Gebeurd

Hoe is het afgelopen met de doelstellingen voor eerste kwartaal?

De laatste dag van maart is tevens ook de laatste dag van het eerste kwartaal. En misschien herinner je het je nog, maar begin dit jaar nam ik me voor om doelstellingen te maken op kwartaalbasis. Een jaar is te lang. Negentig dagen is ideaal. De hoogste tijd om eens terug te blikken op dat eerste kwartaal.

Ik heb vier grote thema’s waarrond ik mijn doelstellingen opstel. Het zijn vier zaken die ik zelf belangrijk vind in mijn leven en waar ik graag wat meer aandacht aan wil besteden. Creativiteit, gezondheid, buiten komen en werk. Dat laatste slaat vooral op mijn bijberoep. Binnen die onderwerpen wil ik iedere maand een thema kiezen om me op te focussen.

 • Creativiteit. Naaien. Er was het naaiweekend met een bende fijne madammen in februari waar ik ontzettend van heb genoten, alleen heb ik er een pak minder genaaid dan ik had verwacht. Het was heel lang geleden dat ik nog had genaaid en ik had misschien een beetje schrik dat ik het helemaal was verleerd. Dus werd er nogal rondgedraaid en uitstelgedrag vertoond, ik geef het toe. Uiteindelijk heb ik me op één project geworpen: een lappendeken voor in mijn gele stoel. Op twee dagen tijd heb ik bijzonder veel lapjes gesneden, al een hoop lapjes aan elkaar genaaid en een paar kilometer naden opengestreken, maar dat dekentje was niet af op het einde van het weekend. Boe!
  En met schaamrood op de wangen moet ik bekennen dat het nog steeds niet af is. En dat is ongeveer het enige naaiproject waaraan ik heb gewerkt de afgelopen drie maanden. Blijkbaar kan ik nog wel naaien, maar het komt er gewoon niet van. Ooit. Ooit wil ik dat lappendekentje afwerken. Echt. Ooit. De naaikriebel was in ieder geval keihard terug tijdens dat weekend, maar eens het echte leven terug startte, merkte ik opnieuw hoe laag naaien eigenlijk op de prioriteitenlijst staat, jammergenoeg. Het oorspronkelijke plan was om drie naaiprojecten af te werken dit kwartaal, maar het zijn er dus nul geworden. Oeps. Stevige fail.
 • Gezondheid. Yoga. Nope. Nope. Fail. Volledig. Ik ga er zelfs niet verder op ingaan. Ik merk wel dat ik meer aan het wandelen ben de laatste tijd. Dat is ook goed voor de gezondheid, toch? Toch?
 • Sociaal zijn. Bloggers. Ik heb het gevoel dat ik hiervoor mijn best heb gedaan, maar dat ik echt nog wel beter mijn best had kunnen doen. Tijdens het naaiweekend was ik met Riet bezig over de Cameo Silhouette en de zeefdrukkit van Bobbinhood. Twee items die ik in huis had en waar zij heel graag mee aan de slag wilde. Dus sprak ik de gevleugelde woorden: “Kom anders eens af,”. En zo geschiedde. Er volgde een gezellig middagje prutsen, vloeken, babbelen en een flinke dosis paaseitjes. Zelf vond ik dat eigenlijk heel fijn, want Riet is zo iemand die ik wel al een aantal jaar ken, maar nooit echt goed heb leren kennen, wat ik zelf ergens wel jammer vind. Dat middagje heeft daar toch een beetje verandering in gebracht.
  En dan was er natuurlijk ook het dagje Brussel met Eline van Plutomeisje afgelopen zaterdag. Nog zo’n dagje waar ik ontzettend van heb genoten. Eline is zo een blogster die ik al jaar en dag volg, maar die ik vorig jaar pas voor het eerst ontmoette in het echt tijdens de Verbeelding Book Club meetup. En ik vond haar heel sympathiek overkomen. We waren toen aan het babbelen geslagen en dat was precies te kort. Dus trok ik mijn stoute schoenen aan en na wat over en weer gemail hebben we dan uiteindelijk afgesproken. Het deed deugd om een keer te babbelen met iemand die zo hard op dezelfde golflengte ligt en met zoveel gelijkaardige interesses. Ik heb er echt van genoten.
  En ik zou ook graag mijn fijne Skype-gesprek met Nina aan het rijtje toevoegen, maar ik had uitdrukkelijk in mijn vorige blogbericht rond mijn kwartaaldoelstellingen geschreven dat Skype-gespreken NIET meetellen. Ken uzelf en al. Maar toch… Het was een fijn gesprek. Nah.
  Er zijn de afgelopen maanden via verschillende wegen nog een aantal interessante uitnodigingen bij mij terecht gekomen, maar ik ben en blijf een ietwat verlegen introvert die niet zomaar op alles “hell yeah!” gaat antwoorden. Dus ja, ik had drie op drie kunnen halen voor dit puntje, maar stiekem ben ik wel blij met de connecties die ik de afgelopen maanden heb gemaakt.
 • Werk. Cursus. Ik ging een nieuwe cursus op poten zetten. Nope. Nope. Fail. Ik heb wel Ontwerp Je Eigen Merk opnieuw gelanceerd en laten we vooral die 40 Dagen Bloggen ook niet vergeten. En ik ben er in geslaagd mijn beste maandomzet én mijn beste kwartaalomzet ooit te draaien. Dus pfoeh.

Soit. Misschien was het niet het geweldigste kwartaal als het op mijn doelstellingen aankwam, maar ik heb me wel geamuseerd. En er is heel veel gebeurd achter de schermen dat de nodige energie heeft gevraagd. Er waren wat veranderingen binnen het hoofdberoep, een begrafenis, een aantal doktervisites (ik verdenk mijn huisarts ervan om een vampier te zijn, de liters bloed dat die soms trekt), bezoekjes aan de loopbaancoach (misschien kan ik dat laten tellen voor “werk” 😀 ), leuke afspraakjes met fijne mensen,… Soms moet je prioriteiten stellen in het leven. Zo gaat dat nu eenmaal.

En er begint morgen weer een nieuw kwartaal, dus ik kan weer nieuwe doelstellingen opstellen en me daar dan helemaal op werpen. Hoera!

Maakte jij een lijst met doelstellingen voor het jaar of voor het kwartaal? Hoe is het daarmee afgelopen of hoe gaat het er nog mee?

You Might Also Like

 • Katrien

  Elke verwezenlijking is mooi meegenomen, dus zeker niet te hard zijn voor jezelf :). Ik had vooral een goed voornemen op vlak van gezonder eten en wat meer sporten. Met dat sporten ging het goed tot er een verhuizing en extra werk aan de verbouwing bij kwam. Maar elke dag is een nieuw begin. En de drukke maar productieve werkdagen zorgen er voor dat ik toch trots ben op mezelf!

 • Elke

  Ach plannen zijn er om gewijzigd te worden, net als doelstellingen dus niet te hard zijn voor jezelf! Sporten is bij mij ook altijd ne moeilijke én ik wandel dus bijgevolg ook heel graag (hoewel ik sinds een paar maanden yogalates ontdekt heb en toch altijd blij ben als ik weer een les gevolgd heb), maar wat me vooral opvalt is dat je naast een cameo ook een zeefdrukset hebt! Zo tof! Ik doe binnenkort eindelijk eens een workshop zeefdrukken waar ik enorm naar uitkijk, weer dus iets dat ik erna waarschijnlijk in huis wil halen 🙂

 • Mona Zane

  Oh. Zou je eens iets meer willen vertellen over de Bobbin-hood? Kan je je eigen stencils maken? Of moet je die aanschaffen in hun shop? Of kan je de stencils enkel maken met de Cameo? En kan je het zeefdrukken leren zonder zo’n workshop te volgen? Of kan je enkel aan de slag na het volgen van de workshop textieldrukken die ze aanbieden?

 • Anne - Ditisanne.nl

  Vooraf plannen is zo moeilijk!
  Ik moet zeggen dat ik redelijk tevreden ben, mijn goede voornemens zijn meer lezen en meer sporten, wat ik al 3 maanden volhoud. Maar had ook als doel meer tijd met familie en vrienden doorbrengen en dat komt nog niet echt van de grond. Evenmin als gestructureerder bloggen. Ach, je moet toch doelen overhouden! ?

 • Doris

  Als het overkoepelende thema gezondheid is en je plan was om yoga te doen en de praktijk werd niet: geen yoga maar zitten op de bank maar wel: geen yoga maar wel wandelen, dan vind ik dat punt best geslaagd, als ik eerlijk ben 🙂

 • gerhilde maakt

  Wandelen is zeker goed voor de gezondheid! En met het goede weer kan je misschien weer af en toe met de fiets naar het werk?

 • Fenne

  ik stel vooral niet teveel doelen want ik waai nogal waar de wind gaat. Toch zijn er dingen die ik in mijn achterhoofd hou die ook bij jouw terug komen. Ik wil/moet/probeer elke dag iets te maken, al is het maar een foto. Elke dag doe ik iets van yoga, soms enkel wat stretchen terwijl ik moet wachten op iets, soms primary series en sinds een maand ook extra kracht via Cody app (geen yoga classes in de buurt hier precies dus de extra’s zijn online). Een wandeling staat ook in de rij van dagelijkse gewoonten. En het sociaal leven is iets waar ik nu actief mee bezig moet zijn. Sinds onze verhuis naar het buitenland is dat sociale netwerk een stuk beperkter. In België moest ik eerder waken over mijn rustmomenten terwijl ik nu content ben als ik eens een mens zie (maar gelukkig voel ik me prima op m’n eentje ook)

 • Nina

  Nog eens merci voor het fijne skypegesprek!

  De 40 dagen bloggen zijn niet gelukt, maar ik ben toch blij dat het mij de spreekwoordelijke schop onder de kont heeft gegeven.

  Meststoffen voor jouw blog geeft mij alvast veel leesplezier en inspiratie. Waarvoor dank en hulde!

 • zwartraafje

  Elke vorm van beweging lijkt me goed te zijn . Wandelen dus zeker ook. Het komt er hier jammer genoeg niet zo vaak van maar ik het vind het wel heerlijk omdat ik meteen ook tot rust kom. Nu ja, toch wanneer ik in een bos of natuurgebied aan het wandelen ben. Tai Chi helpt ook. Daar ben ik enkele weken terug opnieuw mee gestart en dat ik doorgaans toch minstens 5 x per week onder het motto alle beetje helpen.

 • Pin It on Pinterest