Gebeurd

De nieuwe kwartaaldoelstellingen

Het eerste kwartaal van dit jaar zit er alweer op en dat wil zeggen dat het tijd is voor een nieuw kwartaal én nieuwe kwartaaldoelstellingen. Vier keer per jaar doelstellingen maken is zoveel leuker dan één keer per jaar.

Zoals ik vorige week vrijdag al vertelde, heb ik vier grote thema’s waarrond ik mijn doelstellingen opstel. Het zijn vier zaken die ik zelf belangrijk vind in mijn leven en waar ik graag wat meer aandacht aan wil besteden. Creativiteit, gezondheid, buiten komen en werk. Dat laatste slaat vooral op mijn bijberoep. Binnen die onderwerpen wil ik iedere maand een bepaald onderwerp kiezen om me op te focussen.

 • Creativiteit. Cameo Silhouette. Die hadden jullie moeten zien aankomen. Vorige week vertelde ik jullie nog over mijn fascinatie met deze machine en hoe ik er steeds meer en meer over aan het leren ben en er ook steeds meer en meer mee aan het prutsen ben. En er is nog véél ruimte om er nog véél meer over te leren en om er nog véél meer mee te prutsen. Het is een ontzettend veelzijdige machine, dat staat vast. Dus de komende drie maanden wil ik er graag wat meer mee maken. Zullen we het weer op drie zaken houden? Iedere maand minstens één ding. Dat is haalbaar. Of dat lijkt alleszins haalbaar. Ik wil graag een soort van stickervel maken (in mijn hoofd is het al helemaal uitgewerkt), caketoppers met ofwel eenhoorns ofwel zeemeerminnen (of beiden, wie weet) en nog iets. Een beetje prutsen, dat kan nooit kwaad, toch?
 • Gezondheid. Grenzen bewaken. Binnenkort beginnen die rijlessen en ik voel nog niks van stress daarover. Helemaal niks. Nada. Noppes. Ik vermoed dat dat tegen die eerste rijles wel helemaal anders zal zijn. Tegen dan loop ik waarschijnlijk als een kieken zonder kop rond. Ook op het hoofdberoep is het even wat drukker dan anders omdat mijn rechtstreekse collega geniet van vier maanden ouderschapsverlof. Dus het stressmetertje moet serieus in het oog gehouden worden. Op tijd rusten, lange wandelingen maken, warme baden nemen, in de gele stoel vegeteren met een goed boek,… Alles om die grenzen te bewaken en op tijd te kunnen rusten, want het gaat nodig zijn. Ik voel het aan mijn water.
 • Sociaal zijn/Buiten komen. Uitjes met de auto. Zei ik al dat ik daar wel een beetje naar uitkijk? Ik kijk daar dus een beetje naar uit. Nu toch nog. We spreken elkaar opnieuw over een maand of twee. Ik weet nog niet helemaal wanneer ik zelf achter het stuur van onze auto ga/kan/mag duiken en dan de wijde wereld in ga/kan/mag trekken, maar ik hoop dat ik toch één of twee keer mijn stoute schoenen durf aan te doen de komende maanden en eropuit durf te trekken. Sowieso kan zo’n uitje gekoppeld worden aan iets sociaals. Spannend!
 • Werk. Die ene cursus verder uitwerken en lanceren. Eigenlijk helemaal hetzelfde als vorig kwartaal, I know. Ooit komt het er wel eens van. Echt waar. En intussen blijven we achter de schermen gewoon lekker verder sleutelen aan mijn bijberoep.

Ziezo. Dat zijn de vier van het tweede kwartaal. Eens benieuwd wat dat weer gaat geven. Ik heb er alvast weer goesting in. En zoals altijd: niets staat gegrift in steen. Als het niet lukt, tant pis. Als het wel lukt, des te beter. Aan het einde van dit kwartaal mogen jullie natuurlijk weer een update verwachten. Tenzij ik tegen dan ergens een zenuwinzinking heb gekregen door die autorijlessen. Je weet nooit. 😉

Wat zijn jouw doelstellingen voor dit kwartaal/dit seizoen/de komende maand? Of op welke goede voornemens die je aan het begin van het jaar maakte, wil jij je de komende maanden richten?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Toch een grote stap, he, die autorijlessen. Ik wens je veel succes! En rijplezier!

  • Kathleen

   Het is niet het einde van de wereld, maar toch ook niet niets hé?

 • Eef

  Zenuwen om met de auto erop uit te gaan, dat is iets wat ik blijf hebben. Zelfs na 20 jaar! Maar het is een kwestie van uit je comfort-zone te gaan en het gewoon te doen. Dus rij ik deze zomer met mijn kinderen richting Loire vallei om te gaan kamperen. Iets waar ik nu heel zen over doe en op de moment zelf verga ik van de stress. Zelfs na het duizend keer checken of ik alles bij heb.

 • Sofie

  Veel succes met de goede voornemens, vooral puntje twee is heel belangrijk. Ook het autorijden, want oefening baart kunst, cliché maar een waarheid als een koe.

 • Samaja

  Veel succes! Rijlessen kunnen enorm stresserend zijn, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Het komt allemaal goed. En doorgaans zijn andere chauffeurs ook een pak hoffelijker als ze die L op je ruit zien hangen. Zelf heb ik niet direct grote voornemens. Al wil ik wel nog wat voorbereiden voor onze reis naar Andalusië en zou ik graag nog de fotoboek afwerken van onze vorige reis. Al bij al niet veel spectaculairs dus ;-).

 • Katrien

  Ik wil vooral terug wat meer sporten, wat aan m’n blog sleutelen z’n terug wat meer lezen! Nog 14 dagen doorbijten en dan mag de riem er wat af en is het tijd om aan mezelf te denken.

 • fieke

  Succes met die rijlessen! Ik hoop dat ik ooit genoeg moed vind om weer achter het stuur te kruipen. Succes ook met het vinden van een balans tussen al je voornemens!
  Hier ga ik binnenkort een werkbaar evenwicht zoeken tussen bloggen en de rest van mijn hobbies / bezigheden. Want het is een beetje te druk nu, maar stiekem wil ik de 40 dagen halen. Daarna ga ik weer meer lezen, verder haken aan een knuffel voor Juliette en foto’s beginnen selecteren voor een album van haar eerste levensjaar…

 • Annelies

  Ik was 29 toen ik m’n rijbewijs haalde 😉 dus het kan nog altijd hé.

 • zwartraafje

  Succes met de rijlessen. Je mag dan wel overal geraken met het openbaar vervoer (op voorwaarde dat ze niet staken en je voldoende tijd hebt om op je aansluitingen te wachten) maar zo’n auto geeft je plots veel meer vrijheid. Er is echter ook een nadeel aan verbonden: lezen én rijden lukt daar niet zo goed samen.

 • Pin It on Pinterest