie lijken inderdaad vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Zelf ben ik nog steeds niet aan het tweede seizoen van Outlander kunnen beginnen. Het staat hier te wachten in de kast maar de echtgenoot heeft ook een box met de volledige Battlestar Galactiva – reeks gekocht én daar is hij nu naar aan het kijken. Ik denk dus dat het nog even zal duren vooraleer ik terug naar Jamie én Claire kan kijken.

 • Evi

  Lijkt me een erg fijne vakantie te zijn geweest. Ik hoopte stiekem al dat er meer ging komen over jullie oudjaar in de Efteling want ben er heel benieuwd naar. Lijkt me iets heel magisch te hebben 🙂 Hopelijk voel je je gauw terug beter!

 • Le petit requin

  Klinkt als een zalige vakantie! Hoera voor de nieuwe boekenkast en die barbie, heerlijk dat je dat gewoon koopt 🙂
  Ik ben na onze vakantie in België precies in die winterslaap gekropen die jij tijdens had; misschien toch een beetje over mijn grenzen gegaan, want man, zo moe!

 • Pin It on Pinterest