Gelezen

Unconventional

Wie vrijdag mijn In de sjakosh blogbericht las, zag dat ik al even een boekenbon meezeul. Die kreeg ik vorig jaar voor mijn verjaardag. Het was een boekenbon voor een stevig bedrag. Iedere keer als ik in de boekenwinkel ben en ik spot een boek dat me aanspreekt, dan neem ik dat mee. En geloof het of niet, dat gebeurt tegenwoordig een pak minder dan voordien. Onlangs nam ik zo ook Unconventional van Maggie Harcourt mee naar huis.

Lexi Angelo is grootgebracht met conventies. Haar vader is een van de bekendste organisatoren van conventies en zij draait al mee met de organisatie sinds ze een clipboard kon vasthouden. Ze doet niets liever dan meehelpen, organiseren en de boel draaiende houden achter de schermen. Tijdens een van de conventies ontmoet ze Aidan Green, de jonge bestseller auteur die de wereld gaat veroveren met zijn boek vol magie. Hoewel Lexi hem en zijn chaos maar niets vindt, maar wel de grootste fan is van zijn boek, groeien de twee langzaam maar zeker naar elkaar toe.

Unconventional trok mijn aandacht door de kleurrijke cover. Voor de rest had ik er eigenlijk nog nooit van gehoord, maar de flaptekst sprak me aan en ik was in de mood voor wat luchtigere lectuur. Ik was ervan overtuigd dat het chicklit was voor volwassenen, maar blijkbaar had ik tussen alle Engelstalige boeken in de rekken toch weer het Young Adult boek er weten uit te vissen. Mijn innerlijke zestienjarige bepaalt vrijwel constant mijn boekenkeuze, hetzij bewust, hetzij onbewust.

Al bij al vond ik het een entertainend boek. Het speelt zich af op conventies genre FACTS waar allerhande fanboys en -girls samenkomen om een weekend lang te cosplayen, de leukste hebbedingetjes te kopen rond hun fandom en om rond te hangen met gelijkgezinden. De sfeer van die conventies wordt wel heel goed gebracht vond ik. En het is ook heel fijn dat die setting wordt gebruikt als achtergrond voor een bloeiende romance. Het is een keer iets anders dan de setting van de gemiddelde Young Adult romance.

Maar ik miste wat vonken tussen Lexi en Aidan. Het was een slow burning romance en normaal gezien is dat mijn favoriete soort, maar het klikte niet echt hier. De twee personages groeiden wel naar elkaar toe, maar in mijn ogen waren ze nog altijd maar bij het “goede vrienden” stadium. Veel meer was er eigenlijk niet aan. Of zo leek het toch. En dat was wel jammer vond ik.

Dus op zich was het een lief en schattig Young Adult boek dat zich voor een keer niet afspeelt ergens op één of andere school, maar daar stopt het zo’n beetje. Het boek was leuk en entertainend genoeg, maar er miste toch wel wat voor mij, helaas.

Zelf kocht ik het boek in de plaatselijke boekhandel die ook Engelse boeken verkoopt, maar je kan het boek ook online vinden bijvoorbeeld bij Bol. Daar vind je de papieren versie voor €10,49 en de digitale versie voor €4,03.

You Might Also Like

  • zwartraafje

    Oh wat jammer dat het boek je niet helemaal wist te overtuigen. Ik zou het alleen al omwille van die originele setting willen lezen. Misschien meteen ook in een Cosplay-outfit terwijl ik even aan het uitrusten ben op zo’n conventie. 🙂

  • Pin It on Pinterest