Gebeurd

40 Dagen Bloggen

Ik weet niet of het je is opgevallen, maar vandaag trokken heel wat kinderen verkleed naar school. Dat kan maar één ding betekenen: carnaval. En carnaval kondigt dan weer iets helemaal anders aan: de vastentijd. Die begint volgende week woensdag.

Nu ben ik niet het katholiekste zieltje op deze aardkloot, maar ik ben wel fan van hoe de vastentijd de laatste jaren iets helemaal anders is geworden dan de vastentijd die onze ouders en grootouders kenden. Dagen Zonder Vlees probeert nu al een paar jaren tijdens de vasten mensen aan te zetten tot minder vlees eten. Intussen is er ook een Dagen Zonder Suiker en zijn sommige mensen in de maand februari volop bezig met géén alcohol te drinken dankzij Tournée Minérale (niet echt tijdens de vasten, maar toch ook noemenswaardig). Een paar jaar geleden zette accountabilitymaatje Elke tijdens de vasten Blij met Mij op waarin we met een kleine groep veertig dagen lang probeerden gelukkiger te zijn met wie we zijn en onze lichamen. En zo zijn er nog tal van initiatieven tijdens die veertig dagen.

Vasten gaat tegenwoordig nog steeds over het bezinnen en nadenken hoe je de wereld een beetje beter kan maken, dat zeker wel, maar we doen op het op een heel andere manier. Ik kan me daar wel in vinden, eerlijk gezegd.

Bezinnen en nadenken hoe je de wereld een beetje beter kan maken, dat doe ik meestal al schrijvend. Je hebt het misschien al gemerkt als je deze blog al wat langer leest. Ik vind schrijven de beste manier om zaken op een rijtje te zetten en die schrijfsels deel ik dan graag met de buitenwereld, want misschien hebben andere mensen er dan ook wat aan.

Zo ontstond het idee om een 40 Dagen Bloggen uitdaging op poten te zetten. Afgelopen maandag liet ik het ballonnetje op binnen de besloten Meststoffen voor jouw blog Facebookgroep, waar de deelnemers van die cursus ideeën kunnen wisselen en samenwerkingen kunnen aangaan met elkaar. Er was meteen heel wat animo en dus ben ik dat wilde plan momenteel aan het uitwerken. Last minute. In ware Kathleen-stijl. Je bent een chaoot of je bent het niet. 😉

Hoewel het idee ontstond binnen Meststoffen voor jouw blog, moet je geen deelnemer zijn om mee te doen met deze 40 Dagen challenge. Nope. De deelnemers krijgen een paar extra’s (40 Dagen Bloggen Bingo!), dat wel, maar iedereen is meer dan welkom om z’n blog een boost te geven en om te bezinnen rond een aantal thema’s en onderwerpen.

Als je zin hebt om mee te doen, dan kan je je aanmelden via de link hierboven. Je vindt er meteen ook wat praktische informatie terug. Hopelijk heb je zin om al bloggend te bezinnen over het leven (of zoiets) en je blog meteen op deze manier ook een flinke boost te geven. Enneuh… Hopelijk stimuleert deze challenge me om terug wat meer hier te bloggen, want laten we eerlijk zijn, het is hier nog gene vette geweest dit jaar.

You Might Also Like

 • Miss Pixie

  Superleuk initiatief. Ik ga meedoen ? Want het is bij mij op de blog ook nog niet dat geweest dit jaar ?

 • Lottes Anekdotes

  Superleuk idee, Kathleen! Ik ben al meteen ingeschreven.

 • fieke

  Yay, ik probeer ook mee te doen! Dat wordt wat, met Dagen Zonder Vlees en een baby die volop aandacht nodig heeft. Maar bloggen moet maar zo leuk niet zijn! 🙂

 • Samaja

  Ik wil de uitdaging wel aangaan :-). Ik heb geen idee of het zal lukken, maar ik zie het wel helemaal zitten! Count me in.

 • Lize

  Leuk initiatief 🙂 Ik ga de uitdaging aan en doe mee.

 • Evi

  Yes! Blij je nog eens dagelijks te kunnen lezen, dit blijft toch één van m’n favo blogs. (nu zorgen dat ik geen leesachterstand oploop, want bij je vorige dagelijkse challenge had ik nog geen baby en was dat allemaal íets makkelijker 🙂 )

 • Matthias

  Hopla! Ingeschreven! 🙂

 • 40 dagen bloggen | Fiekefatjerietjes

  […] om ook deel te nemen? Lees dan HIER verder! (Je hoeft zeker de Meststoffen-cursus niet gevolgd te hebben om deel te kunnen […]

 • Eilish

  Veel te impulsief of niet, ik heb me ook ingeschreven. Schrijfinspiratie is immers altijd welkom.

 • zwartraafje

  Haha, ik ga een andere uitdaging moeten zoeken vermits ik net probeer om niet meer dagelijks te bloggen. Dat heb ik immers vrij lang gedaan maar het leek een beetje een automatisme te worden en dat wil ik verhelpen door het nu iets minder vaak te doen. Veertig dagen zonder vlees krijg ik hier nier verkocht en 40 dagen zonder suiker (of hebben ze het enkel over geraffineerde suikers?) lijkt me onmogelijk als diabeet. Ik zie me daar al een hypo krijgen en dan vervolgens weigeren om Dextro of cola te gebruiken onder het motto ‘Ik doe wel mee met 40 dagen zonder suiker hé!’. 🙂

 • Ilse van Kreanimo

  Pfoe .. durf ik …
  Misschien ook te impulsief ? Maar ik ga me inschrijven denk ik…

 • Evi

  Jaaaaa, ik doe zeker en vast mee! 🙂

 • Stephanie

  Wat een fijn initiatief! Ik probeer ook mee te doen!

 • Sofie

  Leuke uitdaging maar 40 dagen bloggen lijkt me wel veel… Maar ik doe mee uit curiositeit 🙂

 • Le petit requin

  Aaargh Kathleen, wat doet ge toch? Het klinkt te leuk om niet mee te doen, maar tegelijk weet ik nu al dat het mij niet gaat lukken (al is het maar omdat ik al twee weken op voorhand zou moeten volschrijven, omdat ik op reis ga). Maar bon ja, aangezien het geen 40 dagen moeten zijn, ga ik mij toch inschrijven en dan zie ik wel hoe ver ik kom 😉 Merci voor alweer een zalig idee!

 • Kelly

  Ik ben nieuwsgierig en ook al heb ik een notitieboekje vol met ideeën: ik schrijf me gewoonweg in!

 • Margo

  Het lijkt me super om 40 dagen te kunnen bloggen. Maar ik zit niet in de juiste levensfase… Wie weet later eens.

 • 40 dagen bloggen - De uitdaging: ik doe mee! - Kreanimo

  […] ik dan de blogpost 40 dagen bloggen zag verschijnen op Verbeelding, was ik wel getriggerd. Niet dat ik in een blogdipje zit of zo, […]

 • 40 dagen zonder suiker (en opnieuw gaan sporten) – Greet on the way

  […] startten een paar enthousiaste bloggers ook met de 40 dagen bloggen challenge.  Gezien de frequentie waarmee mijn blogberichten hier verschijnen lijkt daaraan […]

 • Liesbeth

  40 dagen bloggen, je enthousiasme is aanstekelijk, dus ik schrijf me in. Al weet ik nu al dat het nooit lukt, gezien het gezin en ik eerder een “slow blogger” ben. Maar zoals je zelf zegt, dan maak ik er misschien ’20 dagen bloggen’ van. Bezinnen tijdens de vasten, dat kan zeker geen kwaad!

 • 40 dagen bloggen #1 – gewoonelke

  […] algemeen welbevinden. Wie kan daar tegen zijn…? De inspiratie voor dit projectje vond ik bij de verbeelding van Kathleen. De invulling laat ik wat van het moment afhangen. Het doel is om de volgende 7 weken 40 […]

 • 40 Dagen Bloggen | Samajatalk

  […] 1 maart tot 16 april neem ik deel aan ’40 DAGEN BLOGGEN’, een initiatief van Kathleen van Tuttefrut (en Verbeelding). De bedoeling is om tijdens deze periode alle dagen te bloggen, met 6 skip dagen […]

 • tiny

  Hola! Ik heb nu al een paar blogjes klaar staan voor komende maand, maar waarom niet…. Soms is de inspiratie inderdaad een beetje zoek en dit zou wel eens goed kunnen helpen. Ik doe mijn best!

 • Challenge(s) accepted! – Nele Onderneemt

  […] mijn gedachten te ordenen. Net als Kathleen van Team Tuttefrut, initiatiefneemster van ‘40 dagen bloggen‘, krijg ik mijn gedachten vaker geordend als ik schrijf. En schrijven is gewoon leuk, zowel […]

 • 40 dagen bloggen | misssexandthecity

  […] initiatief werd in het leven geroepen door Kathleen van de Verbeelding, maar ik las het vooral bij Samaja en toen ik het op sociale media ook zag […]

 • 40 dagen tijd | trijnewijn

  […] doe mee aan 40 dagen bloggen, een initiatief van Kathleen waarover je hier meer kan lezen, maar ook hier zonder al te veel druk op mezelf. Nadenken doe ik het best ergens […]

 • Inspiratie voor een lekkere én gemakkelijke brunch! | Lalaland

  […] van mijn geen-energie-hebben dat ik het welletjes vond. Ik heb me impulsief ingeschreven voor de uitdaging van Kathleen van Verbeelding om in de geest van ’40 dagen vasten’, 40 dagen te…, al wist ik al dat dat wat te ambitieus zou zijn. Kathleen is gelukkig keitof en zegt er ook meteen […]

 • Inspirerende woorden #6 | tussen de plooien

  […] 40 dagen bloggen: een uitdaging waarvan ik op voorhand zeg dat ik het niet 100% zal doen. Ik vind 40 dagen bloggen gewoon teveel. Ik wil je hier niet wegjagen hé! Het is wel een uitgelezen kans om inspiratie op te doen, om te schrijven over onderwerpen die hier anders nooit aan bod komen, om nieuwe blogs te ontdekken. #staytuned […]

 • Mieke

  Hopla, het eerste bericht is een feit. Nog 39 te gaan (adem in, adem uit).

 • #40dagenbloggen | ineken

  […] Dankzij Kathleen wordt hier vandaag een bericht gepost. Ik schreef me namelijk in voor de uitdaging om 40 dagen te bloggen. Omdat ik morgen 40 jaar word. Veertig. […]

 • 40 dagen bloggen / blogberichtjes schrijven - Sophietje

  […] Kathleen van Verbeelding op Facebook kwam met het plan om tijdens deze periode iedere dag te bloggen, leek me dat een […]

 • Tiny gaat 40 dagen bloggen | tiny blogt

  […] is een zot idee van Kathleen, om mensen aan te zetten om eens veertig dagen aan een stuk te bloggen (hoewel je zes dagen mag […]

 • 100 dagen bloggen: over hoe een mens al eens van gedachte kan veranderen en over een geweldige yogales – Greet on the way

  […] schreef ik hier nog dat een aantal bloggers tijdens de vastenperiode 40 dagen gaan bloggen, maar dat dat voor mij toch wat te hoog gegrepen zou zijn.  En toen kwamen er een paar reacties […]

 • Waarom blog ik? | Tussen de soep en de patatten

  […] het kader van 40 dagen bloggen ga ik de komende tijd proberen om die bedenkingen uit de eerste alinea los te laten en gewoon op […]

 • Glow in the dark Cambie - A Bouquet of Buttons

  […] goed 40 dagen bloggen gaat voor mij rond een nieuwe start. Dus deel ik dit maaksel heel er graag met jullie! En het is dan […]

 • #40dagenbloggen – gerhilde maakt

  […] idee wat groter. Kathleen stelde spelregels, een inspiratielijst en een mooie header op en voilà: 40 dagen bloggen werd […]

 • kellyjade.be – Een ‘hobby’ die overleefde sinds mijn kindertijd

  […] neem deel aan de uitdaging ’40 dagen bloggen’, die Kathleen van de blog Verbeelding op poten zette. Het komt neer op 40 dagen, elke dag (met uitzondering van skip-zondagen) bloggen. […]

 • #40 dagen bloggen: Een vroege Pasen dit jaar! – second part of my life

  […] smijt geen steen naar Kathleen als zouden de blogonderwerpen niet interessant zijn. Alleen waren ze dat voor mij niet […]

 • Welk klein gebaar wordt doorgaans onderschat ? – Forty something and much more !

  […] logo afgelopen dagen meermaals tegen op blogs die ik volg en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. Zij startte die project op. Je krijgt een hele lijst met mogelijke blogonderwerpen. Er werd gestart op […]

 • Zet eens een blog(ger) in de bloemen | tussen de plooien

  […] 40 dagen bloggen breng ik graag een ode aan enkele van mijn favoriete bloggers. Zij inspireren me, laten me […]

 • 4 lessen na 2 weken van #40dagenbloggen » Groene Pumps

  […] minute gaf ik me op voor 40 dagen bloggen. Zonder voorbereiding. Zonder plan. De ideale manier om enkele waardevolle lessen te […]

 • April: plantaardig lunchen – Meanderen

  […] ik dagelijks véél blogs en is er extra veel blogvoer aangezien velen enthousiast deelnemen aan de 40 dagen bloggen. Dus steek ik het daar maar op […]

 • 40 dagen bloggen – de balans – gewoonelke

  […] Ik ben eraan begonnen voor een eindige periode. Het vinden van onderwerpen was nooit een probleem. Kathleen (van de Verbeelding), de moeder van dit project, had voor haar ‘kuikentjes’ een lijst […]

 • Pin It on Pinterest