Gebeurd

Waarom ik geen mailtje meer krijg iedere keer hier een reactie verschijnt

Het klinkt misschien een beetje raar, maar vorig jaar in november besloot ik de notificaties die ik krijg als er hier een reactie wordt geplaatst af te zetten. Ik ben geen held als het op mail aankomt, dat geef ik eerlijk toe. En al die mailtjes met “een nieuwe reactie op je blog” ertussen maakte het alleen maar moeilijker.

Edit// Ik merk net dat dit het 1500ste blogbericht is dat ik op deze site heb gepubliceerd. Feestjuh!

Het gebeurde vaak dat ik de reacties die per mail binnenkwamen wel las, maar dat ik er voor de rest niets mee deed. Er worden al eens vragen gesteld in de reacties of iemand verwijst naar een interessant artikel. Ik wil er dan ook de tijd voor nemen om te reageren of door te klikken naar dat artikel. Dat kwam er gewoon niet van.

Vaak bekijk ik mijn mailtjes op mijn smartphone en dan lees ik die reacties als ik op het werk zit, op de trein of god weet waar dat ik eigenlijk geen tijd/geen goede internetverbinding heb om er daadwerkelijk werk van te maken. En dat vond ik jammer. Jullie nemen de tijd om hier te reageren en dat apprecieer ik ontzettend, maar ik kon niet te moeite doen om er meer mee te doen dan ze enkel in de rapte te lezen. Ik vond dat een beetje respectloos van mezelf.

Daarnaast waren er ook de occasionele ietwat negatieve reacties. Nu heb ik geen probleem met mensen die een andere mening hebben dan mij, maar sommige dagen is het minste er te veel aan. Dan kan zo één stomme reactie je hele dag verpesten. En daar had ik het ook wel mee gehad.

“Jamaar, lees je onze reacties dan nog wel?!” hoor ik je denken. Geen paniek. Uiteraard lees ik jullie reacties nog. Alleen ga ik er nu een pak bewuster mee om. Ik log in in mijn backend en lees iedere reactie die daar staat. Als het een reactie is waarop ik wil reageren dan zal ik dat ook doen en doe ik dat met veel plezier. Als er verwezen wordt naar een interessant artikel over blogbericht, dan neem ik de tijd om even door te klikken. Op die manier omgaan met mijn reacties heeft me terug wat meer plezier gebracht in het bloggen en heeft me jullie terug wat beter leren kennen, want stiekem klik ik nu ook een pak meer door naar jullie blogs. Bestaat er al zoiets als Mindful Bloggen? Anders heb ik dat hierbij net in het leven geroepen en is dit één van de manieren om mindful om te gaan met de reacties op je blog. 😉

Ik weet dat het misschien een beetje gek klinkt, maar het werkt voor mij. Mijn mailbox is een pak leger en overzichtelijker en ik weet een pak beter wat er hier leeft in de reacties en wie er hier reageert. Een dikke win-win voor iedereen lijkt me.

Ik ben benieuwd hoe jij omgaat met de reacties op je blog! Komen ze toe in je mailbox? Reageer jij op iedere reactie die je krijgt? Waarom wel of waarom niet?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Sinds ik op mijn be-domein zit, krijg ik ook geen mailtjes meer bij reacties en ik heb dat bewust zo gelaten. Ik ga er nu ook bewuster mee om en mijn mailbox vult zin niet zo snel. Ook een win-win hier dus! En joepie: 1500!

 • Heidi

  Voor 2 van mijn 3 websites heb ik dat ook afgezet. Er belanden zo al genoeg mails in mijn mailbox 🙂 Het enige wat misschien wat ambetant is, is dat ik daardoor soms pas na enkele dagen reacties goedkeur. Heb het wel al zo ingesteld dat als iemand één keer een goedgekeurde reactie heeft, ik de volgende reacties niet meer moet goedkeuren. En nu ik 40 dagen achter de schermen blog, scheelt het natuurlijk wel 🙂 Nu log ik elke dag in en zie dan meteen of er nieuwe reacties zijn.
  Ik lees blogs meestal via Feedly, via mijn smartphone en dan is het wel moeilijker om te reageren. Ik vink de blogpost dan vaak aan om later te reageren. Wat zelden gebeurt. Heb dus heel wat ‘bewaard voor later’ blogposts in Feedly staan 🙂

 • Sabrina

  Mindful Bloggen, dat vind ik nog eens iets! Ik heb nooit email meldingen gehad van reacties op mijn blog en ben op z’n minst vreselijk inconsequent in het reageren op reacties: ik apprecieer ze allemaal, maar het hangt er vanaf wanneer ik ze lees of ik erop reageer of niet. En wat betreft zelf reageren zit ik net zoals Heidi met een overvloed aan gesavede berichten in Feedly waar ik nog eens op wil reageren, maar dat uiteindelijk niet doe…

 • fieke

  Hier wel telkens een mailtje, maar ik lees niet alle reacties meteen. Het is inderdaad wel zo dat mijn mailbox overstroomt soms, want soms abonneer ik op reacties van andere blogberichten, vb. berichten over boeken, om zo misschien nog andere tips te krijgen. Eigenlijk ook niet echt nodig…
  Ik probeer meestal wel te reageren op comments, tenzij er echt niks op te antwoorden valt natuurlijk!

 • Resaarcle

  Ik heb geen bureaujob, dus ik moet actief naar de iPad/laptop grijpen om bij te blijven. Ik krijg alles in mijn mail, maar ik log regelmatiger in op mijn blog dus ik heb de reacties meestal daar al eerder gelezen. Als ik dus ooit te weten kom hoe ik die mails moet afzetten, ga ik dat doen!
  Ik geef elke reactie meteen een like als ik ze zie om te tonen dat ik het ontzettend fijn vind dat lezers reageren en als ik dan of later een leuk/interessant/bemoedigend/waarderend/… antwoord heb, komt dat er ook nog achter. Maar ik heb ook weer niet altijd op alles een antwoord.

 • SaarBlogs

  Ik heb het iets anders aangepakt, alles wat blog is komt namelijk toe op een apart mail adres. Als ik zo een dag heb waar die ene reactie te veel kan zijn, doe ik die gewoon niet open 🙂

 • Sofie

  hier ook geen mailtje ofzo en ik reageer enkel op dingen die ik fijn, grappig, fout, zinvol,… vind. 🙂

 • Le petit requin

  Aangezien ik heel snel zenuwachtig wordt van teveel mails, was het uitschakelen van die mailtjes een van de eerste dingen die ik deed toen ik een blog startte 🙂 Ik log vaak genoeg in, om ze gewoon in mijn dashboard te lezen. Reageren doe ik zo vaak mogelijk, maar wel iets minder dan vroeger; degene waar niet echt iets op te zeggen valt, like ik alleen.

 • Lize

  Bij mij komen de reacties wel toe in mijn mailbox maar tot nu toe krijg ik niet zo heel veel reacties. Hopelijk komt daar nog eens verandering in. Ik geef sowieso elke reactie “een like” en antwoord als ik denk dat dat belangrijk is.

 • zwartraafje

  Ik krijg ook steeds een melding per mail. Soms keur ik ze goed via de smartphone maar meestal wacht ik tot ik achter de laptop zit en dan kijk ik meteen even of er reacties bij zijn waar ik ook op wil/kan reageren. Eigenlijk werkt dat op dezelfde manier als het reacties achterlaten bij anderen. Ik ga het niet forceren en op iedere blogpost (of reactie) reageren. Dat doe ik enkel wanneer me tijdens het lezen iets te binnenschiet. Blijkbaar is dat bij jouw blogposts nogal vaak het geval. 🙂

  By the way – ik heb net Lost in a book van Jennifer Donnolly gelezen. Een verhaal dat zich afspeelt terwijl Belle op het Beest zijn kasteel verblijft. Dus eigenlijk een beetje een boek dat zich afspeelt in een boek, waarin dan ook nog eens een boek de hoofdrol speelt. De kans is dus groot dat jij het als mede-boekenfan en Belle and the Beast-fan ook graag gaat lezen. De cover is trouwens ook prachtig want daar staat de prachtige bibliotheek op.

  • Kathleen

   Merci voor de boekentip! Ik ga het eens opzoeken, want het klinkt interessant.

 • Katrien

  Ik krijg meldingen in m’n mail en op m’n gsm. Ik merk ze vooral mobiel op en ik probeer toch te reageren, ook al is het maar met een like. Het zijn er nu ook weer niet superveel dus het blijft manageble :).

 • Pin It on Pinterest