Gegeten

Lettuce in Leuven

Iedere woensdagmiddag trekken de dames waarmee ik werk op het hoofdberoep er samen op uit. Dan gaan we op meidenlunch en praten we bij over het werk, maar ook over niet-werk-gerelateerde zaken. Iedere week wordt er weer een tof lunchadresje geselecteerd. Soms is dat een reeds getest en goedgekeurd adresje, andere keren moet er eens iets nieuws uitgetest worden. Deze middag was dat bijvoorbeeld Lettuce in de Tiensestraat in Leuven.

Het concept van Lettuce is eenvoudig: een snelle, maar gezonde hap. Ideaal in een studentenstad zoals Leuven. Ze hebben een vrij uitgebreide kaart vol lekkers gaande van verschillende soorten salades mét huisgemaakte dressing, allerhande bokes en dips tot heerlijke desserts die misschien nét iets minder gezond zijn. Daarnaast kan je er ook terecht voor een geweldig ontbijt en dat de hele dag door. Je wil niet weten hoe hard ik fan ben van ontbijt. Ik zou de hele dag door kunnen ontbijten. Dus lunchplekjes waar je ongegeneerd ontbijt kan bestellen de hele dag door, die scoren meteen zeer goede punten bij mij.

Nog een extra pluspunt: je kan er een boke met choco bestellen. Want waarom ook niet? En nog een extra pluspunt: gratis water met een fruitsmaakje. Echt waar, restaurants die water op tafel zetten zonder daarvoor iets aan te rekenen, ik zie jullie zo graag. Ik begrijp nog altijd niet dat niet ieder restaurant dat doet, maar bon. En! Voor de veggies onder ons kunnen de salades ontvleesd worden. Lettuce heeft dus wel wat punten gescoord.

Ik besloot toch ietwat gezond te doen deze middag en het boke met choco te laten voor wat het is. Uiteindelijk ging ik voor een boke met gerookte zalm, avocado en dille. Achteraf gezien twijfel ik eigenlijk of ik dille op mijn boterham heb gezien, maar het was lekker, dat zeker wel. Mij hoor je dus niet klagen. Je krijgt een dikke snee bruin brood en daarop alle ingrediënten gestapeld. Meer moet een boke niet zijn voor mij. De rest van het gezelschap koos voor soep of salades die er bijzonder kleurrijk en gezond uitzagen.

Om af te sluiten besloten we nog een dessertje-to-go mee te nemen, want ja, je kan ook gewoon afhalen bij Lettuce, zo blijkt. De dessertkaart is niet gigantisch uitgebreid, maar hun concept is dan ook niet “snelle, suikerrijke desserts”. Je kan kiezen tussen een brownie met gezouten karamel (hmmm… gezouten karamel), crèmeux van mascarpone (wat dat ook moge zijn) én petitbeurretaart met speculaas. Aangezien ik dit weekend net zelf brownies had gemaakt en al eeuwen geen petitbeurretaart meer heb gegeten, was de keuze snel gemaakt. En die petitbeurretaart heeft gemaakt en zag er ook bijzonder mooi uit, want het oog wil ook wat.

Conclusie? Fijn adresje om te lunchen en te ontbijten in Leuven centrum. Mijn boke en dessert kostte me uiteindelijk €10. Daarvoor kan je niet sukkelen. Alleen jammer dat een hele fijne boekenwinkel heeft plaats moeten maken hiervoor.

You Might Also Like

 • Greet

  Hoera voor gratis kraanwater in restaurants! Dat ziet er een leuk adresje uit. En wat is het weer lang geleden dat ik nog eens in Leuven ben geweest.

 • Lize

  Ik ben er vandaag eens langs Lettuce gelopen om de kaart te bekijken: er staan lekkere dingen op. Maar ik blijf het inderdaad jammer vinden dat de boekenwinkel daar weg is.

 • Annelies

  Dat gratis water moesten ze echt overal invoeren!

 • Sigrid

  nog een fijne woensdagmiddag- tip : trek met de dames es naar de parochiezaal van Terbank . Daar ontvangen de jongeren van upside-down ( de dagbesteding van het Leuvense HONK-project) jullie in hun wekelijkse pop-up-bistro. (H)eerlijk lekker en hartverwarmend!

 • goofball

  tiens, ik loop nochtans vaak door de Tiensestraat en ‘k kan me deze zaak niet voor de geest halen. ‘k zal eens beter moeten rondkijken

  • Kathleen

   Het is waar vroeger de Boekencargo was. Naast den Domus en tegenover Olleke Bolleke. Dus helemaal in het begin van de Tiensestraat.

 • zwartraafje

  Oh, altijd leuk om lekkere adresjes te ontdekken. Deze moet ik dus zeker onthouden tegen dat ik nog eens in Leuven geraak. Knap trouwens dat je aan de gezouten karamel hebt kunnen weerstaan. Bij Lidl verkopen ze momenteel een Toffee-smeerpasta. Ik moest meteen aan jou denken toen ik hem zag staan. 🙂

 • Evi

  Klinkt als een heerlijk adresje! Eentje om uit te proberen als ik nog eens in Leuven ben.

 • Blogger Lovin #20 | Zwartraafje

  […] – Jessica Why I love this blog – Vivian Throwback Thursday 16 maart – Haaike Lettuce in Leuven – Kathleen Waarom ik fan ben van luisterboeken – […]

 • Pin It on Pinterest