Gelezen

Fairytale beginnings

Ik heb de laatste tijd wat moeite met me te concentreren tijdens het lezen. Dus heb ik een paar weken geleden besloten enkel nog te lezen waar ik zin in heb. Sorry leesclubjes. En blijkbaar heb ik zin in luchtige lectuur zoals chicklits en jongerenboeken. Ik moet er niet te veel bij nadenken en ik lees toch nog iets. Win-win.

Milly Rose is historicus die gebouwen probeert te dateren en zo de nodige fondsen kan geven voor restauraties en aanverwanten. Via haar werk komt ze terecht in het rustige dorpje Clovers Rest. Ze weet niet goed wat ze daar moet verwachten, maar van zodra ze het plaatselijke kasteel ziet, is het liefde op het eerste gezicht. Het lijkt wel een kasteel uit een Disneyfilm inclusief de nodige torentjes, een ophaalbrug én een knappe eigenaar. Terwijl Milly probeert te achterhalen uit welke eeuw het oorspronkelijke gedeelte van het kasteel dateert, komen er heel wat geheimen uit het verleden van Clover Castle naar boven.

Fairytale beginnings van Holly Martin trok mijn aandacht omdat er in de korte inhoud wordt gezegd dat het hoofdpersonage zot is van Disney. Laat ik dat toevallig ook zijn. Dus het leek me wel fijn om een chicklit te lezen waarin het hoofdpersonage geen journalist is of niet in de mode-industrie werkt en voor mij iets toegankelijker wordt wegens dezelfde interesse. Helaas was er van de liefde voor Disney weinig te bespeuren. Ik had een pak meer knipoogjes naar verschillende films verwacht, maar het bleef nogal beperkt. Dus ik bleef op mijn Disneyhonger zitten. Boe.

Maar al bij al heb ik wel genoten van dit boek. Het is zo’n boek waarbij je vanaf het begin geen al te hoge verwachtingen moet hebben, want je weet dat het chicklit is. Er bestaat goede chicklit, daar niet van, maar gemiddeld gezien zijn het geen literaire hoogstandjes. En daar was ik ook helemaal niet naar op zoek. Het was entertainend. Er zat een vleugje geschiedenis in, een soort van schattenjacht, een beetje magie en een stel gekke dorpbewoners. Plus het was een kort boek. Dat wil zeggen dat ik mij niet al te lang op één verhaal moest concentreren. Woehoe.

Dus ja, een beetje voorspelbaar, maar entertainend genoeg om mijn aandacht er tweehonderd-en-een-beetje pagina’s bij te houden. Meer moet dat echt niet zijn voor mij momenteel. Het lijkt me ook een ideaal boek om te lezen op vakantie.

Ik kan helaas geen Nederlandse versie van dit boek vinden, maar de Engelse paperback kan je onder andere via Bol kopen. Die papieren versie kost €14,49.

You Might Also Like

 • Samaja

  Dat is precies hetgeen ik zou lezen op vakantie. Dan ben ik immers vooral te vinden voor boeken die vlot lezen en waarbij je niet al te veel moet nadenken. Dat wil daarom niet zeggen dat ik er niet van kan genieten, wel integendeel.

 • Silke

  Deze heb ik nog niet gelezen. Maar ik ben dus wel een gigantische Holly Martin fan. Ik verslind al haar kerstverhalen. 🙂 Ik ben zo iemand die kerstverhalen verslind….Ik schaam mij daar niet voor. 🙂

  • Kathleen

   Niks om u voor te schamen! 😀

 • zwartraafje

  Die stiekeme leesdipjes die in stilte hun kans afwachten en je dan vervolgens onverwachts overvallen zijn even gemeen als die kleine wezentjes die ‘s nachts je kleding innemen terwijl je ligt te slapen. Als ik me niet vergis noemen ze die beestjes calorieën of toch iets dergelijks. 😉

 • Claire Bracke

  Ik vind het verfrissend dat chicklit ook mag passeren op je blog! Ik heb dikwijls het gevoel bij andere blogs die ik volg dat het allemaal serieuze literatuur moet zijn en daar heb ik niet altijd zin in. Dus merci voor de tip 🙂
  Zelf heb ik heel graag de boeken gelezen van Cathy Bramley, vooral Appleby Farm. Vond het zelfs nog vrij goed geschreven ook!

 • Pin It on Pinterest