Gegeten

Lekkere alcoholvrije drankjes voor tijdens Tournée Minérale

Als ik naar het tellertje kijk op de website van Tournée Minérale, dan zie ik dat meer dan 85.000 mensen intussen hebben besloten om tijdens de maand februari geen druppel alcohol aan te raken. Vijfentachtigduizend! Zelf behoor ik tot Team Geheelonthouder als het op alcohol komt, dus ik neem niet deel aan de uitdaging. Maar! Ik wil de deelnemers wel even een duwtje in de rug geven.

Aangezien Tournée Minérale morgen begint, leek het mij nu de ideale moment om een aantal van die alcoholvrije drankjes nog een keertje in de spotlight te zetten.

Funny Piñacola float

Misschien is het er niet de tijd van het jaar voor, bedenk ik me net, maar dit drankje blijft een toppertje. Het is een combinatie van een alcoholvrij piñacolada alternatief en roomijs. Wat wil je nog meer?
Bekijk hier het recept »

Fentimans Cherry Cola

Van dit drankje slaan we tegenwoordig regelmatig een voorraadje in. Het is cola met een beetje meer. De smaak is veel voller en kruidiger dan gewone cola. Het heeft een lekkere nasmaak zonder dat je er een plakmond van krijgt en er zit niet te veel prik in waardoor je ogen niet spontaan beginnen te tranen. Ideaal.
Lees hier meer over Fentimans Cherry Cola »

Vlierbloesemlimonade

De eeuwige zoektocht naar de ultieme homemade limonade wordt hier verder gezet. We zijn er nog altijd niet. Nope. Maar intussen geniet ik nog regelmatig van dit experimentje met vlierbloesemsiroop.
Bekijk hier het recept »

Het zijn alledrie toppertjes. Als je even zoekt op deze blog, dan kan je makkelijk nog een aantal recepten vinden voor non-alcoholische drankjes. Het is misschien niet voor iedere dag (daarvoor beperk je best tot water), maar zo’n mocktails en homemade limonades hebben altijd wel iets feestelijks.

Het Vriendje stelde intussen voor dat ik het tegenovergestelde zou doen van Tournée Minérale en in februari alleen maar alcohol zou drinken. Hoewel het een fantastisch idee is, heb ik toch besloten er niet mee aan de slag gaan. Nope. Nope. Team Geheelonthouder all the way. 😉

Doe jij mee aan Tournée Minérale? Veel succes! Of behoor jij ook tot Team Geheelonthouder? Deel gerust je favoriete recepten voor non-alcoholische drankjes in de reacties.

You Might Also Like

 • Jessica

  Aangezien ik sowieso al heel erg weinig alcohol drink, heb ik besloten niet mee te doen. Als ik al eens een glas wijn/sangria/… drink, dan geniet ik daar ook echt van. Waarom zou ik mij die paar glaasjes per maand dan ontzeggen?

  • Kathleen

   Voila. Geniet jij maar lekker van je wijntje of sangria. Schol!

 • Elke

  Wij hebben sinds kort Finley ontdekt en kan dat echt aanraden, zeker de cocktails!

  • Kathleen

   Yes! De pompelmoes en bloedappelsien limonade is een toppertje.

  • Lottes Anekdotes

   Haha, ik wilde net dezelfde tip geven! 🙂 Voor in de zomer of op een feestje is de Mojitosmaak ook lekker.

 • Nele

  Geheelonthouder ??! Mijn favoriet drankje is weinig spectaculair: de Arizona Green tea met de roze bloemetjes.

  • Kathleen

   Aaah! Ik ben keihard fan van Arizona Half Lemonade Half Ice Tea. Tienduust hartjes daarvoor.

 • Jessi

  Ik heb dit jaar nog geen alcohol gedronken. Gewoon geen nood aan. Dus ik doe niet mee 🙂 ik heb genoeg alcohol genuttigd in mijn studententijd ^^

 • Lize

  Ik drink zelden of nooit alcohol, vooral omdat ik het niet lust en te veel nare/onaangename ervaringen heb gehad met de gevolgen van alcohol.

 • Samaja

  Ik drink zeer weinig alcohol dus voor mij is het geen moeite om het een maand te laten. Ik schrik er eigenlijk van dat dit voor veel mensen wel een inspanning vergt. Ik vind het alleszins een leuk initiatief. Merci voor de tips trouwens, die vlierbloesemlimonade lijkt me echt iets voor mij :-).

  • Le petit requin

   Ja, daar verschiet ik ook wat van. Mensen die blijkbaar geen twee of drie dagen géén alcohol kunnen drinken, ik vind dat echt raar.
   Zelf doe ik niet mee, omdat ik zodanig weinig alcohol drink, dat ik er bij mij het nut niet van inzie om er speciaal op te gaan letten. Kan evengoed zijn dat ik een hele maand niets drink, kan evengoed zijn dat ik wel een glaasje drink.
   Ik weet niet of dat merk in België ook verkocht wordt, maar hier hebben ze drankjes van Firefly; die met kiwi, limoen en munt en die met granaatappel en vlierbes zijn suuuperlekker!

 • Kool Family

  Ik doe mee! Ik heb ook op mijn blog al geschreven over dit initiatief in mijn februari preview. 😀

 • Sofie

  Op zich heb ik me ingeschreven maar of ik effectief mee doe, weet ik nog niet. De redenen zijn: ik drink sowieso weinig en als ik drink, dan drink ik slechts 2 glazen. Bovendien ben ik op reis in februari en ben ik jarig en dat zijn momenten dat ik dan wel eens een glas drink… Ohja en ik eet ook geen geraffineerde suiker dus alternatieve drankjes zijn er niet echt.

 • Katrien

  Ik hang er ergens tussenin. Ik drink bijzonder weinig. Een gelegenheidsdrinker maar met mate. Een aperitiefje smaakt me, 1 glas wijn als we uit gaan eten ook, maar daar stopt het. Uitgaan kan ook zonder, dat probeer ik telkens opnieuw te bewijzen als we naar een feestje gaan. En als ik dan toch eens een pintje of jenevertje drink, drink ik daarna steevast een groot glas water. Ik ben dus eerder Team-nog-nooit-zat-geweest ofzo maar geen geheelonthouder :).

 • Kim

  Ik heb me ook niet ingeschreven, want ik zit hier in de elfde (!!) maand borstvoeding. Occasioneel drinkt ik dus wel eens iets en daar geniet ik ook enorm van. En qua non-alcohol alternatieven: Bionina limonade en Monin bitter in de fruitsap voor een NA versie van Campari orange 🙂
  Oh en vooral veel water met een scheut citroensap, tegen de dorst :p

 • Kelly

  Als ik naar het tellertje kijk op de website van Tournée Minérale, dan denk ik vooral dat veel mensen blijkbaar een drankprobleem hebben. :p Echt, ik ben ervan verschoten hoeveel mensen meedoen.
  Ik drink wel alcohol, maar alleen als ik daar zelf goesting in heb (ik bedoel: niet onder sociale druk dus), en de ene periode is dat wat meer dan de andere, maar altijd bewust. Maar ik zie er dus niet het nut van in om mee te doen.
  Ik ga wel binnenkort je vlierbloesemlimonade eens uittesten! Dat zal hier wel in de smaak vallen, denk ik.

 • Flaubert's Carrot

  LEKKEUR! :- )

 • Pin It on Pinterest