Gebeurd

In de sjakosh – deel 2

In een ver ver ver verleden, schreef ik ooit een “in de sjakosh”-blogbericht. Het concept is eenvoudig: je maakt een foto van de inhoud van je handtas (of manbag/rugzak voor de mannen onder ons) en laat die zien op je blog. In 2011 maakte ik er al zo eentje en ik vond dat het wel tijd was voor een update.

De handtas is trouwens nog altijd deze zonnige handtas. Ze is intussen al wat vuiler en heeft al het een en het ander meegemaakt, maar het blijft een toppertje.

 • Een portefeuille die niet meer dicht kan. Het blijft blijkbaar een vaste waarde in mijn handtas.
 • Een smartphone en handgemaakt hoesje uit vilt. Oorspronkelijk was het een brillenhoesje.
 • Twee notitieboekjes en een pen.
 • Een sleutelhanger met al mijn klantenkaarten. Kan iedereen vanaf nu alsjeblieft een klantenkaart maken van dit formaat met een gaatje erin? Het management dankt u.
 • Haarrekkertjes. Essentieel voor langharig tuig.
 • Een paasei. Want… ja.
 • Twee muntjes.
 • Een boekenbon die ik vorig jaar voor mijn verjaardag kreeg en waar nog altijd iets van een elf euro opstaat.
 • Een IKEA potloodje. Nog zo’n vaste waarde, zo blijkt.
 • Een USB stick.
 • Dafalgan.
 • Mijn treinabonnement.
 • Een button met mijn naam erop en daaronder de url van deze blog. Vermoedelijk zit die er al in sinds deze bloggersmeetup zo’n twee jaar geleden. Ik schaam mij nergens voor. Nergens, zeg ik u!
 • Een halve boom aan papier. Ik zie er onder andere een leeg pakje kauwgom tussen liggen dat er vermoedelijk al insteekt sinds mijn laatste reis naar IJsland. Drie jaar geleden. Zei ik al dat ik mij nergens voor schaam? Soit. Intussen is heel die papierrommel weggegooid. Dit blogbericht was dan toch nog ergens goed voor. 😉

Een aantal zaken staan niet op de foto omdat ze toevallig niet in mijn handtas zaten toen ik deze foto maakte.

 • Mijn Kindle/een boek. Eén van de twee zit meestal ook nog wel in mijn handtas. De laatste tijd lees ik terug meer op Kindle, maar de typische Engelse paperbacks passen ook perfect in het voorvak van mijn handtas.
 • Mijn huissleutels. Aangezien ik thuis was, lagen die op hun thuisplekje en niet in mijn handtas.
 • Een extra zakje. Meestal heb ik wel een extra zakje mee in mijn handtas zodat ik “Nee, dank je, ik heb een zakje bij” kan zeggen als er in de winkel wordt gevraagd of ik een zakje nodig heb. Vaak geef ik die zakjes ook aan andere mensen als die er een nodig hebben. Dus vermoedelijk heb ik onlangs weer zo’n zakje weggeven. 😀

Vraag van de dag: hoeveel zooi zit er gemiddeld zo in jouw handtas? Ben je een neat freak die nooit één kasticketje langer in de handtas laat rondslingeren dan nodig of loop je ook met een halve boom aan ticketjes en aanverwanten rond?

You Might Also Like

 • Samaja

  Wat een mooie handtas! De mijne lijkt er een beetje op maar dan in cognackleur. Het valt nog goed mee qua inhoud. Bij mij zit er een halve apotheek in, ik ben op alles voorbereid :-).

 • fieke

  Ja, die tas is dus écht te mooi hé! Hier ook een vilten gsm-hoesje dat dringend aan vervanging toe is. Volgende week probeer ik ook eens zo’n post te schrijven, maar ik kan wel al bekennen dat ik zo’n ‘neat freak’ ben 😉

 • Sofie

  Mijn handtas is niet supernetjes maar een leeg pakje kauwgom van drie jaar geleden is er net iets over :p :p Maar ik vond het wel hilarisch 😀

 • gerhilde maakt

  Ik heb ook veel verdwaalde kassaticketjes in mijn handtas. Die button van de blogmeeting zit er bij mij ook nog in, denk ik. Oeps! Of niet. Nah! 🙂

 • Resaarcle

  Stapels papiertjes zeul ik mee! En speldjes van de dochter, een stapeltje klantenkaarten dat maar 1 keer om de 2 jaar écht gebruikt wordt. En bons van Oxfam die ik met de feestdagen kreeg en die vandaag ingezet werden om superlekkere citroenkoekjes te kopen voor mijn klein hongerke! Toch fijn om te merken dat ik niet de enige ben die met een half vuilbakje rondloopt.

 • Jessi

  Hoe kleiner, hoe fijner, mijn handtas. Ik probeer zo weinig mogelijk mee te sleuren zodat ik alles makkelijk terug kan vinden. Ik verzamel ook wel veel papiertjes. Daar moet ik wat aan doen 🙂

 • Floor

  De FidMe-app op je smartphone zetten, en *boem, pats* geen klantenkaarten meer nodig!

 • Eilish

  Een mens zou moeten verplicht worden om op regelmatige tijdstippen de inhoud van zijn/haar handtas te bloggen. Voor mij was het een tijdje geleden ook een opkuis!
  https://secondpartofmylife.wordpress.com/2017/03/02/40-dagen-bloggen-achter-de-schermen/

 • zwartraafje

  Oh, ik vond de eerste keer ook al zo leuk. Misschien moet ik me er dit keer zelf ook maar eens aan wagen. Bij mij zijn doorgaans geen kassatickets of losse papiertjes terug te vinden. Die worden er steeds meteen uitgehaald maar er zit wel belachelijk veel andere spulletjes in. Vandaar dat die sierlijke ietsiepietsiemini-handtasjes niets voor mij zijn. 🙂

 • Alfonsiene

  Hé, ik heb die tas in het oranje! 😀

 • Evi

  Wat een mooie handtas! Die van mij bevat tegenwoordig heel veel rommel, papiertjes, rozijntjes en andere Tuur-gerelateerde items 🙂

 • Fenne

  Hondenpoepzakjes!(ongebruikt dan wel voor alle duidelijkheid) Meters aan afgerolde zakjes waar je het begin noch einde van kan vinden als hét moment er is…

 • Lize

  Wat een mooie en vrolijke handtas! In mijn handtas zit er niet zoveel (denk ik) maar wel veel ‘zwervers’ zoals muntstukken, zakdoeken etc.

 • Camille

  Plakkers. En snoepjes, voor noodgevallen.

 • Lottes Anekdotes

  Ik zou het nooit aandurven om mijn huissleutels thuis uit mijn handtas te halen. Gegarandeerd sta ik dan 1 op de 2 keer voor het voldongen feit dat mijn sleutelbos nog aan het haakje hangt en ik dus buiten moet blijven staan 🙂

 • In de sjakosj | Wonder-wanderland

  […] van De Verbeelding schreef over de inhoud van haar handtas. Ik vind dat soort posts ontzettend leuk, omdat die zo […]

 • Een kijkje in mijn tas | Fiekefatjerietjes

  […] geen gebrek! Ik keek de voorbije weken al even mee in de tas bij andere bloggers (o.a. bij Silke, Kathleen, Eline en Loesje), en deel nu ook eens met jullie wat ik elke dag zoal meeneem. Omdat iedereen wel […]

 • Katrien

  Mijn handtas is volgens mij vrij goed opgeruimd maar er zit wel behoorlijk veel in, toch m’n werktas. Misschien moet ik er binnenkort ook eens een blogpostje van maken.

 • In de sjakosh | Zwartraafje

  […] schreef Kathleen een In de sjakosh-blogpost. Ze deed dit al een keertje en toen ik die blogpost opnieuw las viel me op dat ik haar al een hele […]

 • In de sjakosj! | Perfect Imperfect

  […] tijd geleden zag ik bij Kathleen een blog ‘in de sjakosh’. Over wat er in haar handtas zat. Best wel fascinerend om te […]

 • Pin It on Pinterest