Gebeurd

40 Dagen Bloggen ergens anders

Ik doe nog altijd keihard mijn best om iedere dag hier een leuk stukje te plaatsen, maar soms lukt het gewoon niet. Deze week werd ik bijvoorbeeld geveld door een stevige verkoudheid en wilde ik, van zodra ik thuis was, mijn bed in kruipen. Vandaar dat ik intussen al vier van de zes skipdagen heb ingeschakeld en we zijn nog niet eens halverwege. Oeps.

Gelukkig ben ik niet de enige die bezig is met deze uitdaging en kunnen jullie altijd even gaan snuisteren in de deelnemerslijst. Zo heb je iedere dag wel iets te lezen. En een paar van die deelnemers mogen zeker een keertje in de spotlight gezet worden, vond ik. Dus hierbij.

 • Nele Onderneemt. Nele en ik, we go way back. We hebben samen Journalistiek gestudeerd en aangezien we allebei uit Leuven kwamen en allebei creatieve gevallen zijn, ontstond daar een mooie vriendschap, zoals dat gaat. Ze heeft, net als mij, de ondernemerskriebel stevig te pakken en blogt daar dan ook over. Momenteel heeft ze zicht op een mogelijk bijzonder boeiende job en daarover blogt ze ook. Ik was ontzettend blij te zien dat ze meedoet aan deze uitdaging, want ze heeft een vlotte pen en schrijft altijd eerlijke stukjes die ik met veel plezier lees.
 • LeveLize. Lize is een van de deelnemers van Meststoffen voor Jouw Blog en het is dus via die weg dat ik haar en haar blog leerde kennen. Die paar keer dat ik haar heb ontmoet tijdens Meststoffen Meetups kwam ze over als een heerlijk spring-in-‘t-veld en dat zie je ook wel terug in haar blogs, vind ik. Ze schrijft heel open en eerlijk over het leven zoals het is, maar doet dat met heel veel relativeringszin en hier en daar een vleugje humor. Zo heb ik mijn bloggers graag.
 • Samaja. Samaja is dan weer iemand van wie ik de blog pas de afgelopen dagen écht ben beginnen volgen. Ik kwam haar hier en daar wel een keer tegen in de reacties op andere blogs, maar ben haar blog nooit echt beginnen volgen. Ze kan zo heerlijk schrijven over de gewone dagdagelijkse dingen. En net als de vorige twee bloggers, schrijft Samaja ook heel open en eerlijk. Een beetje zoals de bloggers in de good ol’ days.
 • Michel en Matthias. Michel stuurde me onlangs een mailtje om te vragen of hij de enige mannelijke deelnemer was. Ik stuurde hem terug dat Matthias ook volop bezig was aan de uitdaging. Manpower en al. Dus hierbij worden deze heren ook even in de picture gezet. Het lijkt wel alsof het hele bloggebeuren tegenwoordig zowat voornamelijk vrouwending is, maar er zijn nog altijd die hard mannelijke bloggers. Langs de andere kant, toen ik tegen Het Vriendje zei dat De Peetvader Der Belgische Bloggers ook meedeed met 40 Dagen Bloggen, wist hij meteen dat ik het over Michel had. Somehow. Ik denk dat moest ik het over De Peetmoeder Der Belgische Bloggers zou hebben, hij het waarschijnlijk hoorde donderen in Keulen.

Welke deelnemer van 40 Dagen Bloggen zou jij eens graag in de kijker zetten? Welke blogger zit je vanop een afstandje keihard aan te moedigen?

You Might Also Like

 • Samaja

  Ooh, bedankt voor de vermelding! Lieze ben ik sinds de challenge ook gaan volgen. En Evi van Evi’s Journey vind ik ook erg goed. De twee mannen die je hier beschrijft, die ken ik nog niet!

 • Bijengezoem Vé

  Wij proberen ook nog volop mee te schrijven, al lukte dat deze week net iets minder. Heel fijn deze challenge want ik heb al heel wat nieuwe blogs ontdekt. Vooral ook de blog van Leona van Bright2Write, zij kwam bij ons gastbloggen !

 • Marsha

  ik zat daarnet nog te denken, dat (bijna) dagelijks bloggen neemt zoveel tijd in beslag dat ik er niet toe kom om al die leuke Posts die er geschreven worden te lezen! Ik ga eens een blog-lees-avond inplannen in de loop van volgende week!

  • goofball

   Whaa Marsha, jij blogt ook! En jij blogt al lang! En ik wist dat niet…Straf, maar leuk dat ik je blog nu vind via deze weg

 • Lies

  Bloos bloos, een eervolle vermelding van iemand die toch wel hoog in het lijstje staat van peetmoeder der Vlaamse blogs, heel leuk!
  Ik heb door meststoffen en deze uitdaging ook al weer heel veel leuke blogs ontdekt.

 • Evi

  Samaja en Lize volg ik al een poosje en lees ik erg graag. De mannen kende ik nog niet, maar hoera voor mannelijke deelnemers 🙂

 • fieke

  Mannelijke bloggers, cool! Zo zijn er maar weinig van :-).
  Ik lees graag bij Tussen De Plooien, bij Huizeke Sluizeken, bij Evi, bij Groene Pumps, bij Voskosmos, en hier natuurlijk!

 • Sofie

  LeveLieze heb ik pas ontdekt, door de 40 dagen bloggen. En Samaja volg ik al een tijdje. 🙂 De rest kende ik nog niet.

 • Matthias

  Uitstervend ras, wij. Merci voor de vermelding. 🙂

 • Anna Helena

  Ik heb oa. Fiekefatjerietjes in de bloemen gezet eerder deze week op mijn blog 🙂
  Leuke ontdekking tijdens 40 dagen bloggen: hoofdstuk drie

 • Liesellove

  ik meldde me eindelijk aan op de site 😉 maar ben ondertussen al elke dag bezig geweest met een nieuw blogbericht dus het gaat hier goed 🙂 de inspiratie komt hier momenteel vanzelf dus ik had ook nog geen thema’s van de lijst ofzo nodig… we zitten aan de helft, benieuwd of ik het volhoud of nog skip-dagen zal moeten inzetten! Ik vind het alvast superfijn en het geeft mij een enorme blog-boost! geen idee dus wie ik in de bloemetjes zou zetten want veel tijd om blogs te lezen zit er momenteel wel niet meer in 😉

 • Lize

  Ik heb al verschillende nieuwe blogs ontdekt dankzij 40 dagen bloggen.

 • Isabelle

  Ik volg https://nelevanmalderen.wordpress.com al een tijdje, altijd zo’n mooi gestructureerde stukjes. Ben gelukkig nog niet geveld door een virus, dus hier lukte het tot dusver om elke dag te schrijven, en vind het ook heel prettig!

 • Lottes Anekdotes

  Ik begon vol enthousiasme en besefte toen dat ik een week op reis zou gaan. Niet dat er in New York niets te beleven valt, maar ik was elke avond zo pompaf dat ik het niet meer zag zitten om nog iets te schrijven. Nu ben ik weer in het land, dus probeer ik opnieuw mee te doen. Ik bleef namelijk wel altijd de blogs lezen en het blijft toch kriebelen. Leuk om de mannen te vermelden, dat vind ik altijd zo verfrissend 🙂

 • goofball

  Tof dat je een paar mensen uitlicht uit de lange lijst, want EN 40 dagen bloggen (wat wel supergoed lukt overigens) EN van alle deelnemers al die posts gaan lezen is nogal moeilijk. Maar ‘k ga eens een paar mensen in mijn feedreader toevoegen :).

 • Pin It on Pinterest