Gelezen

Verbeelding Book Challenge – update

Aan het begin van het jaar lanceerde ik een nieuwe Verbeelding Book Challenge en jullie doen weer massaal mee. Zo leuk om te zien! Hier en daar zie ik mensen op regelmatige basis updates geven over hun vooruitgang. Het leek me de hoogste tijd om hier ook eens te laten weten hoe het met mij en die challenge gaat.

Ik heb het onlangs nog aangehaald, maar ik zit een beetje in een leesdipje. Daarom ben ik volop aan het lezen waar ik zelf goesting in heb. Ik hou geen rekening met Verbeelding Book Challenge en ik las de vorige twee boeken voor de leesclub niet (of niet uit). Er werden dan ook nog “maar” twaalf boeken gelezen dit jaar en twee van die twaalf waren graphic novels. Twaalf. Dat klinkt misschien veel voor heel wat mensen, maar voor mijn doen is dat relatief weinig. Toch wilde ik al even kijken of ik al wat puntjes kon afvinken voor de Verbeelding Book Challenge van dit jaar.

 • Een boek met minder dan 200 pagina’s
  Ik las intussen zelfs twee boeken die voor dit puntje kunnen tellen: 30 is een schoon getal van Frauke Joossen en The Miracle Morning van Hal Elrod, wat dan weer non-fictie is.
 • Een boek gepubliceerd in 2017
  The Painted Dragon van Katherine Woodfine. Ik ben zo zot van deze reeks jongerenboeken, The Sinclair’s Mysteries en dus stond het nieuwe boek dan ook in pre-order. Het was weer een toppertje. Morgen verschijnt er een laaiend enthousiaste recensie. Intussen is het aftellen naar het eindjaar, want dit jaar verschijnt er niet één, maar twee boeken in deze reeks. Mij hoor je daarover absoluut niet klagen.
 • Een boek met een titel die bestaat uit één woord
  Unconventional. Booyah. Done.
 • Een boek met een nummer in de titel
  30 is een schoon getal. Hoewel ik het geen geweldig boek vond, is het blijkbaar wel multi-inzetbaar voor deze challenge. 😀
 • Een boek met een illustratie op de cover
  Fairytale beginnings van Holly Martin. Als ik zo even kijk zijn eigen al de covers van haar boeken illustratief. Het is iets wat je vaak ziet bij chicklit, want bijvoorbeeld de cover van 30 is een schoon getal, is er ook eentje die ik zou kunnen meerekenen voor dit puntje. Zei ik al dat dat boek multi-inzetbaar is? 😉
 • Een non-fictie boek
  The Miracle Morning van Hal Elrod. Op Verbeelding schrijf ik eigenlijk zelden tot nooit recensies over non-fictie boeken hoewel ik er af en toe lees. Ik had veel gehoord over die befaamde Miracle Mornings en besloot dat ik er ook mijn tanden in wilde zetten. Het boek was met momenten nogal “Amerikaans”, maar wat ik eruit heb gehaald, heeft me echt wel geholpen en me behoorlijk wat productiever gemaakt. Dus lang leve Miracle Mornings.

Zonder er echt mee bezig te zijn kan ik zes puntjes afvinken. Drie puntjes zou ik zelfs kunnen afvinken met een boek dat ik zelfs niet eens zo goed vond. Ha! Op zich zijn zes puntjes niet slecht, maar het is zeker ook niet geweldig. Langs de andere kant ben ik ook niet van plan om mijn boekenkeuze meer in de lijn te leggen met de challenge. Ik blijf nog even lezen waar ik goesting in heb en niemand kan me tegenhouden. Lekker puh! Eens benieuwd hoeveel boeken van de Challenge ik op die manier tegen het einde van het jaar ga kunnen afvinken.

Hoe gaat het met jullie Verbeelding Book Challenge? Welke puntjes moeten jullie nog schrappen?

You Might Also Like

 • Sofie

  Zo doe ik altijd mee aan de VBC, ik lees wat ik graag lees en dan zie ik waar ze bij passen. Maar voor sommige puntjes moet ik écht een boek zoeken en die lees ik dan vaak minder graag. Ik heb ondertussen 9 puntjes afgevinkt, ik zit mooi op schema.

 • fieke

  Hier al 14 puntjes afgevinkt, maar ik gebruikte sommige boeken voor meerdere puntjes (niemand zei dat dat niet mocht hé?). Net als Sofie hierboven lees ik wat ik graag wil lezen, en zie ik welke puntjes ik kan afstrepen. Naar het einde toe ga ik misschien wel gerichter boeken beginnen zoeken, maar dat zien we dan wel weer. Het is nog maar april 🙂

 • Lize

  Het lezen wilt hier niet echt vlotten en bovendien vind ik het moeilijk om iets te lezen wat ‘moet’ dus ik lees boeken die ik graag wil lezen en probeer ze dan aan de challenge te koppelen.

 • Katrien

  Ik ben de challenge niet aangegaan. Ik focus me ook vooral op boeken die ik gewoon graag wil lezen. M’n tijd is redelijk beperkt dus ik ben m’n treinritten enorm dankbaar om me van leestijd te voorzien. Intussen kom ik toch ook al aan 12 boeken dit jaar, wat gezien de beperkte tijd niet slecht is.

 • Camille

  Ik zit aan 16 afgewerkte puntjes, maar ik heb in de maand januari en februari echt even een leesopstoot gehad en zit nu bij mijn ‘moeilijkere’ puntjes, dus dat gaat wat trager gaan nu denk ik 😉

 • Silke

  Ik heb er al 9 van de 30 afgestreept, mooi op schema dus 😉 net begonnen in De Opwindvogelkronieken van Murakami, mijn klepper van 700+ pagina’s dus daar ben ik nog wel even zoet mee!

 • zwartraafje

  Ik moet eigenlijk eens kijken of ik al wat vakjes kan afvinken bij de Reading Bingo waar ik dit jaar aan meedoe. Eigenlijk lees ik gewoon waar ik zin in heb en ga ik dan nadien kijken of er iets bruikbaars tussen zat. Op die manier onkracht ik natuurlijk wel een beetje het principe van een uitdaging. 🙂

 • Pin It on Pinterest