Gebeurd

Achter de schermen: mijn werkplek

Aan het begin van 40 Dagen Bloggen stelde ik een lijst op met een aantal thema’s en onderwerpen. De deelnemers kregen die toegestuurd en heel wat van hen zijn er intussen mee aan de slag gegaan. Ik plaats vandaag ook voor het eerst een blogbericht aan de hand van die lijst.

Waar blog je? Toon ons je werkplek!

We hebben ervoor gekozen om de grootste slaapkamer in ons huis te gebruiken als werkplek. Ik heb één helft en Het Vriendje gebruikt de andere helft. Die twee helften worden deels gescheiden door een Kallax kast. Zelf ben ik nogal een prullemie dus mijn kant staat vol met poppen, prulletjes, hobbyspullen, boeken,… De kant van Het Vriendje is iets neutraler.

Ik ben ook een kei in rommel maken. Op de foto’s valt het best mee, maar het kan een pak erger. Soit. Ik hou wel van mijn plekje. Met rommel. Zonder rommel. Er is veel licht dankzij een groot raam en doordat ik twee tafels heb, moet ik niet altijd alles meteen opruimen waaraan ik bezig ben. Let there be rommel en al.

Het witte ladenkastje op de voorgrond in de foto hieronder staat op wieltjes en dat wordt vaak ingezet als extra tafeltje. Ik kan het dan naast me zetten als ik aan mijn computer aan het werken ben of ik kan het in het verlengde zetten van mijn andere tafel als ik bijvoorbeeld stof wil knippen (niet dat dat veel gebeurt de laatste tijd, maar bon).

Langs de andere kant van de ruimte staat mijn gele stoel en hoewel ik nog steeds het meeste van mijn tijd doorbreng met mijn derrière op mijn bureaustoel, is de gele stoel aan sneltempo mijn favoriete plekje aan het worden om te bloggen. Hij zit gewoon zo geweldig. Dus alles wat ik op mijn Chromebook kan doen (alles wat met schrijven te maken heeft: bloggen, mailen, cursussen uitwerken,…), probeer ik dan ook zo vaak mogelijk vanuit die stoel te doen. Beentjes omhoog, dekentje erbij, glaasje water binnen handbereik en gaan met die banaan.

En in die gele stoel wordt ook regelmatig gelezen. Voornamelijk non-fictie, want die staat gewoon achter mij in de boekenkast. Echt waar, die gele stoel. Het was één van mijn beste aankopen van 2016.

Daarnaast is er nog heel wat kastruimte voorzien in deze kamer zodat ik stoffen kwijt kan, maar ook ander knutsel- en tekenmateriaal. We hebben in de zomer keihard gewerkt aan deze kamer en ik moet nog een paar zaken verder opruimen (ik ben hopeloos als het op opruimen aankomt, ik geef het toe). Uiteindelijk komen we er wel. Maar momenteel is het al een vrij geweldig werkplekje. En aangezien ik hier ook zoveel zit, omdat ik hier ook werk voor mijn bijberoep, is dat echt wel een must.

You Might Also Like

 • Samaja

  Oh, die gele stoel is echt prachtig! En die rommel valt precies nog wel mee hoor.

  • Kathleen

   In deze foto’s wel! Maar het kan er soms een pak… uhm… ontplofter uitzien. 😉

 • kellyjade.be – Blank

  […] zag dat Kathleen van Verbeelding vandaag haar werkplek toonde. Misschien doe ik dat in één van mijn volgende posts ook en vraag ik […]

 • Liese

  Zo een leuke werkplek! Die gele stoel os onderdaad echt zalig! Waar kan je die lijst precies vinden??

 • Tante Fee

  Volgens mij is dat daar bij u toch heel stijlvolle rommel, hoor 🙂 En inderdaad, die gele stoel …. oh!

 • Lize

  Leuk om eens mee te mogen kijken naar de plaats waar je werkt 🙂
  Die gele stoel ziet er fantastisch leuk uit!

 • Melissa

  Die gele stoel heb ik ook. Om te lezen.. Inderdaad: beste aankoop ever!
  Mijn bureau staat in de living en creatief wezen doe ik meestal op de livingtafel.. Lees: altijd veel rommel! ?

  • Kathleen

   Ik denk dat Het Vriendje zot zou worden als ik zou werken aan de tafel in de woonkamer en mijn rommel zou laten liggen. ?

 • Lies

  Ziet er leuk uit. Ik blog meestal vanuit mijn zetel, dus aan mijn werkplek is niet zoveel te zien 🙂

 • Evi

  Wat een leuke werkplek! En die gele stoel ziet er geweldig comfortabel uit.

 • Resaarcle

  Die gele zetel ziet er zo aanlokkelijk uit! Daar zou ik een hele dag in kunnen hangen/werken/slapen/lezen/dromen. Wij hebben ook een topzetelexemplaar. Van de soort die uitgeleend moet worden als de Sint op bezoek komt in de kleuterschool om de hoek. Mijn favoriete plekje in huis.

 • liese

  Wij hebben hier ook zo’n ruimte die gebruikt wordt als werkplek (de voorplaats van vroeger, je kent dat wel). Deze werd vorige week eens goed onder handen genomen, binnenkort kan het lief daar zijn vrienden “barbieren”. Opruimen kan zo’n mooi effect hebben 😀

 • Hilde

  Daar wil ik ook eens werk van maken van zo’n heerlijke werkplek voor mezelf. Om te bloggen/lezen/creatief bezig te zijn :-). Heerlijk lijkt me dat.

 • Pin It on Pinterest